Ομορφιά11 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2019

Δε θα ξεπεράσουμε ποτέ όσα είδαμε στο show Alta Moda του οίκου Dolce & Gabbana

Μία μαγεία που είχε ως έμπνευση την Αρχαία Ελλάδα

Δε θα ξεπεράσουμε ποτέ όσα είδαμε στο show Alta Moda του οίκου Dolce & Gabbana

Ήταν ένα show, που όσες φορές κι αν δούμε, δεν πρόκειται ποτέ να χορτάσουμε. Και όχι επειδή απέτιε τον δικό της φόρο τιμής στην Αρχαία Ελλάδα αλλά γιατί ήταν μία μαγεία τόσο εντυπωσιακή που σίγουρα μένει αξέχαστη. Όλα αυτά για το Alta Moda fashion show του σχεδιαστικού διδύμου Dolce & Gabbana, το οποίο έλαβε χώρα στο Ναό της Ομόνοιας στην Κοιλάδα των Ναών του Ακράγαντα στην Σικελία. 

Έπειτα από 2 χρόνια διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Πολιτισμού και άπειρη προετοιμασία, ο αρχαιολογικός χώρος φιλοξένησε μία επίδειξη μόδας που δεν είχε κανένα προηγούμενο.

«Ξέρουμε ότι είμαστε καλοί όχι γιατί είμαστε ανώτεροι από άλλους Οίκους, αλλά γιατί είμαστε ανεξάρτητοι και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε μία ιστορία με τον τρόπο που θέλουμε εμείς», δήλωσαν οι Dolce & Gabbana λίγο μετά το τέλος του fashion show, έχοντας παρουσιάσει μία collection με κομμάτια – αληθινά έργα τέχνης. 

Δε θα ξεπεράσουμε ποτέ όσα είδαμε στο show Alta Moda του οίκου Dolce & Gabbana

Δύσκολο να κοιτάξεις τα μαλλιά και το μακιγιάζ όταν επάνω στις δημιουργίες βλέπεις αγάλματα, κύονες και αποτύπωση των πινάκων του Jacques-Louis David και του Jean-Antoine-Théodore Giroust.

Όμως, και αυτά αποτελούν τον ιδανικό συνοδό και πάντα οφείλουν να ξέρουν να συμπληρώνουν κάθε εμφάνιση.

Όσον αφορά το μακιγιάζ, τα χαρακτηριστικά μάτια με το eyeliner και το κόκκινο κραγιόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν όπως και οι αψεγάδιαστες επιδερμίδες που θύμιζαν γυναίκες της εποχής που τόνιζαν τα μάγουλά τους έχοντας μία λευκή και νεανική επιδερμίδα.

Όσον αφορά το χτένισμα τώρα, αυτό επίσης δεν ήταν εξαίρεση. Αρχαιοελληνικά πιασμένα μαλλιά στο ύψος του σβέρκου αλλά και πιο ψηλά, με τις vagues καμπύλες, όλα στολισμένα από μοναδικά αξεσουάρ που είχαν να κάνουν είτε με χρυσά στεφάνια σαν ελιάς, είτε με λουλούδια, είτε σαν στέκες.

Χαρακτηριστικά αξεσουάρ πάντα οι τιάρες και οι σταυροί, αποτέλεσαν μία ακόμα φορά το στοιχείο που κάνει τον οίκο τόσο ξεχωριστό. 

Μιλάμε για ένα show που άγγιξε την τελειότητα και όσο μιλάμε γι’ αυτό ίσως την χαλάμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΜΟΡΦΙΑ

Best of network