Follow us

10 Years Missbloom x Yves Saint Laurent | Μία ιστορία με αρετή και τόλμη

Για να μπορεί κάθε γυναίκα να ζήσει τη ζωή της ελεύθερη και ωραία, απόλυτα Libre.

libre dua lipa

Η τόλμη είναι η αρχή κάθε πράξης, σύμφωνα με τον Δημόκριτο, ενώ κατά τον Ελύτη, η επιτυχία αποτελείται από τρία Τ: Τόλμη, Ταλέντο και Τύχη. Δε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο: To όνειρο για διαχρονικότητα και εξέλιξη του MissBloom -που αισίως κλείνει τα 10 του χρόνια- δε θα είχε πραγματοποιηθεί αν δεν είχε τολμήσει να ξεκινήσει από το μηδέν, θέτοντας εξαρχής τους δικούς του όρους. Τίποτα πιο απελευθερωτικό λοιπόν από το να έχεις συνοδοιπόρο σε ένα τέτοιο τολμηρό ταξίδι τον Yves Saint Laurent που ανέκαθεν πρωτοπορούσε και πειραματιζόταν με στόχο τη γυναικεία χειραφέτηση. Για να μπορεί δηλαδή, κάθε γυναίκα να ζήσει τη ζωή της ελεύθερη και ωραία, απόλυτα Libre, ακριβώς όπως λέγεται και το εμβληματικό φλογερό άρωμα του οίκου με πρέσβειρα τη Dua Lipa.

10 Years Missbloom x Yves Saint Laurent | Μία ιστορία με αρετή και τόλμη

Η ιστορία επαναλαμβάνεται αυτή τη φορά για καλό: Πρώτος ο Yves Saint Laurent φρόντισε να προσαρμόσει το ανδρικό σμόκιν στις γυναικείες αναλογίες και ξανά πρώτος, με τη βοήθεια των Master Perfumers της IFF Anne Flipo και Carlos Benaïm, δημιουργεί τη γυναικεία εκδοχή του κατά βάση κλασικού αντρικού αρώματος fougère με νότες από λεβάντα Diva Προβηγκίας, προσεγγίζοντάς το με freestyle διάθεση.

ysl

Οι διεργασίες, οι δοκιμές και οι προσαρμογές διήρκεσαν επτά ολόκληρα χρόνια μέχρι να καταλήξουν οι δύο ειδικοί στο τελικό προϊόν. Ήξεραν ότι ήθελαν να φέρουν τα πάνω κάτω στη δομή του fougère (σημαίνει φτέρη στα γαλλικά) και δημιούργησαν 1.570 παραλλαγές μέχρι να βρουν την τέλεια ισορροπία από την οποία θα κατόρθωνε να αναδυθεί στην επιφάνεια η θηλυκή του πλευρά. Στη συσκευασία του, η Suzanne Dalton εναπόθεσε όλη της τη μαεστρία, σχεδιάζοντας ένα φινετσάτο μπουκάλι - έργο τέχνης, το οποίο αγκαλιάζει το θρυλικό λογότυπο του YSL, Cassandre σε ημιπεριστροφή.

libre τόλμη

Το συνολικό αποτέλεσμα είναι sexy, λουλουδάτο, φωτεινό και σπινθηροβόλο, χαρακτηρισμοί που συνοδεύουν την εντυπωσιακή καριέρα της λαμπερής και Libre, Dua Lipa. Προφανώς και δεν είναι τυχαίο που, σήμερα μόλις στα 26 της χρόνια, θεωρείται η κορυφαία pop star παγκοσμίως. Για να νικήσει βέβαια, τις δικές της μάχες, η κατά το περιοδικό Time "Next Generation Leader δε σταμάτησε ποτέ να τολμά ούτε όταν ήταν ακόμα ένα άβγαλτο παιδί Αλβανών μεταναστών από το Κόσοβο που διέμεναν οικογενειακώς στο Λονδίνο.

libre τόλμη

Το New Rules του 2017 ήρθε για να επισφραγίσει ως μελωδικό μανιφέστο τη στάση ζωής της: "Εξυπακούεται ότι μία γυναίκα πρέπει να είναι απελευθερωμένη. Ζούμε τη ζωή μας με τους δικούς μας κανόνες." Σήμερα, καταρρίπτοντας συνεχόμενα ρεκόρ σε θεάσεις και πωλήσεις και γνωρίζοντας την επιδραστικότητά της ως η δημοφιλέστερη καλλιτέχνης παγκοσμίως με βάση τα streams, φροντίζει να εξελίσσει το αφήγημα της σύγχρονης, ανεξάρτητης γυναίκας. Συνεπώς, στα κοινωνικά δίκτυα δικαιολογεί με πράξεις το "ανάστημά" της.

libre τόλμη

Αρθρώνει ξεκάθαρα τις προτιμήσεις της και συνδέει το όνομά της μόνο με ό,τι πραγματικά την εκφράζει, όπως η τολμηρή αύρα του Libre, του νέου, σαγηνευτικού YSL αρώματος. Εν έτει 2022 άλλωστε, για να αψηφάς το κατεστημένο, να είσαι ο εαυτός σου και να αποτελείς έμπνευση για τους άλλους, θέλει οπωσδήποτε αυτοεπίγνωση, αρετή, μα κυρίως τόλμη. Αυτό αν μη τι άλλο, η Dua Lipa το γνωρίζει καλά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ