Follow us

Facelift και Λιπογλυπτική | Οι δύο τεχνικές κατά της χαλάρωσης της επιδερμίδας

Ένας πρωτοποριακός συνδυασμός ρυτιδοπλαστικής και λιπομεταφοράς στη μάχη ενάντια στον χρόνο.

skin iStock

Είναι γεγονός ότι ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του στο πρόσωπό μας. Αυτό που ουσιαστικά προκαλεί τη γήρανση της εικόνας μας είναι η χαλάρωση, δηλαδή η πτώση του δέρματος, σε συνδυασμό με την απώλεια του όγκου του λίπους και των οστών. Το αποτέλεσμα είναι μια διαρκώς «κουρασμένη» όψη, που αποτελεί και το λόγο για να αναζητήσουμε τη χειρουργική παρέμβαση.

Οι τεχνικές

Η επέμβαση του facelift, γνωστή και ως ρυτιδεκτομή, αποτελεί την τεχνική επιλογής όσον αφορά τη χαλάρωση των ιστών και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τεχνικών, που κυμαίνονται από σχετικά απλές διαδικασίες (δερματεκτομή) μέχρι πιο σύνθετες προσεγγίσεις και μεθόδους χειρισμού του επιφανειακού μυοαπονευρωτικού συστήματος E (SMAS), προκειμένου να διορθωθεί επαρκώς η πτώση των βαθύτερων δομών του προσώπου χαρίζοντας ένα φυσικό και παράλληλα μακράς διάρκειας αποτέλεσμα.

Όμως με την πάροδο των ετών και την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, η πλαστική χειρουργική και οι διεθνείς τάσεις κινούνται προς όλο και λιγότερο επεμβατικές τεχνικές για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου των μαλακών μορίων της περιοχής του προσώπου και του λαιμού. Η πιο αποτελεσματική και διαδεδομένη παγκοσμίως μέθοδος σήμερα είναι η μεταμόσχευση λίπους (λιπογλυπτική), που αφορά τη λήψη λίπους από μια κατάλληλη δότρια περιοχή, την επεξεργασία του και την έγχυσή του εκ νέου (λιποέγχυση-λιπομεταφορά) στις περιοχές του προσώπου εκείνες όπου παρατηρείται έλλειψη όγκου, όπως τα ζυγωματικά, οι ρινοπαρειακές αύλακες, το πιγούνι, τα χείλη και οι κρόταφοι.

Το βασικό πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι χρησιμοποιείται αυτόλογο λίπος, το οποίο διαδραματίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο τις τελευταίες δεκαετίες στην αισθητική και την επανορθωτική ιατρική. Η χρήση αυτόλογου λίπους, πέρα από την αποκατάσταση του όγκου, παρουσιάζει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και στην αναγέννηση των ιστών, αφού ο λιπώδης ιστός περιέχει βλαστοκύτταρα, που με τις φυσικές αναγεννητικές τους ιδιότητες κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό και νεανικό προσφέροντας ένα συνολικά καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο συνδυασμός

Μια καινοτόμος προσέγγιση έρχεται να συνδυάσει την αποκατάσταση του όγκου του λίπους (fat graft-volumetric lift) με το χειρουργικό facelift ακολουθώντας μια συντηρητική σχετικά εκτομή της περίσσειας δέρματος και τον κατάλληλο χειρισμό των βαθύτερων δομών του προσώπου (SMAS). Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να αντιστρέψει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα σημάδια της γήρανσης και να παράγει μια συνολικά νεανική εμφάνιση. Στόχος είναι τόσο η φυσικότητα όσο και η διάρκεια του αποτελέσματος στο χρόνο και απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν ένα πιο ξεκούραστο, φρέσκο και χαρούμενο πρόσωπο, με τέτοιον τρόπο που ακόμα και άτομα του στενού συγγενικού περιβάλλοντός τους να μην είναι σε θέση να αντιληφθούν την παρέμβαση του πλαστικού χειρουργού.

Ευχαριστούμε τον δρα Κανέλλο Γεσάκη, MD, MSc, FEBOPRAS, πλαστικό χειρουργό, εξειδικευθέντα στην αισθητική και την επανορθωτική πλαστική χειρουργική και μικροχειρουργική στη Μεγάλη Βρετανία, την Ταϊβάν και τη Βραζιλία (medicalartclinic.gr).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ