Follow us

Buttery skin | To trend που έχει τρελάνει τις beauty addicts

Και που "παίζει" παντού στο instagram feed μας.

isabelle.de.vries_120297973_713509475905447_2545296943284831378_n instagram

Αποκλείεται να μην έχεις ακούσει τον όρο buttery skin, ο οποίος έχει κατακλύσει το Ιnstagram τελευταία, με σχετικά hashtags και άπειρες εικόνες να εμφανίζονται συνέχεια στο feed μας. Εάν και εσύ αναρωτιέσαι τι ακριβώς σημαίνει, διάβασε παρακάτω για ένα από τα πιο δημοφιλή trends στην beauty industry.

Τι είναι το buttery skin effect;

Όπως ίσως θα φαντάζεσαι, το buttery skin σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει η λέξη: "βουτυρένια" επιδερμίδα. Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη;

Πρόκειται για μια εξαιρετικά λεία, διάφανη, λαμπερή επιδερμίδα απαλή σαν βούτυρο, που ακτινοβολεί υγεία και ομορφιά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα δείχνει λιπαρή και αντιαισθητική, αν ξέρεις να εφαρμόσεις σωστά τα προϊόντα.

Ίσως συνειρμικά να σου έρχεται στο μυαλό ένας άλλος beauty όρος, το glass skin trend, που ομολογουμένως έχει παρόμοιο glow effect στο δέρμα και έχει τρελάνει εξίσου τις beauty addicts. Η διαφορά τους παρ' όλα αυτά έγκειται στο ότι ο όρος glass skin χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια skincare ρουτίνα που στόχο έχει την ενυδάτωση και λάμψη , ενώ το buttery skin trend αναφέρεται σε τεχνική μακιγιάζ.

Ξέχνα τις ματ υφές για λίγο και τόλμησε να υιοθετήσεις κ' εσύ στο μακιγιάζ σου τη νέα αυτή τάση, για μια πιο νεανική και μεταξένια επιδερμίδα.

Πώς μπορείς να το πετύχεις

Το μυστικό για μια "βουτυρένια" επιδερμίδα είναι η εφαρμογή πολλών στρώσεων skincare προϊόντων, τα οποία ιδανικά πρέπει να περιέχουν υαλουρονικό οξύ ή άλλα σούπερ ενυδατικά στοιχεία, που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα να φυλακίσει την υγρασία και να δείχνει πιο "γεμάτη".

Δες επίσης: 5 εύκολα tips μακιγιάζ για να δείχνεις -ακόμα- πιο όμορφη κάθε μέρα

Η σειρά των βημάτων είναι η εξής:

Προετοιμασία της επιδερμίδας

Είναι σημαντικό να ενυδατώσεις πολύ καλά την επιδερμίδα σου με τα κατάλληλα για τον τύπο δέρματός σου προϊόντα. Σημείωσε ότι αυτό το look ταιριάζει καλύτερα σε κανονικές/μικτές επιδερμίδες, και λιγότερο σε ξηρές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δοκιμαστεί η τάση από όλους τους τύπους δέρματος - αφού έχει προηγηθεί μια πολύ καλή ρουτίνα ενυδάτωσης.

Primer

Στη συνέχεια, εφάρμοσε ένα illuminating primer στο δέρμα είτε με πινέλο είτε με τα δάχτυλά σου, πιέζοντας καλά το προϊόν ώστε να απορροφηθεί καλά.

Foundation

Επίλεξε, αν είναι δυνατόν, ένα υγρό makeup που να μην έχει ματ αποτέλεσμα στο δέρμα. Για μεγαλύτερη λάμψη μπορείς να αναμείξεις λίγο από το highlighter σου.

Χρώμα στα μάγουλα

Ξέχασε για λίγο τα ρουζ σε μορφή πούδρας και επένδυσε σε ένα κρεμώδες ρουζ, που θα αφήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα στα μάγουλά σου. Άπλωσε το και αυτό με τα δάχτυλα, ταμπονάροντας ελαφρά για ένα ομοιόμορφο χρωματικό αποτέλεσμα.

Balm

Χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό highlighter balm, που θα απλώσεις στα ζυγωματικά και στα μήλα, αλλά και στα βλέφαρα αντί για σκιά. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το lip balm σου που θα έχει το ίδιο dewy αποτέλεσμα.

Setting spray/face mist

Τέλος, δεν ξεχνάμε το prep spray που θα σταθεροποιήσει το αποτέλεσμα, και ταυτόχρονα θα ενυδατώσει και θα αναζωογονήσει το πρόσωπό μας. Τα face mists έχουν επίσης θαυματουργά αποτελέσματα.

Δες επίσης: Ξένια Μοτσκαλίδου | Η "πορσελάνινη" 22χρονη φυσική ginger του GNTM 3 δημιουργεί τα πιο ιδιαίτερα beauty looks

Πηγή κεντρικής εικόνας: Instagram

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ