Ομορφιά : Αισθητική01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Αυξητική στήθους: Οι απαντήσεις στις 10 πιο hot ερωτήσεις (που σίγουρα έχεις στο μυαλό σου)

Γιατί βασανίζεσαι τόσο πολύ όταν εμείς σου δίνουμε όλες τις απαντήσεις που αναζητάς; Η αυξητική στήθους πια είναι ένα βήμα μακριά σου

Αυξητική στήθους: Οι απαντήσεις στις 10 πιο hot ερωτήσεις (που σίγουρα έχεις στο μυαλό σου)

Μιλήσαμε με τον πλαστικό χειρουργό Βασίλειο Πάγκαλο MD, MSc, PhD (Leading Physician of the World- Top Plastic Surgeon, IAPS, USA) για την αυξητική στήθους και μας έδωσε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε πριν το χειρουργείο.

1. Είναι η αυξητική στηθους μία απλή επέμβαση;
Παρόλο που η αυξητική στήθους είναι η πιο δημοφιλής επέμβαση, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να θεωρηθεί απλή. Είναι μία σύνθετη διαδικασία όπου ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να αφιερώσει πολύ χρόνο στο σχεδιασμό και προγραμματισμό της επέμβασης, να έχει τις γνώσεις και την εμπειρία για να δώσει καλά αποτελέσματα. Η αυξητική στήθους είναι μία επέμβαση που έχει εξελιχθεί σημαντικά από τότε που πρωτοεμφανίστηκε. Προηγμένες τεχνικές όπως η “As Good As Natural” που βασίζονται σε ανάλυση της ανατομίας της ασθενούς και τοποθέτηση του ενθέματος σε τέτοια θέση ώστε το στήθος να δείχνει συγχρόνως μεγαλύτερο, νεανικό και απόλυτα φυσικό αποτελούν την τελευταία λέξη στην αυξητική στήθους.

2. Που πρέπει να γίνει η τομή για να μπει το ένθεμα;
Το ένθεμα μπορεί να μπει μέσα από μία τομή κάτω από το μαστό, από τη θηλή, από τη μασχάλη ή από τον ομφαλό. Η επιλογή της θέσης της τομής εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από την επιθυμία της ασθενούς και την προσωπική προτίμηση του πλαστικού. Ωστόσο, πολυάριθμές μελέτες έχουν δείξει ότι η τοποθέτηση του ενθέματος με τομή κάτω από το μαστό έχει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, προστατεύει το μαστό ενώ συγχρόνως δίνει στον πλαστικό χειρουργό τη δυνατότητα να δημιουργήσει κάτω από ιδανικές συνθήκες τη θήκη που θα τοποθετηθεί το ένθεμα.

3. Πάνω από το μυ, κάτω απο το μυ, τελικά πού πρέπει να μπει το ένθεμα;
Από τότε που ξεκίνησαν οι πρώτες επεμβάσεις αυξητικής μαστού άρχισαν να διατυπώνονται και οι πρώτες προτάσεις για το ποια είναι η καλύτερη θέση που πρέπει να μπει το ένθεμα. Σήμερα πλεόν το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει. Παρόλο που η τοποθέτηση πάνω από τον μυ είναι πιο εύκολη τεχνικά για τον πλαστικό χειρουργό και η ανάρρωση της ασθενούς ευκολότερη, η τοποθέτηση κάτω από το μυ δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα, προστατεύει από τη δημιουργία ρiκνωτικής κάψας και το αποτέλεσμα διατηρείται στο χρόνο.

4. Μπορώ να επιλέξω ό,τι μέγεθος θέλω;
Η αυξητική στήθους έχει περάσει από την εποχή που ο πλαστικός χειρουργός απλά «φούσκωνε» το στήθος, στην εποχή όπου το αποτέλεσμα είναι ένας μαστός με τέλειο σχήμα. Έτσι η επιλογή του μεγέθους γίνεται με βάση το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε. Ο στόχος είναι ένα στήθος μεγαλύτερο, αλλά με σωστή προβολη, σωστή θέση θηλής, ανατομικό σχήμα και φυσική εμφάνιση που δεν αλλοιώνεται από τις κινήσεις τις ασθενούς.

Αυξητική στήθους: Οι απαντήσεις στις 10 πιο hot ερωτήσεις (που σίγουρα έχεις στο μυαλό σου)

5. Πόσο διαρκεί η ανάρρωση και τι πρέπει να προσέξουμε;
Είναι πολύ σημαντικό η ασθενής να περιορίσει όλες τις δραστηριότητές της για τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση. Μία επιτυχημένη αυξητική στήθους είναι αποτέλεσμα λεπτών χειρουργικών χειρισμών και το αποτέλεσμα αυτό απαιτεί σεβασμό κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης ώστε όλα να εξελιχθούν ομαλά. Η επάνοδος στις δραστηριότητες πρέπει να είναι σταδιακή, ήπια γυμναστική μπορεί να ξεκινήσει η ασθενής μετά τις 3 εβδομάδες, ενώ τον πρώτο μήνα η ασθενής πρέπει να φοράει ειδικό σουτιέν.

Δες περισσότερα στη σελίδα 2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Best of network