Ομορφιά11 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2019

Όλα όσα πρέπει να μάθεις (κάποτε) για τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες

Γιατί όσα περισσότερα ξέρεις, τόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορέσεις να τα αντιμετωπίσεις

μαύροι κύκλοι

Η ξηρή επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι σύνηθες πρόβλημα για πολλές γυναίκες. Τι είναι αυτό, όμως, που προκαλεί ξηρότητα, σακούλες, και μαύρους κύκλους στην ευαίσθητη αυτή περιοχή;

Παράγοντες που ευθύνονται για την κουρασμένη όψη κάτω από τα μάτια

«Το περίγραμμα των ματιών είναι ένα από τα σημεία του προσώπου με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, λόγω της εξαιρετικά ευαίσθητης επιδερμίδας της περιοχής αυτής –η οποία είναι έως και πέντε φορές πιο λεπτή από ό,τι στο υπόλοιπο πρόσωπο» αναφέρει η δερματολόγος Δρ. Nina Roos και συνεχίζει: «Ως εκ τούτου, η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι επιρρεπής στο πρήξιμο ή το οίδημα. Πολλές γυναίκες αναφέρουν επίσης τη συχνή εμφάνιση μαύρων κύκλων, ανεξάρτητα από το πόσο κοιμούνται, καθώς και την ξηρότητα ή/και τον κνησμό».

Τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να είναι απόρροια διαφόρων παραγόντων, τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών. Η γενετική προδιάθεση παίζει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της επιδερμίδας μας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο ζωής μας, με το κάπνισμα, το στρες και την κόπωση να συμβάλλουν στην κουρασμένη όψη κάτω από τα μάτια.

Η κακή κυκλοφορία μπορεί επίσης να φράξει τα αιμοφόρα αγγεία, καθιστώντας το περίγραμμα των ματιών πιο μελανό ή προκαλώντας υπέρχρωση. Επιπλέον, η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαιτέρως ευπαθής απέναντι στις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου, λόγω της λεπτής φύσης της.

Όλα αυτά καθιστούν την περιοχή κάτω από τα μάτια εξαιρετικά επιρρεπή στην αφυδάτωση και την ξηρότητα.

Πώς να καταπολεμήσεις την ξηρότητα και τους μαύρους κύκλους

«Η επιδερμίδα είναι ένα παράθυρο που μας επιτρέπει να δούμε τι συμβαίνει σε άλλα σημεία του σώματός μας. Αν λοιπόν κάτι δεν πάει καλά με τη γενικότερη υγεία μας, εκεί θα γίνουν ορατά τα πρώτα σημάδια» αναφέρει η Δρ. Nina Roos υπενθυμίζοντας ότι ο τρόπος ζωής έχει σπουδαίο αντίκτυπο στην εμφάνισή μας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το κάπνισμα και η έλλειψη ύπνου πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία.

Για τα πρωινά μετά τις νύχτες εκείνες που ίσως το παραέκανες λιγάκι, το μασάζ προσώπου μπορεί να βελτιώσει τις σακούλες κάτω από τα μάτια, καθώς η τόνωση της κυκλοφορίας μειώνει σημαντικά την κατακράτηση νερού. Κατά την επιλογή μιας κρέμας ματιών, η Nina συνιστά να διαλέξεις μία εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ που θα εξασφαλίσει μια δόση εντατικής ενυδάτωσης.

Αναζήτησε πιο λεπτόρρευστες υφές, ώστε να μην φορτώνεις υπερβολικά την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Επίσης, επίλεξε συστατικά που διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία (όπως η καφεΐνη ή το ginkgo biloba), που θα τονώσουν και θα φωτίσουν την επιδερμίδα.

Ο συνδυασμός μιας αποτελεσματικής κρέμας ματιών –ιδανικά μιας πλούσιας σε ενεργά συστατικά– με ένα τακτικό μασάζ προσώπου είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να αποτρέψεις τον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων, καθώς και να αντιμετωπίσεις το περιστασιακό πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΜΟΡΦΙΑ

Best of network