Follow us

Αποτρίχωση με laser | Οι λόγοι για να την επιλέξεις

Μάθε πώς μπορείς να απαλλαγείς οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Ο δερματολόγος εξηγεί.

woman touching perfect shaved legs iStock

Η αποτρίχωση με laser έχει δικαίως χαρακτηριστεί η πιο αποτελεσματική μέθοδος απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο σώμα.

Το laser είναι μια συσκευή που παράγει μια ακτίνα φωτός συγκεκριμένου μήκους κύματος, η οποία μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια και απορροφάται από τη μελανίνη του τριχοθυλακίων με σκοπό την αδρανοποίηση των αναγεννητικών κυττάρων της τρίχας. Επειδή οι ακτίνες λέιζερ λειτουργούν στοχεύοντας το χρώμα (μελανίνη) στα τριχοθυλάκια, η αποτρίχωση με λέιζερ λειτουργεί καλύτερα σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες με σκουρόχρωμες τρίχες.

Πότε επιτυγχάνεται η μόνιμη αποτρίχωση

Για να εξασφαλίσετε την οριστική εξαφάνιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας θα χρειαστείτε περισσότερες της μιας συνεδρίες. Συνήθως απαιτούνται από δύο μέχρι έξι για να απολαύσετε μόνιμα αποτελέσματα. Ακόμα όμως και από τις πρώτες συνεδρίες οι τρίχες που θα ξαναβγαίνουν θα είναι πιο λίγες και πιο λεπτές. Το χρονικό διάστημα μεταξύ των συνεδριών διαφέρει ανάλογα με την περιοχή που εφαρμόζεται και τα χαρακτηριστικά του δέρματος και των τριχών κάθε ατόμου. Σε περιοχές όπου οι τρίχες εκφύονται γρήγορα, όπως το άνω χείλος, η θεραπεία μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερις με οκτώ εβδομάδες. Αντίθετα, σε περιοχές όπου οι τρίχες αναπτύσσονται αργά, όπως η πλάτη, η θεραπεία συνήθως πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε τρεις με τέσσερις μήνες. Τα λέιζερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άνδρες και γυναίκες για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε όλα τα μέρη του σώματος (πόδια, χέρια, μπικίνι, κοιλιά, πλάτη, στέρνο, κ.α), αλλά και στο πρόσωπο.

Αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη

Πρόκειται για τα πιο γρήγορα λέιζερ που χρησιμοποιούνται για αποτρίχωση, με τα οποία επιτυγχάνεται αλλαγή της υφής της τρίχας και σημαντική μείωση του αριθμού και του πάχους των τριχών μετά από κάθε συνεδρία. Το γεγονός ότι λειτουργούν γρήγορα σημαίνει ότι μπορεί να καλυφθεί μεγαλύτερη περιοχή του δέρματος σε λιγότερο χρόνο. Τα λέιζερ Αλεξανδρίτη έχουν πιο σύντομο μήκος κύματος, κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλα για πιο ανοιχτόχρωμο ή σταχτί χρώμα δέρματος. Επίσης έχει αποδειχτεί ότι τα λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι πιο αποτελεσματικά για την εξάλειψη των λεπτών τριχών, οι οποίες δεν αφαιρούνται επιτυχώς με τους άλλους τύπους λέιζερ.

3 βασικά πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με λέιζερ

Η αποτρίχωση με λέιζερ έχει πολλά πλεονεκτήματα, ειδικά όταν συγκρίνεται με πιο παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης, όπως τα ξυραφάκια ή το κερί.

1. Είναι πολύ γρήγορη μέθοδος, ειδικά αν σκεφτούμε τόσο τα μεγάλα διαστήματα που μεσολαβούν ανάμεσα στις συνεδρίες, όσο και το ότι επιτυγχάνει μόνιμη αποτρίχωση.

2. Είναι πολύ ακριβής μέθοδος. Οι ακτίνες λέιζερ λειτουργούν με ακρίβεια και στοχεύσουν μόνο τις τρίχες, χωρίς να καταστρέφουν το δέρμα γύρω τους.

Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι ο χειριστής του λέιζερ είναι καλά εκπαιδευμένος και έμπειρος. Δεν είναι τυχαίο ότι η αποτρίχωση με λέιζερ θεωρείται ιατρική πράξη και επιτρέπεται να διενεργείται μόνο σε ιατρεία.

3. Οδηγεί στην οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Η θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ είναι μια εγγυημένη προσέγγιση για μείωση της τριχοφυΐας έως και 90%.

Η σωστή προετοιμασία για μια συνεδρία λέιζερ

- Προσπαθήστε να μην εκτεθείτε στην ηλιακή ακτινοβολία για τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν τη συνεδρία.

- Αποφύγετε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης (π.χ. χαλάουα, κερί) για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν το λέιζερ.

- Δύο ημέρες πριν τη συνεδρία, ξυρίστε την περιοχή που πρέπει να αποτριχωθεί. Το κοντό μήκος στις τρίχες δεν τους επιτρέπει να καίγονται από το λέιζερ και ίσως να προκαλέσουν ζημιά στο δέρμα, ενώ όταν οι τρίχες είναι μακριές, οι ρίζες τους μένουν άθικτες κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

- Ενημερώστε το γιατρό για το αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Αμέσως μετά τη συνεδρία

Υπάρχει περίπτωση μετά από τη διαδικασία να παρατηρήσετε κοκκινίλες, ενόχληση και ερεθισμό για κάποιες ώρες. Ο γιατρός μπορεί να σας βάλει κάποια κρέμα για να σας ανακουφίσει.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον δρ. Χρήστο Στάμου, δερματολόγο – αφροδισιολόγο και Επιστημονικό Διευθυντή της Dermadvance & του MC Medical Center, mcmc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ