Follow us

Πες αντίο στις κηλίδες με αυτές τις 3 αλλαγές στη ρουτίνα σου

Αντίο κηλίδες, hello λαμπερή επιδερμίδα.

κηλίδες στο πρόσωπο πώς φεύγουν Courtesy of NIVEA

Άλλες φορές εμφανίζονται σαν υπενθύμιση ότι ο καιρός περνά, άλλες πάλι σαν ανάμνηση των καλοκαιρινών διακοπών ή "παράσημο" της μάχης με την ακμή. Ο λόγος για τις καφέ κηλίδες, οι οποίες κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στις πρώτες θέσεις της λίστας των γυναικείων ανησυχιών, απειλώντας να εκτοπίσουν ακόμα και τις ρυτίδες. Τι είναι λοιπόν οι κηλίδες στο πρόσωπο και πώς φεύγουν;

Κηλίδες στο πρόσωπο | Τι είναι;

Η μελανίνη είναι μια φυσική χρωστική που υπάρχει στην επιδερμίδα και ευθύνεται για το φυσικό της χρώμα. Ωστόσο, διάφοροι παράγοντες μπορεί να υπερδιεγείρουν την παραγωγή μελανίνης, η οποία συσσωρεύεται μέσα στην επιδερμίδα και εμφανίζεται στο πρόσωπο ως κατά τόπους κηλίδες ή ανομοιόμορφος χρωματισμός της επιδερμίδας.

Κηλίδες στο πρόσωπο | Πώς φεύγουν;

1. Μην ξεχνάς την απολέπιση

Η απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα είναι must για κάθε επιδερμίδα, πόσο μάλλον για το δικό σου. Γιατί; Μα φυσικά γιατί η συστηματική απολέπιση εκτός από την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια της επιδερμίδας (hello, smooth skin!), επιταχύνει τη φυσική διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην απομάκρυνση της συσσωρευμένης μελανίνης στην επιφάνεια του δέρματος aka στη μείωση των καφέ κηλίδων. Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να ανανεώσεις τη skincare ρουτίνα σου, ενσωματώνοντας σε αυτή ένα προϊόν με AHA, όπως το γλυκολικό οξύ; Νομίζουμε πως ναι!

2. Κάνε το LUMINOUS630 το star συστατικό της ρουτίνας σου

Ακούς πρώτη φορά αυτό το συστατικό; Κακώς! Πρόκειται για το holy grail συστατικό της σειράς Cellular LUMINOUS630 Anti Spot, το οποίο η NIVEA ανακάλυψε ύστερα από 10 χρόνια έρευνας, αλλάζοντας για πάντα τη skincare ρουτίνα μας.

Πες αντίο στις κηλίδες με αυτές τις 3 αλλαγές στη ρουτίνα σου

Ποιες κηλίδες στοχεύει; Όλες! Το εννοούμε: Κηλίδες που προκαλούνται τόσο από την έκθεση στον ήλιο, όσο από τις ορμονικές αλλαγές και τη γήρανση. Το LUMINOUS630 λειτουργεί σε κυτταρικό επίπεδο, στοχεύοντας την αιτία του προβλήματος με διπλή δράση: Λειτουργεί στα υπάρχοντα συσσωματώματα μελανίνης για να ελαφρύνει τις κηλίδες, ενώ με συστηματική χρήση, ρυθμίζει την παραγωγή μελανίνης για να αποτρέψει την εμφάνιση νέων. Και αντιμετώπιση και πρόληψη δηλαδή!

NIVEA

Το πρωί σε καθαρό πρόσωπο εφάρμοσε τον ορό Cellular LUMINOUS630 Advanced Treatment, ο οποίος συνδυάζει το πολύτιμο αυτό συστατικό στη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση, μαζί με τη βιταμίνη Ε και το υαλουρονικό οξύ που ενεργοποιούν την ανανέωση των κυττάρων.

NIVEA

Στη συνέχεια εφάρμοσε τη θεραπεία ματιών Cellular LUMINOUS630 Eye Treatment Anti Dark Circles, η οποία χάρη στο συνδυασμό του LUMINOUS630 με την καφεΐνή και το υαλουρονικό οξύ φωτίζει τους μαύρους κύκλους, μειώνει τις σακούλες των ματιών, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

καφέ κηλίδες πώς φεύγουν

Τελευταίο βήμα της πρωινής ρουτίνας σου είναι η εφαρμογή της υγρής κρέμας ημέρας Cellular LUMINOUS630 Triple Protection SPF50, η οποία συνδυάζει το καινοτόμο LUMINOUS630 με δείκτη αντηλιακής προστασίας 50, Υαλουρονικό Οξύ για κυτταρική ενεργοποίηση και βιταμίνη Ε, χαρίζοντας στην επιδερμίδα μια ματ υφή.

nivea

Το βράδυ, μετά τον ορό, εφάρμοσε την κρέμα νύχτας Cellular LUMINOUS630 Anti Dark-Spot Night Complexion Repair, η οποία ανανεώνει και δυναμώνει την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ μειώνει ορατά τις κηλίδες. Μην ξεχάσεις το λαιμό και το ντεκολτέ σου!

nivea

Αυτό που θα λατρέψεις σε όλα τα προϊόντα είναι η ανάλαφρη υφή τους, το πόσο γρήγορα απορροφώνται στην επιδερμίδα και φυσικά τα αποτελέσματα που χαρίζουν: Ορατά πιο ήπιες κηλίδες σε 4 εβδομάδες, 50% μείωση των κηλίδων σε 8 εβδομάδες, 71% μείωση των κηλίδων, 60% περισσότερη ομοιογένεια της επιδερμίδας και 62% αύξηση της λάμψης της επιδερμίδας σε 12 εβδομάδες.

3. SPF is your BFF

Η πολύωρη έκθεση της επιδερμίδας στις ακτίνες UV χωρίς αντηλιακή προστασία, είναι η πρώτη και κύρια αιτία εμφάνισης κηλίδων στο πρόσωπο. Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα πρέπει να ξεχνάς να εφαρμόζεις ένα προϊόν με υψηλό SPF (όπως η υγρή κρέμα ημέρας Cellular LUMINOUS630 Triple Protection) το πρωί, αλλά και να το ανανεώνεις κάθε 2-3 ώρες. Εξίσου σημαντικό είναι να προσέξεις και την ποσότητα αντηλιακού που εφαρμόζεις: Θυμήσου πως θα πρέπει να εφαρμόζεις ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο και ποσότητα ίση με ένα σφηνάκι στο σώμα. Ναι, τόσο πολύ!

info
nivea.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ