Να πώς θα καθαρίσεις σωστά τα πινέλα σου!

Επειδή τα καθαρά πινέλα είναι το κλειδί για ένα ολοκληρωμένο makeup, βρήκαμε τον τρόπο να τα καθαρίσεις γρήγορα με τα πιο απλά υλικά που θα βρεις σπίτι σου!

Make Up Brushes

Mπορεί να διαθέτεις ώρες ολόκληρες για τον πλήρη καθαρισμό του προσώπου σου με διαφορετικές κρέμες και peelings, αλλά πόσο συχνά καθαρίζεις πράγματι τα πινέλα του μακιγιάζ;

Τα «βρώμικα» πινέλα είναι ίσως το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό και το πρόσωπο σου και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλεις. Με το να ξεχνάς όμως τον καθαρισμό τους, συμβάλλεις σημαντικά στο να μεταφέρονται πιο εύκολα τα μικρόβια από την προηγούμενη χρήση τους, προκαλώντας και αυτά τα σπυράκια που αναρωτιώσουν από πού και έως που προήλθαν. Εμείς σου βρήκαμε τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο να τα καθαρίσεις σε 5 βήματα και χωρίς να τα καταστρέψεις!

Εκτός από τα πινέλα, θα χρειαστείς:

Λίγο ελαιόλαδο / Αντιβακτηριδιακό σαπούνι

Βήμα 1ο

Ρίξε το αντιβακτηριδιακό σαπούνι σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν όσο περισσότερο γίνεται.

Βήμα 2ο

Πάρε το πρώτο πινέλο στο νεροχύτη/νιπτήρα στρέφοντας την πλευρά των τριχών προς τα κάτω και βρέξτες ελάχιστα με ζεστό νερό. Πρόσεξε τα πινέλα σου να είναι στραμμένα προς τα κάτω καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς εάν βραχεί το σημείο που συνδέει τις τρίχες με το υπόλοιπο πινέλο υπάρχει κίνδυνος να αυτές να ξεκολλήσουν.

Πινέλα Μακιγιάζ

Βήμα 3ο

Τώρα βρέξε πολύ προσεκτικά τις άκρες των τριχών στο το μείγμα που έφτιαξες στο πρώτο βήμα και άρχισε να κάνεις ελαφρύ «μασάζ» στο εσωτερικό της παλάμης σου με το πινέλο. Συνέχισε μέχρι να δεις να φεύγει όλο το χρώμα από το make up.

Βήμα 4ο

Ξέπλυνε το πινέλο σου με ζεστό νερό μέχρι να φύγει και όλο το σαπούνι.

Βήμα 5ο 

Διάλεξε μια επίπεδη επιφάνεια που στο τέλος της θα έχει κενό (όπως τον πάγκο του μπάνιου, ένα τραπέζει, γραφείο κτλ) άπλωσε μια μεγάλη πετσέτα. Τώρα τοποθέτησε στη σειρά όλα τα πινέλα σου ώστε η άκρη με τις τρίχες να βρίσκεται «στον αέρα» και το υπόλοιπο να εφάπτεται κανονικά στην επιφάνεια.

Άφησε τα να στεγνώσουν καλά – ιδανικά μπορείς να τα αφήσεις για ολόκληρο το βράδυ – και είσαι έτοιμη! Επανέλαβε τουλάχιστον 2 φορές το μήνα και δεν θα αντιμετωπίσεις ποτέ ξανά πρόβλημα με βρώμικα πινέλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

smokey μακιγιάζ
Μακιγιαζ - Περιποιηση21 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτό είναι το νέο smokey μακιγιάζ της σεζόν που πρέπει να δοκιμάσεις

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν σου πούμε ότι οι κανόνες αλλάζουν και πλέον το trend επαναπροσδιορίζεται;

Μακιγιαζ - Περιποιηση20 Σεπτεμβρίου 2018

30 απαράβατοι κανόνες περιποίησης για τις 30αρες που δεν θέλουν να γεράσουν

Ακολούθησέ τους όλους αν θέλεις να έχεις ένα όμορφο και νεανικό πρόσωπο!

κρέμες προσώπου για 50 ετών και άνω
Μακιγιαζ - Περιποιηση19 Σεπτεμβρίου 2018

Είσαι 50+; Σε αφορούν αυτές οι οδηγίες χρήσεις για τις κρέμες προσώπου

Δώσε σημασία και έτσι θα μεγιστοποιήσεις την δράση τους

Best of network