Follow us

Δύο νέες τεχνικές αποκατάστασης των άνω και κάτω βλεφάρων

Τι μας είπε ο Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας

Δύο νέες τεχνικές αποκατάστασης των άνω και κάτω βλεφάρων

Ο Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας μας παρουσιάζει τις δυο νεότερες τεχνικές βλεφαροπλαστικής παγκοσμίως, επεμβατική και μη επεμβατική, για τις οποίες είναι καλεσμένος να μιλήσει στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής που θα διεξαχθεί στις 5-7 Νοεμβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Εξαφάνισε οριστικά τις ρυτίδες από την περιοχή των ματιών με την επαναστατική τεχνική της Αυξητικής Βλεφαροπλαστικής, η οποία βασίζεται στην αυτομεταμόσχευση λίπους!

Η κορωνίδα της γοητείας κάθε όμορφου προσώπου κρύβεται στο βλέμμα, την εικόνα και το χρώματα που τα μάτια δίνουν σε αυτό. Κατ’ αυτήν την έννοια η βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση που αποκαθιστά την νεανική εικόνα των οφθαλμών γιατί απομακρύνει την χαλάρωση του δέρματος και διορθώνει τις γνωστές σε όλους μας σακούλες δίνοντας λάμψη και ζωντάνια σε ένα κουρασμένο βλέμμα.

Για πολλά χρόνια, η βλεφαροπλαστική ενοχοποιούσε το λίπος που προέκυπτε, κυρίως στο κάτω βλέφαρο, για την άσχημη εικόνα των οφθαλμών. Συνεπεία αυτού, οι τεχνικές που είχαν αναπτυχθεί απογύμνωναν την περιοφθάλμιο χώρα από λιποκύτταρα δίδοντας γένεση σε αυτό που ονομάστηκε hollow eye ή αλλιώς εικόνα του κενού οφθαλμού. Αυτό περιγράφει την εικόνα ενός οφθαλμικού βολβού περιτριγυρισμένου από έναν «κενό» θα λέγαμε κόγχο. Οι σύγχρονες απόψεις και τεχνικές της βλεφαροπλαστικής έχουν αντιληφθεί την αντιαισθητική εικόνα που προκύπτει από την απογύμνωση της περιοφθαλμίου χώρας από το λίπος της. Επιπρόσθετα, στοχεύουν στην αποκατάσταση των ελλειμάτων όγκου στην περιοχή με την αυτομεταμόσχευση λίπους.

Άρα, όχι μόνο δεν αφαιρείται πλέον το λίπος της περιοχής, αλλά είτε το ανατάσσουμε ανατομικά στο βάθος του οφθαλμικού κόγχου, όπου είναι και η φυσιολογική ανατομική του θέση, είτε το συμπληρώνουμε με λίπος που λαμβάνουμε με κατάλληλες τεχνικές από άλλα σημεία του σώματος. Έτσι πετυχαίνουμε ένα απόλυτα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα, με σαφώς μεγαλύτερη χρονική διάρκεια!

Η αυξητική βλεφαροπλαστική αφορά τόσο γυναίκες όσο και άνδρες, που επιθυμούν να ανανεώσουν και να ζωντανέψουν το βλέμμα τους, εξαλείφοντας τις ρυτίδες, τις σακούλες κάτω από τα μάτια και γενικά τα σημάδια του γήρατος. Επίσης, βρίσκει εφαρμογή και σε μια ειδική κατηγορία περιπτώσεων στις οποίες το κουρασμένο βλέμμα εμφανίζεται ακόμα και σε πολύ νεανικές ηλικίες, ως αποτέλεσμα παθήσεων που επηρεάζουν την εμφάνιση των βλεφάρων (θυρεοειδοπάθεια).

Δύο νέες τεχνικές αποκατάστασης των άνω και κάτω βλεφάρων
ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΥΣΤΕΡΙ - Eye Lift Plasma Non Invasive Eye Surgery

Η νέα μη επεμβατική μέθοδος βλεφαροπλαστικής που ήρθε να βελτιώσει τα μάτια!

Η πάροδος του χρόνου προκαλεί στους περισσότερους ανθρώπους μια χαλάρωση του δέρματος στα πάνω αλλά και κάτω βλέφαρα με συνέπεια να δείχνει το βλέμμα τους κουρασμένο και γερασμένο.

Ο κλασικός τρόπος διόρθωσης της χαλάρωσης του δέρματος στα πάνω αλλά και στα κάτω βλέφαρα είναι η χειρουργική βλεφαροπλαστική. Πολλοί την αποφεύγουν φοβούμενοι την χειρουργική αίθουσα.

Η νέα μέθοδος μη επεμβατικής βλεφαροπλαστικής έρχεται να δώσει λύση και να ελαχιστοποιήσει τις αναστολές και τους φόβους όσων θέλουν να διορθώσουν το πρόβλημα της βλεφαροχάλασης.

Το Eye Lift κάνει χρήση της τέταρτης κατάστασης της ύλης: το Plasma. Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην Ευρώπη για την ιατρική. Πρόκειται για μια φορητή μικροχειρουργική συσκευή. Το Eye Lift αυξάνει επιλεκτικά τη θερμοκρασία σε μια συγκεκριμένη ζώνη, εξατμίζοντας τους δερματικούς ιστούς χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες δερματικές στοιβάδες.

Η τεχνική που εφαρμόζεται επιτρέπει στον ασθενή να ανοιγοκλείνει τα μάτια κατά την διάρκεια της διόρθωσης ώστε να εντοπισθεί η πτυχή του δέρματος και να σμιλευθεί. Η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω εξάχνωσης των νεκρών κερατινοκυττάρων. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται για την δημιουργία μικρών spots των 500μm τα οποία εξαχνώνουν τα επιφανειακά κερατινοκύτταρα χωρίς να επηρεάζουν την βασικά μεμβράνη, χωρίς να προκαλούν αιμορραγία, νέκρωση στου διπλανούς ιστούς, χωρίς υπερδιόρθωση ή άλλες παρενέργειες.

Η διαδικασία είναι μια σταδιακή ήπια διόρθωση της χαλάρωσης η οποία επιτυγχάνεται σε πέντε συνήθως συνεδρίες ανά μήνα ώστε να μην υπάρχει έντονη διαφορά στο αποτέλεσμα.

Η εφαρμογή γίνεται στο ιατρείο σε χρόνο που δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά αφού έχει εφαρμοστεί στην περιοχή αναισθητική κρέμα EMLA. H διόρθωση αφορά συνήθως και τα δύο βλέφαρα στην ίδια συνεδρία. Ο ασθενής μπορεί να γυρίσει από την επόμενη μέρα στις δραστηριότητές του. Για την κάλυψη των σημαδιών, χρησιμοποιείται ένα καλυπτικό make up. Το οίδημα που προκαλείται από την διαδικασία είναι πολύ ήπιο και υποχωρεί σε περίπου δύο ημέρες. Παρενέργειες δεν υπάρχουν.

Dr. ΖΗΣΗΣ Κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ,

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ "ANAΓΕΝΝΗΣΗ"

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΝΟΣ. «METROPOLITAN»

Email: info@drboukouvalas.gr

FB: www.facebook.com/AnagennisiPlasticSurgery

Δύο νέες τεχνικές αποκατάστασης των άνω και κάτω βλεφάρων - εικόνα 2

Δρ Ζήσης Μπουκουβάλας, Πλαστικός Χειρουργός

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ