Τι να κάνεις το βουρτσάκι της μάσκαρα που μόλις τελείωσε; 5 ακόμα απλές και πρακτικές χρήσεις

Μην το πετάξεις πριν διαβάσεις τα παρακάτω

μάσκαρα

Και όμως, τίποτε δεν πάει χαμένο, αρκεί να είσαι λίγο έξυπνη, πρακτική και να ξέρεις ότι όλα τα προϊόντα έχουν μία ακόμα χρήση εκτός από την προφανή.

Όσον αφορά τώρα το βουρτσάκι της μάσκαρα, αυτό λοιπόν δεν έχει σε καμία περίπτωση μόνο μία χρήση αλλά τόσες πολλές που δεν φαντάζεσαι. Εκτός από την χρήση του ως καθαριστικού για τα νύχια, που είχαμε αναφέρει στο παρελθόν, υπάρχουν κι άλλες χρήσεις του που θα σε κάνουν να μην θέλεις να το πετάξεις:

1. Βουρτσάκι μάσκαρα ως χτενάκι για τα φρύδια 

Τι να κάνεις το βουρτσάκι της μάσκαρα που μόλις τελείωσε; 5 ακόμα απλές και πρακτικές χρήσεις

Αν το μολύβι των φρυδιών σου δεν έχει ήδη ενσωματωμένο, τότε μόλις βρήκες ένα! Εφάρμοσε πρώτα το μολύβι φρυδιών και έπειτα «σβήσε» το έντονο αποτέλεσμα με το βουρτσάκι ενώ παράλληλα χτενίζεις τα φρύδια σου δίνοντάς τους την φορά που επιθυμείς. Για φυσικό αποτέλεσμα ακολούθησε όσο χτενίζεις την φορά του φρυδιού, ενώ αν θέλεις να δώσεις έξτρα όγκο και φουντωτό αποτέλεσμα χτένισε τα φρύδια σου με ανοδική φορά.

 

2. Βουρτσάκι μάσκαρα ως χτενάκι για τις βλεφαρίδες

Σε καμία από εμάς δεν αρέσουν οι κολλημένες βλεφαρίδες γεμάτες υπολείμματα προϊόντος ή αλλιώς τα λεγόμενα «κομπάκια». Τι κάνεις για να τα αποφύγεις; Εφαρμόζεις μια – δύο στρώσεις μάσκαρα κι έπειτα χτενίζεις προσεχτικά τις βλεφαρίδες σου με το καθαρό βουρτσάκι. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρέσεις την περιττή ποσότητα ενώ ταυτόχρονα θα διαχωρίσεις τις βλεφαρίδες σου με αποτέλεσμα να τις κάνεις να φαίνονται πιο πυκνές και πλούσιες.

3. Βουρτσάκι μάσκαρα για τα σχέδια για νύχια

Τι να κάνεις το βουρτσάκι της μάσκαρα που μόλις τελείωσε; 5 ακόμα απλές και πρακτικές χρήσεις

photo via pinterest

Σου αρέσουν τα εντυπωσιακά nail art; Με το βουρτσάκι της μάσκαρα μπορείς να κάνεις ένα ακόμα. Εφάρμοσε δύο στρώσεις από το χρώμα της επιλογής σου σαν βάση. Άφησέ το να στεγνώσει καλά. Έπειτα, βούτηξε το βουρτσάκι της μάσκαρα μέσα σε ένα άλλο βερνίκι και πέρασέ το πάνω από τα νύχια σου δημιουργώντας ένα πολύ ξεχωριστό σχέδιο για τα νύχια σου.

 

4. Βουρτσάκι μάσκαρα ως καθαριστικό

Λερώνεσαι κι εσύ με τη μάσκαρα όσο την εφαρμόζεις; Όχι πια. Ξέχασε τις βρεγμένες μπατονέρες που δημιουργούν «μπαλώματα» στο μακιγιάζ σου. Τρίψε το σημείο που λερώθηκες με το στεγνό βουρτσάκι και θα εντυπωσιαστείς.

Χρήσιμο Tip: Μην χρησιμοποιήσεις το βουρτσάκι με το που λερώθηκες. Άσε την μάσκαρα πρώτα να στεγνώσει καλά για 2 λεπτά και έπειτα πέρασε το βουρτσάκι. Ο «λεκές» θα φύγει χωρίς καν να τρίψεις.

Τι να κάνεις το βουρτσάκι της μάσκαρα που μόλις τελείωσε; 5 ακόμα απλές και πρακτικές χρήσεις

5. Βουρτσάκι μάσκαρα ως βοηθός scrub

Αυτή η συμβουλή έχει ισχύ εφόσον κάνεις απολέπιση στα χείλη σου. Η απολέπιση στο σημείο αυτό είναι απαραίτητη για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τα μικρόβια αλλά και τα υπολείμματα προϊόντων μακιγιάζ. Φτιάξε μόνη σου ένα σπιτικό peeling ανακατεύοντας λίγο μέλι και καστανή ζάχαρη. Τοποθέτησε λίγη ποσότητα στο βουρτσάκι, το οποίο βέβαια μόλις έχει απολυμάνει, και τρίψε ελαφρώς τα χείλη σου. Έπειτα, καθάρισέ τα απαλά και ολοκλήρωσε με ένα balm για ενυδάτωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Best of network