Follow us

Πώς τα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς ανακυκλώνονται με το πέρασμα του χρόνου

Η Carla Bruni μοιάζει με τη Bella Hadid και η Audrey Hepburn με τη Lily Collins.

H Carla Bruni επέστρεψε στο μοντελινγκ!

ίγουρα όλες οι γυναίκες κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δείχνουν και να μοιάζουν όσο το δυνατόν ωραιότερες σε κάθε τους εμφάνιση, ωστόσο όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν μερικές γυναίκες στον κόσμο οι οποίες είναι αντικειμενικά πανέμορφες και δύσκολα θα βρεις κάποιον που θα ισχυριστεί το αντίθετο.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη λίστα που αφορά στο 2019 η ομορφότερη γυναίκα σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η Bella Hadid κι αυτό είναι αποδεδειγμένο από την επιστήμη, καθώς η Hadid θεωρείται ότι έχει στο πρόσωπο της τις τέλειες αναλογίες, την γνωστή χρυσή τομή, η οποία εμφανίζεται και στα πρόσωπα των καθηλωτικά όμορφων αγαλμάτων της αρχαίας ελληνικής και ρωμαίκής τέχνης. Στη λίστα, μετά την Μπέλα ακολουθούν η Beyonce, η Ariana Grande, η Καty Perry, η Taylor Swift και η Kate Moss κάτι που αποδεικνύει πως παρά το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε για τα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς οι γυναίκες που θεωρούνται αληθινά όμορφες σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.

Φυσικά τα πρότυπα ομορφιάς δεν είναι κάτι που παραμένει παγιωμένο στο πέρασμα των χρόνων, αλλά πρόκειται για έναν σχεδόν ζωντανό οργανισμό που εξελίσσεται και μεταβάλεται με το πέρασμα των δεκαετιών και τελικά ανακυκλώνεται. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Dr. Julian De Silva οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν παίξει τον δικό τους ρόλο στην διαμόρφωση πολύ συγκεκριμένων προτύπων ομορφιάς που πλέον είναι αποδεκτά από την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Όπως επιβεβαιώνει η πλαστική χειρουργός Dr. Kendra Schmid σε ένα τέλειο πρόσωπο το μήκος της μύτης είναι ακριβώς ίσο με το μήκος του αυτιού και το φάρδος των ματιών είναι ακριβώς ίσο με την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στα δύο μάτια του ανθρώπου. Σύμφωνα με τα στατιστικά στο παραπάνω τεστ οι περισσότεροι άνθρωποι σκοράρουν από 4 έως 6 ενώ κανένας άνθρωπος μέχρι τώρα δεν έχει γεννηθεί κατέχοντας το τέλειο δεκάρι.

Στην διαδικασία επεξήγησης και ανάλυσης των χρυσών αναλογιών που διαμορφώνουν τα πρότυπα ομορφιάς συμμετέχουν επίσης μαθηματικοί και φυσικοί οι οποίοι επιχειρούν να εξηγήσουν με σχεδιαγράμματα τις επιστημονικές εξισώσεις που οδηγούν ένα γυναικείο πρόσωπο στην τελειότητα.

Αυτό που έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο η ιδανική εικόνα της ομορφιάς ανακυκλώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Η ομοιότητα ανάμεσα στην Audrey Hepburn και την Lily Collins, ανάμεσα στην Carla Bruni και την Bella Hadid, ανάμεσα στην Σοφία Λόρεν και την Sofia Vergara είναι πραγματικά σοκαριστική, οδηγώντας στο συμπέρασμα πως η αντίληψη μας για το ωραίο διατηρεί κάποια σταθερά συστατικά στους αιώνες των αιώνων.

Παρόλα αυτά οι ειδικοί καταλήγουν ότι υπάρχει ένας πολύ πιο σημαντικός παράγοντας που παίζει καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση μίας ασυναγώνιστης ομορφιάς κι αυτός είναι το επικοινωνιακό χάρισμα σε συνδυασμό με την εξυπνάδα και την ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου θεωρούνταν μία από τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο, αλλά οι επιστήμονες έχουν πλέον επιβεβαιώσει ότι οι λόγοι που η ισχυρή αυτοκράτειρα είχε την φήμη μίας πανέμορφης γυναίκας δεν είχαν άμεση σχέση με την εξωτερική της εμφάνιση αλλά σχετίζονταν περισσότερο με το μυαλό και το ταπεραμέντο της.

Δες το βίντεο:

Πηγή: Womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ