Ομορφιά : Νύχια10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2018

Σε εκνευρίζει όταν το μανικιούρ σου ξεφλουδίζει; Σου έχουμε τη λύση!

Το κοιτάς, το κοιτάς και όλο θέλεις να το χαλάσεις όλο. ΌΧΙ! Δες τι πρέπει να κάνεις..

Την ξέρω και την ξέρεις αυτήν την άσχημη στιγμή, όταν συνειδητοποιείς πως σε κάποια γωνία του νυχιού σου το μανικιούρ έχει αρχίσει να χαλάει! Και όσο και αν αποφεύγεις να το κοιτάς, αυτή η εικόνα εξακολουθεί να σε βασανίζει. Και ενώ προσπαθείς να κρατηθείς και να μη το χαλάσεις όλο, σε ενοχλεί ακόμη περισσότερο. Και όσο πάει γίνεται χειρότερο!

Όμως…

Σύμφωνα με την nail guru Cherrie Snow, τα νύχια μας αποτελούνται από περίπου 25 στρώματα κερατινοποιημένων κυττάρων του δέρματος. Αν αφαιρέσεις βίαια το μανικιούρ σου θα αφαιρεθούν αυτόματα όλα τα ανώτερα προστατευτικά στρώματα με αποτέλεσμα το νύχι να μείνει απροστάτευτο και στο τέλος να είναι αδύναμο και λεπτό. Και επειδή σίγουρα δεν θέλεις να διακινδυνεύσεις την υγεία των νυχιών σου, αν παρατηρήσεις πως το μανικιούρ σου ξεφλουδίζει, μην το αφαιρέσεις μόνη σου – όσο δελεαστικό και αν είναι!

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν;

Χρησιμοποιώντας ένα top coat, το οποίο πρέπει σημειωτέον να έχεις πάντα μέσα στην τσάντα σου, πέρασε μια λεπτή στρώση επάνω από όλη την επιφάνεια του νυχιού και σφράγισε την ξεφλουδισμένη άκρη έτσι ώστε να την προστατεύσεις μέχρι να φτάσεις σπίτι το βράδυ και να εξασφαλίσεις να μην καταστραφεί όλο το μανικιούρ.

Έπειτα, αν θέλεις, πέρασε την ίδια απόχρωση βερνικιού, ίσα ίσα στην άκρη του νυχιού, για να τελειοποιήσεις ξανά το αποτέλεσμα. Αν πάλι θεωρείς ότι δεν σώζεται, τότε ξέβαψε το προβληματικό νύχι και βάψε το ένα με μία άλλη απόχρωση. Το one nail trend είναι πολύ hot τάση!

Και επειδή η πρόληψη είναι καλύτερη από την προστασία, ωφέλιμο θα ήταν να χρησιμοποιείς γάντια όταν πλένεις ή καθαρίζεις – διότι ακόμη τα χημικά επηρεάζουν και το μανικιούρ αλλά και την υγεία των νυχιών σου – , να αποφεύγεις να ανοίγεις κουτάκια (πχ αναψυκτικών) και τέλος να εφαρμόζεις κρέμα χεριών μετά από κάθε πλύσιμο χεριών (προσπάθησε τουλάχιστον!).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΝΥΧΙΑ

νύχια
Νυχια10 Οκτωβρίου 2018

Πώς βάφουν τα νύχια τους οι διάσημες για να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί;

Δες όλα τα σχέδια για νύχια που επέλεξαν οι celebrities για την βραδιά και σίγουρα ανάμεσά τους θα βρεις και το δικό σου αγαπημένο

Νυχια05 Οκτωβρίου 2018

Η Gwyneth Paltrow κάνει πεντικιούρ που κοστίζει 160 ευρώ: Τι διαφορετικό έχει;

Όλα τα μυστικά για να το κάνεις και μόνη σου

Best of network