Ομορφιά : Αισθητική01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Αυξητική στήθους: Οι απαντήσεις στις 10 πιο hot ερωτήσεις (που σίγουρα έχεις στο μυαλό σου)

Γιατί βασανίζεσαι τόσο πολύ όταν εμείς σου δίνουμε όλες τις απαντήσεις που αναζητάς; Η αυξητική στήθους πια είναι ένα βήμα μακριά σου

Αυξητική στήθους: Οι απαντήσεις στις 10 πιο hot ερωτήσεις (που σίγουρα έχεις στο μυαλό σου)

6. Τι πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή του ενθέματος;
Είναι αλήθεια ότι όλα τα ενθέματα δεν είναι ίδια από πλευράς ποιότητας. Είναι πρόσφατες οι μνήμες από το σοκ που είχε προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα η αποκάλυψη ότι τα ενθέματα PIP είχαν εμφανίσει διαρροή σιλικόνης. Στην ιατρική η χαμηλή τιμή είναι κακός σύμβουλος. Πάντα προτείνω στις ασθενείς μου, αν δεν μπορούν να αγοράσουν καλής ποιότητας ενθέματα, καλύτερα να καθυστερήσουν την επέμβαση. Πέρα από την ασφάλεια, τα καλύτερης ποιότητας ενθέματα δίνουν φυσικότερο αποτέλεσμα και καλύτερο σχήμα στο μαστό. Επιπλέον, πρόσφατα κυκλοφόρησε και μία high end επιλογή: τα πολύ ελαφρύτερα ενθέματα B-lite. Το κόστος τους είναι σημαντικά μεγαλύτερο, αλλά η διαφορά στο πόσο πιο φυσικό αισθάνεται η γυναίκα το στήθος της μετά την αυξητική είναι εντυπωσιακή, ειδικά όταν συνδυαστούν με προηγμένες τεχνικές όπως η “As Good As Natural”.

7. Θα χρειαστεί να αλλάξουμε κάποια στιγμή τα ενθέματα;
Ενώ τα υψηλής ποιότητας ενθεμάτα θεωρητικά δεν αλλοιώνονται στο χρόνο, είναι σωστό να γίνεται αντικατάστασή τους μετά από 10-20 χρόνια από την αρχική επέμβαση. Η αντικατάσταση αυτή γίνεται κυρίως για να αφαιρεθεί ο συνδετικός ιστός που φυσιολογικά αναπτύσσεται γύρω από το ένθεμα και να νεαροποιηθεί η θήκη του ενθέματος.

8. Τι είναι η δημιουργία κάψας;
Η κάψα αποτελεί μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού ο οποίος αναπτύσσει συνδετικό ιστό γύρω από το ένθεμα. Η ρικνωτική κάψα ωστόσο είναι μία επιπλοκή της αυξητικής μαστού που, όταν εμφανιστεί, πρέπει να αντιμετωπιστεί χειρουργικά. Παρολο που η παθοφυσιολογία της δημιουργίας ρικνωτικής κάψας δεν έχει ακόμα πλήρως αποσαφηνιστεί, υπάρχουν ενδείξεις ότι σε κάποιο βαθμό μπορεί, παίρνοντας ο πλαστικός χειρουργός καποια μέτρα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, να μειωσεί τη συχνότητα εμφάνισής της.

9. Μπορώ να κάνω μαστογραφία μετά την αυξητική;
Ο έλεγχος του μαστού μετά την αυξητική γίνεται κανονικά. Τόσο η μαστογραφία, όσο και άλλες διαγνωστικές εξετάσεις γίνονται κανονικά και δεν επηρεάζεται η αξιοπιστία τους.

10. Επηρεάζεται η αίσθηση στη θηλή;
Εφόσον η χειρουργική επέμβαση γίνει σωστά, η αισθητικότητα της θηλής δεν επηρεάζεται.  Αυξημένος κίνδυνος να έχουμε μείωση ή ακόμα και απώλεια της αισθητικότητας της θηλής έχουμε στις επεμβάσεις όπου η τομή γίνεται στη θηλή.

Γενικά η αυξητική στήθους είναι μία ασφαλής επέμβαση με εξαιρετικά αποτελέσματα που βελτιώνει σημαντικά την εικόνα μίας γυναίκας. Για καλύτερα αποτελέσματα, ο Δρ. Πάγκαλος συμβουλεύει τις υποψήφιες ασθενείς να ενημερώνονται σε βάθος πριν από οποιαδήποτε επέμβαση και να συζητούν διεξοδικά όλες τις παραμέτρους της.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον Βασίλειο Πάγκαλο MD, MSc, Phd, πλαστικό χειρουργό (Soroka University MC, Israel), εξειδικευθέντα στο μαστό (Akademikliniken, Stockholm), επισκέπτη καθηγητή Ben Gurion University, Israel, κάτοχο τίτλου Leading Physician of the World – Top Plastic Surgeon (IAPS, USA).
www.drpagkalos.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Best of network