Follow us

Τόλμη, ελευθερία, δύναμη | To YSL libre είναι το άρωμα για κάθε γυναίκα

libre

Τόλμη. Πέντε μόλις γράμματα χρειάζονται για να περιγράψουν αυτό που χρειάζεται κάθε γυναίκα σήμερα για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της μακριά από παρωχημένα στερεότυπα και κανόνες χωρίς την υπογραφή της. Η τόλμη και η ελευθερία ως έννοιες συγγενείς, ανέκαθεν συμβάδιζαν και εκφράζονταν μέσω πανομοιότυπων διαύλων επικοινωνίας με επίκεντρο πάντα την ανάγκη να είμαστε ο εαυτός μας χωρίς περιορισμούς. Πλέον μοιράζονται το ίδιο εμβληματικό άρωμα επιτυχίας, με την υπογραφή του οίκου που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον να πειραματίζεται και να ξεπερνά τα όρια όταν αυτό είναι απαραίτητο: Το Libre του Yves Saint Laurent.

Από τα συντηρητικά '60s μέχρι το ανατρεπτικό 2022, ο YSL υποστηρίζει σθεναρά τη διττή υπόσταση της γυναίκας που μπορεί να αναδείξει εξίσου τη θηλυκότητά της μέσα από ένα σμόκιν ή μία εντυπωσιακή τουαλέτα. Αντίστοιχα λοιπόν, μπορεί να ξεχωρίσει επιλέγοντας στην καθημερινότητά της να τη συνοδεύει ένα άρωμα όπως το Libre που εστιάζει στις αντιθέσεις που κυριαρχούν στη ζωή μας. Διαθέτει ανδρική δομή, μα απόλυτα θηλυκή αύρα και εμπνέεται από την παριζιάνικη φινέτσα, αλλά και τη νεοϋορκέζικη ζωντάνια.

Τόλμη, ελευθερία, δύναμη | To YSL libre είναι το άρωμα για κάθε γυναίκα

Την απόλυτη ισορροπία μεταξύ sexy και cool διάθεσης είχαν κατά νου δημιουργώντας το, οι πολυβραβευμένοι Master Perfumers της IFF Anne Flipo και Carlos Benaïm, αφού ουσιαστικά με freestyle προσέγγιση επαναπροσδιόρισαν το fougère, ένα αντρικό άρωμα κλασσικού στυλ με νότες από λεβάντα Diva Προβηγκίας. Για την ακρίβεια, η ιδέα τους ήταν να αντιστρέψουν τη δομή του fougère (σημαίνει φτέρη στα γαλλικά) και να επιμείνουν στις λεπτομέρειες που θα αναδείκνυαν τη γυναικεία του πλευρά.

libre

Χρειάστηκαν επτά ολόκληρα χρόνια, 1.570 παραλλαγές και άπειρες, υπερατλαντικές συνεννοήσεις μεταξύ των δύο ειδικών, για να τελειοποιηθούν οι πλούσιες "συμφωνίες" του Libre. Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο και άμεσο, κεχριμπαρένιο και πληθωρικό. Ένα μοντέρνο, αιθέριο άρωμα που μεταξύ άλλων μοσχοβολά άνθη εσπεριδοειδών, λεβαντίνη, υπνωτικό premium εκχύλισμα Jungle EssenceTM Βανίλιας Μαγαδασκάρης και Grisalva.

libre ysl

Για τη συσκευασία του, η έμπειρη Suzanne Dalton σχεδίασε ένα μπουκάλι-κόσμημα. Τόλμησε να περιστρέψει το θρυλικό λογότυπο του YSL, Cassandre, το λύγισε για να ακολουθεί την έντονη γωνία του μπουκαλιού και το κάρφωσε πάνω στο γυαλί ώστε ένα αψεγάδιαστο γυάλινο V να τονίζει το ντεκολτέ του Y. Για πρώτη φορά, η γεωμετρική φιλοσοφία και γραμμή ενός κοστουμιού με στενό κόψιμο μετατρέπεται σε ένα γυάλινο κομψοτέχνημα.

libre ysl

Το ενθαρρυντικό μήνυμα του Libre δε θα μπορούσε παρά να μεταδώσει το απόλυτο pop είδωλο της εποχής. Με τον τίτλο του Next Generation Leader από το περιοδικό Time, η φλογερή και ασυμβίβαστη Dua Lipa αντιπροσωπεύει στο έπακρο τις αξίες που θέλει να εμφυσήσει ο YSL στη σύγχρονη γυναίκα. Η δημοφιλέστερη καλλιτέχνης στον κόσμο με βάση τις διαδικτυακές μεταδόσεις και θεάσεις που καταρρίπτει αλλεπάλληλα ρεκόρ και θέτει τους δικούς της New Rules είναι στην κυριολεξία Libre.

libre ysl

Ως τολμηρή γυναίκα συνδυάζει αισθησιασμό και εσωτερική δύναμη, κυνηγά τα όνειρά της, δεν κάνει εκπτώσεις στις επιθυμίες της, αψηφώντας κατεστημένο και ανισότητες. Άλλωστε, δεν υπάρχει πραγματικός διαχωρισμός των φύλων αν δε μπορείς να τον διακρίνεις, να τον αισθανθείς, να τον μυρίσεις. Αυτό είναι το θαύμα του Libre.

libre ysl

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ