Ομορφιά : Νύχια10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2018

Σε εκνευρίζει όταν το μανικιούρ σου ξεφλουδίζει; Σου έχουμε τη λύση!

Το κοιτάς, το κοιτάς και όλο θέλεις να το χαλάσεις όλο. ΌΧΙ! Δες τι πρέπει να κάνεις..

Την ξέρω και την ξέρεις αυτήν την άσχημη στιγμή, όταν συνειδητοποιείς πως σε κάποια γωνία του νυχιού σου το μανικιούρ έχει αρχίσει να χαλάει! Και όσο και αν αποφεύγεις να το κοιτάς, αυτή η εικόνα εξακολουθεί να σε βασανίζει. Και ενώ προσπαθείς να κρατηθείς και να μη το χαλάσεις όλο, σε ενοχλεί ακόμη περισσότερο. Και όσο πάει γίνεται χειρότερο!

Όμως…

Σύμφωνα με την nail guru Cherrie Snow, τα νύχια μας αποτελούνται από περίπου 25 στρώματα κερατινοποιημένων κυττάρων του δέρματος. Αν αφαιρέσεις βίαια το μανικιούρ σου θα αφαιρεθούν αυτόματα όλα τα ανώτερα προστατευτικά στρώματα με αποτέλεσμα το νύχι να μείνει απροστάτευτο και στο τέλος να είναι αδύναμο και λεπτό. Και επειδή σίγουρα δεν θέλεις να διακινδυνεύσεις την υγεία των νυχιών σου, αν παρατηρήσεις πως το μανικιούρ σου ξεφλουδίζει, μην το αφαιρέσεις μόνη σου – όσο δελεαστικό και αν είναι!

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν;

Χρησιμοποιώντας ένα top coat, το οποίο πρέπει σημειωτέον να έχεις πάντα μέσα στην τσάντα σου, πέρασε μια λεπτή στρώση επάνω από όλη την επιφάνεια του νυχιού και σφράγισε την ξεφλουδισμένη άκρη έτσι ώστε να την προστατεύσεις μέχρι να φτάσεις σπίτι το βράδυ και να εξασφαλίσεις να μην καταστραφεί όλο το μανικιούρ.

Έπειτα, αν θέλεις, πέρασε την ίδια απόχρωση βερνικιού, ίσα ίσα στην άκρη του νυχιού, για να τελειοποιήσεις ξανά το αποτέλεσμα. Αν πάλι θεωρείς ότι δεν σώζεται, τότε ξέβαψε το προβληματικό νύχι και βάψε το ένα με μία άλλη απόχρωση. Το one nail trend είναι πολύ hot τάση!

Και επειδή η πρόληψη είναι καλύτερη από την προστασία, ωφέλιμο θα ήταν να χρησιμοποιείς γάντια όταν πλένεις ή καθαρίζεις – διότι ακόμη τα χημικά επηρεάζουν και το μανικιούρ αλλά και την υγεία των νυχιών σου – , να αποφεύγεις να ανοίγεις κουτάκια (πχ αναψυκτικών) και τέλος να εφαρμόζεις κρέμα χεριών μετά από κάθε πλύσιμο χεριών (προσπάθησε τουλάχιστον!).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΝΥΧΙΑ

Νυχια10 Αυγούστου 2018

Σε εκνευρίζει όταν το μανικιούρ σου ξεφλουδίζει; Σου έχουμε τη λύση!

Το κοιτάς, το κοιτάς και όλο θέλεις να το χαλάσεις όλο. ΌΧΙ! Δες τι πρέπει να κάνεις..

νύχια
Νυχια03 Αυγούστου 2018

Ξέρουμε πώς θα έχεις τα πιο τέλεια νύχια αυτό το καλοκαίρι

Γνώρισε τώρα την καλοκαιρινή collection βερνικιών FREEDOM της Kinetics

Νυχια30 Ιουλίου 2018

10 φορές που το Instagram του Byrdie μας πήρε το μυαλό με τα σχέδια νυχιών που δημοσιεύει

Σου δίνουμε έξτρα έμπνευση, θα το διαπιστώσεις κι εσύ

ζώδιο
Νυχια02 Ιουλίου 2018

Τι ζώδιο είσαι να σου πω ποιο σχέδιο να κάνεις στα νύχια σου

Μήπως τα σχέδια των νυχιών σου έχουν ξεφύγει από τα... γήινα;

Best of network