Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι το σμήγμα που ευθύνεται για τα ενοχλητικά σπυράκια σου;

Μάθε τα πάντα για τις βασικές αιτίες που δημιουργούν την ακμή

ακμή

Στην εφηβεία, το δέρμα αρχίζει να αλλάζει και υφίσταται αλλοιώσεις. Είναι παχύτερο, λιγότερο απαλό και γυαλίζει. Οι κηλίδες αυξάνονται, εμφανίζονται σπυράκια τα οποία μερικές φορές επιμένουν και στην ενηλικίωση.

Πίσω από την ακμή κρύβονται πολλοί παράγοντας που την ευνοούν. Η πιο βασική αιτία όμως μόλις βρέθηκε και δεν είναι άλλη από την υπερβολική έκκριση σμήγματος από την επιδερμίδα η οποία άλλαξε, οξειδώθηκε και παρέχει ευνοϊκές συνθήκες για πολλαπλασιασμό την βακτηρίων. Αυτή η δυσλειτουργία είναι η βασική αιτία εμφάνισης κι εξάπλωσης της ακμής. Είναι το σημείο έναρξης το οποίο οδηγεί σε γνωστές αλυσιδωτές αντιδράσεις: Κλειστοί πόροι, μαύρα στίγματα και φλεγμονές τα οποία δημιουργούν φαγέσωρες.

Τι είναι όμως άραγε το σμήγμα;
Αποτελείται από λιπαρά οξέα, νερό, λιπίδια και σκουαλένιο. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, είναι αποδεδειγμένο ότι το σκουαλένιο οξειδώνεται υπερβολικά και δημιουργεί ανισσοροποία λιπαρών οξέων. Σαν αποτέλεσμα, ένα παχύ σμήγμα κλείνει τους πόρους και ενθαρρύνει τη δημιουργία βακτηριδίων που είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση φαγεσώρων.

Τώρα που κατάφερες να αποκωδικοποιήσεις τα αίτια, πάμε στο επόμενο πρόβλημά σου, που δεν είναι άλλο από τον συνδυασμό ακμής και μακιγιάζ.

Διάβασε αν τα καλλυντικά επηρεάζουν ή χειροτερεύουν την ακμή εδώ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Best of network