Follow us

Τέλειοι κοιλιακοί (χωρίς γυμναστική)

Το πέρασμα του χρόνου αφήνει τα σημάδια του και στη δύσκολη περιοχή της κοιλιάς. Η λύση είναι πολύ πιο εύκολη απ’ όσο φαντάζεσαι.

shutterstock_376603033

Οι φυσικοί νόμοι, το πέρασμα του χρόνου, οι αυξομειώσεις βάρους και οι εγκυμοσύνες «γράφουν» τη δική τους ιστορία στην περιοχή της κοιλιάς, η οποία χάνει το σφρίγος, τον τόνο και το σχήμα της και, δυστυχώς, πολύ δύσκολα επανέρχεται ακόμη και με τις αυστηρότερες δίαιτες και προγράμματα γυμναστικής.

Η κοιλιοπλαστική είναι η πλέον αποτελεσματική λύση γι’ αυτή την περιοχή, όμως η φημολογία πως το εν λόγω χειρουργείο αποτελεί μία από τις πιο επώδυνες και δύσκολες επεμβάσεις λειτουργούσε για χρόνια αποτρεπτικά τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Τη λύση δίνει μια τεχνική που λέγεται Lipoabdominoplasty και εφαρμόζεται ήδη στη χώρα μας εδώ και μία δεκαετία με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η τεχνική

Πρόκειται για έναν επιτυχημένο συνδυασμό λιποαναρρόφησης και κοιλιοπλαστικής που ελαχιστοποιεί τους χειρουργικούς κινδύνους και τους μετεγχειρητικούς πόνους, με την προϋπόθεση βέβαια πως εφαρμόζεται από έμπειρα ιατρικά χέρια. Η Lipoabdominoplasty συντομεύει θεαματικά την περίοδο ανάρρωσης, ενώ «ταλαιπωρεί» πολύ λιγότερο από όσο ξέραμε μέχρι τώρα τον ασθενή, καθώς σε μία και μόνο χειρουργική επέμβαση επιτυγχάνεται διπλό αποτέλεσμα: και απώλεια του περιττού λίπους από την κοιλιά και τόνωση των μυών της κοιλιακής χώρας. Επομένως, όταν βγαίνει κανείς από το χειρουργείο, εμφανίζεται όχι μόνο πιο αδύνατος αλλά και με γραμμωμένους κοιλιακούς. Πώς γίνεται αυτό; Κατ’ αρχάς, εφαρμόζεται εκτεταμένη λιποαναρρόφηση σε όλο το κοιλιακό τοίχωμα αλλά και στα πλάγια (τα γνωστά μας «σωσίβια» ή «love handles»). Στη συνέχεια ακολουθεί αφαίρεση του χαλαρού δέρματος κάτω από τον αφαλό και μάζεμα (σύσφιγξη) των κοιλιακών μυών μέσα από ένα πολύ μικρό «τούνελ».

Τα πλεονεκτήματα

Στο παρελθόν κάποιος που ήθελε να ωφεληθεί και από τις δύο τεχνικές έπρεπε πρώτα να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση και μετά την πάροδο έξι τουλάχιστον μηνών σε κοιλιοπλαστική. Η ταυτόχρονη μέθοδος Lipoabdominoplasty, λοιπόν, απαλλάσσει από χρονοβόρες, επώδυνες αλλά και επιβλαβείς διαδικασίες, καθώς και από το άγχος και τα προβλήματα δύο ξεχωριστών χειρουργείων. Με τη μέθοδο αυτή δεν παρατηρείται απώλεια αισθητικότητας χαμηλά στην κοιλιά, όπως στην κλασική κοιλιοπλαστική, και η ουλή είναι σαφώς μικρότερη. Μάλιστα, ενδείκνυται και για καπνιστές, οι οποίοι με την παλιά τεχνική αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο νέκρωσης των ιστών.

Με τη Lipoabdominoplasty ακόμη κι ένας υπέρβαρος ασθενής μπορεί να εμφανίζεται σαφώς πιο αδυνατισμένος και με «fit» κοιλιά, ενώ ταυτόχρονα ο οργανισμός ταλαιπωρείται λιγότερο, αφού πρόκειται για πιο ελαφριά επέμβαση. Επίσης, λόγω της μικρότερης αποκόλλησης των ιστών και της διατήρησης των λεμφαγγείων, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα αιματώματος και συλλογής υγρού μετεγχειρητικά. Έτσι, η ανάρρωση είναι πολύ πιο γρήγορη και πολύ πιο ανώδυνη.

Η ανάρρωση

Δεν απαιτείται παρά ένα 24ωρο παραμονής στο νοσοκομείο, ενώ έπειτα από επτά ημέρες η επιστροφή στην καθημερινότητα και την εργασία γίνεται χωρίς προβλήματα.

Ευχαριστούμε τον Κωνσταντίνο Αλεξάνδρου, πλαστικό-κρανιοπροσωπικό χειρουργό, με εκπαίδευση στην Ιαπωνία και στο New York University των ΗΠΑ στην αισθητική και κρανιοπροσωπική χειρουργική, διευθυντή του Ελληνικού Κρανιοπροσωπικού Κέντρου (www.kostasalexandrou.gr, www.craniofacial.org).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ