Ομορφιά : Μαλλιά17 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2019

Δεν είναι ο ήλιος ούτε η θάλασσα: Τι μπορεί πραγματικά να καταστρέφει το τέλειο χρώμα των μαλλιών σου

Ρωτήσαμε τον ειδικό, τον top colorist Άκη Αλεξίου

Δεν είναι ο ήλιος ούτε η θάλασσα: Τι μπορεί πραγματικά να καταστρέφει το τέλειο χρώμα των μαλλιών σου

Έχεις πάει κομμωτήριο και έχεις το τέλειο χρώμα μαλλιών. Αυτό που δεν είναι ούτε ανταύγειες, ούτε ενιαίο χρώμα, είναι το ιδανικό balayage, το κοιτάς και δε το χορταίνεις.

Όμως, έπειτα από λίγες ημέρες και ενώ προσπαθείς να είσαι συνεπής, παρατηρείς ότι το χρώμα αρχίζει να φθίνει, να ξεθωριάζει και να μην δείχνει πια τόσο λαμπερό και ζωηρό όπως τις πρώτες ημέρες.

Σκέφτεσαι ότι είναι λογικό, αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι πραγματικά μπορεί να ευθύνεται γι’ αυτή την εξέλιξη;

Όπως διαβάσαμε σε αυτό το post – και μπήκαμε σε σκέψεις – το νερό βρύσης είναι στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος εχθρός του χρώματος των μαλλιών και όχι ο ήλιος ή το αλάτι της θάλασσας που ενδεχομένως εσύ θεωρείς (και εμείς και όλες μας δηλαδή).

Σύμφωνα με την Riawna Capri, διάσημη hairstylist των celebrities όπως η Selena Gomez και η Nina Dobrev, η χρήση ενός φίλτρου που θα απομακρύνει άλατα και άλλα περιττά μέταλλα από το νερό θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να διατηρήσουν τη λάμψη τους καθώς και τα highlights να παραμείνουν φωτεινά. 

Λέτε να έχει δίκιο;

Εμείς ρωτήσαμε τον Άκη Αλεξίου, top colorist του κομμωτηρίου Ν+Α Alexiou (Δημ. Βασιλείου 7, Ν.Ψυχικό) για να εξακριβώσουμε αν κάτι τέτοιο έχει όντως υπόσταση.

Ο ίδιος μας αποκάλυψε: «Αυτό προφανώς και ισχύει αν αναλογιστούμε μάλιστα και το πόσο διαφορετική είναι η ποιότητα νερού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, λοιπά μέρη ή ακόμα και στο εξωτερικό. Βέβαια, αν είναι να δώσω μία και μόνο συμβουλή αυτή δεν είναι να μην λουζόμαστε όταν πρόκειται να ταξιδέψουμε, αλλά να μην ξεχνάμε ποτέ την μάσκα μαλλιών που χαρίζει ενυδάτωση. Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω στην υγεία και εμφάνιση των μαλλιών βοηθώντας μάλιστα ακόμα και το χρώμα να παραμείνει αναλλοίωτο».

Όπου και να μένεις και ότι νερό και να έχεις, αυτή είναι η λύση και τώρα την ξέρεις και δεν έχεις δικαιολογία!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΛΛΙΑ

Best of network