Ομορφιά : Μαλλιά17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης μιας κοκκινομάλλας

Είσαι κοκκινομάλλα; Έχεις ένα έντονο χρώμα στα μαλλιά σου το οποίο ξεχωρίζει; Μάθε πώς θα το διαχειρίζεσαι για να είναι το ατού σου και όχι το αδύναμο σημείο σου

κόκκινα μαλλιά

Γιατί χρειάζεσαι οδηγό επιβίωσης αν έχεις κόκκινα μαλλιά; Γιατί ανήκεις σε ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό γυναικών που έχουν επιλέξει μία ομολογουμένως απαιτητική απόχρωση για τα μαλλιά τους, πετυχαίνοντας έτσι να ξεχωρίζεις ενώ παράλληλα όμως έχεις φορτωθεί ένα σωρό άλλα προβλήματα, στα οποία καλείσαι να βρεις λύση!

Let’ s analyze!

Για αρχή, αν είσαι φυσική κοκκινομάλλα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ανήκεις στο 2% του πληθυσμού της γης που έχουν αυτό το χρώμα μαλλιών, αυτό το τυχερό 2% το οποίο – όπως αναφέρουν οι έρευνες – αποτελείται από γυναίκες που κάνουν πιο πολύ σεξ ενώ αργούν αρκετά να βγάλουν γκρίζες ή λευκές τρίχες.

Είδες που σου είπαμε ότι είσαι τυχερή;

Τώρα, αν ανήκεις στο ποσοστό των γυναικών που επέλεξαν κάποια στιγμή της ζωής τους να υιοθετήσουν το χρώμα της φωτιάς, τα κόκκινα μαλλιά, τότε ναι, ίσως να μην είσαι και τόσο τυχερή (!). Προφανώς και κάνουμε πλάκα αλλά ας εξηγήσουμε τι εννοούμε!

Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης μιας κοκκινομάλλας

-Το χρώμα σου ξεφτίζει αμέσως

Όσο ωραία είναι η απόχρωση των μαλλιών σου μετά το κομμωτήριο, τόσο απορείς τι το ωραίο έχει όταν πηγαίνεις για βάψιμο έπειτα από έναν μήνα.

Don’t panic: Τότε μάλλον δεν είσαι ενήμερη για τις θεραπείες που εξασφαλίζουν διάρκεια και ένταση στο χρώμα, υποσχόμενες ότι έτσι θα καταφέρεις να διατηρήσεις ζωντανό το χρώμα των μαλλιών το περισσότερο δυνατό.

-Θεωρείς υπερβολή το κόκκινο κραγιόν

Όταν όλα είναι κόκκινα επάνω σου, πιστεύεις ότι κάτι δεν πάει καλά;

Don’t panic:Απαγκιστρώσου από αυτή την άποψη και βρες την ιδανική απόχρωση κραγιόν που δε θα κάνει το αποτέλεσμα να δείχνει υπερβολικό αλλά θα το συμπληρώνει απόλυτα.

Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης μιας κοκκινομάλλας

-Έχεις αποκλείσει τα ρούχα σε έντονα χρώματα

Η ντουλάπα σου έχει μόνο άσπρα και μαύρα ενώ το ροζ και το κίτρινο ή το πράσινο αποτελούν είδη υπό εξαφάνιση.

Don’t panic: Αν το στυλ σου είναι όντως αρκετά αυστηρό και τα δύο βασικά χρώματα της χρωματικής παλέττας είναι οι άσσοι στο μανίκι σου, ποιοι είμαστε εμείς που θα διαφωνήσουμε. Όμως, αν τα έντονα χρώματα αποτελούν το απωθυμένο σου, τότε βρες τρόπους να τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Αντί κίτρινου top, επέλεξε κίτρινο παντελόνι. Αντί ροζ μπλούζας, κράτησε μία ροζ τσάντα. Μην γίνεσαι όμως μονότονη εξαιτίας του χρώματος των μαλλιών σου.

Όλα αυτά και πολλή περισσότερη ακόμη έμπνευση προσφέρουν δύο αδελφές με κόκκινα μαλλιά, η Adrienne και η Stephanie Vendetti, οι οποίες μέσα από το blog τους howtobearedhead.com χαρίζουν πολλές ιδέες σχετικά με το πώς να είσαι cool μα και stylish έχοντας ένα από τα πιο έντονα και τόσο θηλυκά χρώμα στα μαλλιά σου.

Μάλιστα, έχουν έναν υπέροχο λογαριασμό στο Instagram που αξίζει να ακολουθήσεις @howtobearedhead!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΛΛΙΑ