Follow us

Αυξητική στήθους: Οι απαντήσεις στις 10 πιο hot ερωτήσεις (που σίγουρα έχεις στο μυαλό σου)

Γιατί βασανίζεσαι τόσο πολύ όταν εμείς σου δίνουμε όλες τις απαντήσεις που αναζητάς; Η αυξητική στήθους πια είναι ένα βήμα μακριά σου

Screenshot_1

Μιλήσαμε με τον πλαστικό χειρουργό Βασίλειο Πάγκαλο MD, MSc, PhD (Leading Physician of the World- Top Plastic Surgeon, IAPS, USA) για την αυξητική στήθους και μας έδωσε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε πριν το χειρουργείο.

1. Είναι η αυξητική στηθους μία απλή επέμβαση;

Παρόλο που η αυξητική στήθους είναι η πιο δημοφιλής επέμβαση, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να θεωρηθεί απλή. Είναι μία σύνθετη διαδικασία όπου ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να αφιερώσει πολύ χρόνο στο σχεδιασμό και προγραμματισμό της επέμβασης, να έχει τις γνώσεις και την εμπειρία για να δώσει καλά αποτελέσματα. Η αυξητική στήθους είναι μία επέμβαση που έχει εξελιχθεί σημαντικά από τότε που πρωτοεμφανίστηκε. Προηγμένες τεχνικές όπως η “As Good As Natural” που βασίζονται σε ανάλυση της ανατομίας της ασθενούς και τοποθέτηση του ενθέματος σε τέτοια θέση ώστε το στήθος να δείχνει συγχρόνως μεγαλύτερο, νεανικό και απόλυτα φυσικό αποτελούν την τελευταία λέξη στην αυξητική στήθους.

2. Που πρέπει να γίνει η τομή για να μπει το ένθεμα;

Το ένθεμα μπορεί να μπει μέσα από μία τομή κάτω από το μαστό, από τη θηλή, από τη μασχάλη ή από τον ομφαλό. Η επιλογή της θέσης της τομής εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από την επιθυμία της ασθενούς και την προσωπική προτίμηση του πλαστικού. Ωστόσο, πολυάριθμές μελέτες έχουν δείξει ότι η τοποθέτηση του ενθέματος με τομή κάτω από το μαστό έχει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, προστατεύει το μαστό ενώ συγχρόνως δίνει στον πλαστικό χειρουργό τη δυνατότητα να δημιουργήσει κάτω από ιδανικές συνθήκες τη θήκη που θα τοποθετηθεί το ένθεμα.

3. Πάνω από το μυ, κάτω απο το μυ, τελικά πού πρέπει να μπει το ένθεμα;

Από τότε που ξεκίνησαν οι πρώτες επεμβάσεις αυξητικής μαστού άρχισαν να διατυπώνονται και οι πρώτες προτάσεις για το ποια είναι η καλύτερη θέση που πρέπει να μπει το ένθεμα. Σήμερα πλεόν το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει. Παρόλο που η τοποθέτηση πάνω από τον μυ είναι πιο εύκολη τεχνικά για τον πλαστικό χειρουργό και η ανάρρωση της ασθενούς ευκολότερη, η τοποθέτηση κάτω από το μυ δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα, προστατεύει από τη δημιουργία ρiκνωτικής κάψας και το αποτέλεσμα διατηρείται στο χρόνο.

4. Μπορώ να επιλέξω ό,τι μέγεθος θέλω;

Η αυξητική στήθους έχει περάσει από την εποχή που ο πλαστικός χειρουργός απλά «φούσκωνε» το στήθος, στην εποχή όπου το αποτέλεσμα είναι ένας μαστός με τέλειο σχήμα. Έτσι η επιλογή του μεγέθους γίνεται με βάση το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε. Ο στόχος είναι ένα στήθος μεγαλύτερο, αλλά με σωστή προβολη, σωστή θέση θηλής, ανατομικό σχήμα και φυσική εμφάνιση που δεν αλλοιώνεται από τις κινήσεις τις ασθενούς.

Αυξητική στήθους: Οι απαντήσεις στις 10 πιο hot ερωτήσεις (που σίγουρα έχεις στο μυαλό σου)

5. Πόσο διαρκεί η ανάρρωση και τι πρέπει να προσέξουμε;

Είναι πολύ σημαντικό η ασθενής να περιορίσει όλες τις δραστηριότητές της για τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση. Μία επιτυχημένη αυξητική στήθους είναι αποτέλεσμα λεπτών χειρουργικών χειρισμών και το αποτέλεσμα αυτό απαιτεί σεβασμό κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης ώστε όλα να εξελιχθούν ομαλά. Η επάνοδος στις δραστηριότητες πρέπει να είναι σταδιακή, ήπια γυμναστική μπορεί να ξεκινήσει η ασθενής μετά τις 3 εβδομάδες, ενώ τον πρώτο μήνα η ασθενής πρέπει να φοράει ειδικό σουτιέν.

Δες περισσότερα στη σελίδα 2

6. Τι πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή του ενθέματος;

Είναι αλήθεια ότι όλα τα ενθέματα δεν είναι ίδια από πλευράς ποιότητας. Είναι πρόσφατες οι μνήμες από το σοκ που είχε προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα η αποκάλυψη ότι τα ενθέματα PIP είχαν εμφανίσει διαρροή σιλικόνης. Στην ιατρική η χαμηλή τιμή είναι κακός σύμβουλος. Πάντα προτείνω στις ασθενείς μου, αν δεν μπορούν να αγοράσουν καλής ποιότητας ενθέματα, καλύτερα να καθυστερήσουν την επέμβαση. Πέρα από την ασφάλεια, τα καλύτερης ποιότητας ενθέματα δίνουν φυσικότερο αποτέλεσμα και καλύτερο σχήμα στο μαστό. Επιπλέον, πρόσφατα κυκλοφόρησε και μία high end επιλογή: τα πολύ ελαφρύτερα ενθέματα B-lite. Το κόστος τους είναι σημαντικά μεγαλύτερο, αλλά η διαφορά στο πόσο πιο φυσικό αισθάνεται η γυναίκα το στήθος της μετά την αυξητική είναι εντυπωσιακή, ειδικά όταν συνδυαστούν με προηγμένες τεχνικές όπως η “As Good As Natural”.

7. Θα χρειαστεί να αλλάξουμε κάποια στιγμή τα ενθέματα;

Ενώ τα υψηλής ποιότητας ενθεμάτα θεωρητικά δεν αλλοιώνονται στο χρόνο, είναι σωστό να γίνεται αντικατάστασή τους μετά από 10-20 χρόνια από την αρχική επέμβαση. Η αντικατάσταση αυτή γίνεται κυρίως για να αφαιρεθεί ο συνδετικός ιστός που φυσιολογικά αναπτύσσεται γύρω από το ένθεμα και να νεαροποιηθεί η θήκη του ενθέματος.

8. Τι είναι η δημιουργία κάψας;

Η κάψα αποτελεί μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού ο οποίος αναπτύσσει συνδετικό ιστό γύρω από το ένθεμα. Η ρικνωτική κάψα ωστόσο είναι μία επιπλοκή της αυξητικής μαστού που, όταν εμφανιστεί, πρέπει να αντιμετωπιστεί χειρουργικά. Παρολο που η παθοφυσιολογία της δημιουργίας ρικνωτικής κάψας δεν έχει ακόμα πλήρως αποσαφηνιστεί, υπάρχουν ενδείξεις ότι σε κάποιο βαθμό μπορεί, παίρνοντας ο πλαστικός χειρουργός καποια μέτρα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, να μειωσεί τη συχνότητα εμφάνισής της.

9. Μπορώ να κάνω μαστογραφία μετά την αυξητική;

Ο έλεγχος του μαστού μετά την αυξητική γίνεται κανονικά. Τόσο η μαστογραφία, όσο και άλλες διαγνωστικές εξετάσεις γίνονται κανονικά και δεν επηρεάζεται η αξιοπιστία τους.

10. Επηρεάζεται η αίσθηση στη θηλή;

Εφόσον η χειρουργική επέμβαση γίνει σωστά, η αισθητικότητα της θηλής δεν επηρεάζεται. Αυξημένος κίνδυνος να έχουμε μείωση ή ακόμα και απώλεια της αισθητικότητας της θηλής έχουμε στις επεμβάσεις όπου η τομή γίνεται στη θηλή.

Γενικά η αυξητική στήθους είναι μία ασφαλής επέμβαση με εξαιρετικά αποτελέσματα που βελτιώνει σημαντικά την εικόνα μίας γυναίκας. Για καλύτερα αποτελέσματα, ο Δρ. Πάγκαλος συμβουλεύει τις υποψήφιες ασθενείς να ενημερώνονται σε βάθος πριν από οποιαδήποτε επέμβαση και να συζητούν διεξοδικά όλες τις παραμέτρους της.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον Βασίλειο Πάγκαλο MD, MSc, Phd, πλαστικό χειρουργό (Soroka University MC, Israel), εξειδικευθέντα στο μαστό (Akademikliniken, Stockholm), επισκέπτη καθηγητή Ben Gurion University, Israel, κάτοχο τίτλου Leading Physician of the World – Top Plastic Surgeon (IAPS, USA).

www.drpagkalos.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ