Follow us

Τι θέλει να σου πει το δέρμα σου και εσύ δε το ακούς; Διάβασε εδώ και θα καταλάβεις!

Έχεις ευαίσθητο δέρμα και δεν ξέρεις πώς να του συμπεριφερθείς; Δεν ξέρω αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο; Η καθοδήγηση της δερματολόγου Μαρίτας Κοσμαδάκη θα σου λύσει όλες τις απορίες

Is gravity starting to take it's toll?

Πριν λίγες ημέρες είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο HEALTH + BEAUTY CIRCLE 2018, μία ημερίδα με αφορμή την παρουσίαση αλλά και ενημέρωσή μας πάνω σε θέμα περιποίησης και ομορφιάς καθώς και νέων προϊόντων της La Roche Posay.

Τι θέλει να σου πει το δέρμα σου και εσύ δε το ακούς; Διάβασε εδώ και θα καταλάβεις!

Από την εκδήλωση αυτή έφυγα έχοντας «ρουφήξει» τόνους πληροφορίας (και όμως υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μπορούμε να μάθουμε εκεί έξω) αλλά και με αρκετά νέα δεδομένα που άλλαξαν πολύ τον τρόπο που σκέφτομαι αλλά και λειτουργώ, και όχι μόνο σαν beauty editor αλλά και σαν γυναίκα και πώς αντιμετωπίζω εγώ η ίδια την επιδερμίδα μου.

Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο κεφάλαιο της ημερίδας είχε να κάνει με το ευαίσθητο δέρμα, στο οποίο η La Roche Posay είναι ειδικός! Όσο, λοιπόν, άκουγα τους ομιλητές και παρακολουθούσα τις παρουσιάσεις τους μου γεννήθηκαν αρκετές απορίες, που ακόμα και απόλυτα beauty να είσαι δεν μπορείς να απαντήσεις. Όμως, χωρίς δισταγμό, δεν τις άφησα αναπάντητες αλλά απευθύνθηκα στην πλέον αρμόδια και σίγουρα μετά από αυτό νιώθω πολύ διαφορετικά.

Συγκεκριμένα, είχα την ευκαιρία να συζητήσω λίγο με την δερματολόγο Μαρίτα Κοσμαδάκη και ορίστε όλα όσα είπαμε:

Στην παρουσίαση που βρέθηκα κάνατε εκτενή αναφορά στο ευαίσθητο δέρμα και θεωρώ ότι ακόμα και άνθρωποι που ασχολούνται με τον χώρο της ομορφιάς, δύσκολα μπορούν να δώσουν μία σαφή ερμηνεία στον όρο. Άρα, πρέπει να ρωτήσω ακόμα και για δική μου ενημέρωση. Ευαίσθητη επιδερμίδα. Πόσες γυναίκες την έχουν και δεν το ξέρουν και πόσες νομίζουν ότι έχουν; Μπορούν άραγε οι γυναίκες να το καταλάβουν μόνες τους;

Ευαίσθητο δέρμα έχουν οι άνθρωποι που αισθάνονται τσιμπήματα, καύσο, τράβηγμα ή και πόνο στο δέρμα τους ως αντίδραση σε ερεθίσματα που σε άλλους δεν προκαλούν οποιαδήποτε αντίδραση. Στην Ευρώπη 40% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έχει ευαίσθητο δέρμα. Καλό είναι τα άτομα που προβληματίζονται να συμβουλεύονται ειδικό δερματολόγο. Κάποιοι έχουν ροδόχρου νόσο, ατοπική δερματίτιδα, άλλες παθήσεις ή απλά εφαρμόζουν ερεθιστικά προϊόντα.

Πιστεύετε ότι το ευαίσθητο δέρμα χρίζει ιδιαίτερης περιποίησης και ποιες είναι οι βασικές συμβουλές που θα δίνατε στις γυναίκες σχετικά με αυτή;

Ναι, το ευαίσθητο δέρμα έχει ιδιαίτερες ανάγκες. Γενικά ισχύει το "less is more", λίγα και μη ερεθιστικά προϊόντα πρέπει να εφαρμόζονται. Το ευαίσθητο δέρμα δεν ανέχεται πολλά στρώματα από διαφορετικές ουσίες. Όμως, αυτό που δεν πρέπει να παραλείπεται ποτέ είναι η συγκεκριμένη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης με ενυδατική φροντίδα αλλεργικά ελεγμένη, πάντα σύμφωνα με το κανόνα του "less is more", όπως προανέφερα, ενώ πριν από αυτήν συνίσταται η χρήση του κατάλληλου καθαριστικού, ειδικά επιλεγμένου ώστε να μην ερεθίζει το δέρμα.

Από ποια ηλικία πρέπει μία γυναίκα να αρχίζει να νοιάζεται για τον τομέα αντιγήρανση; Οι κανόνες ισχύουν και για αυτές με ευαίσθητη επιδερμίδα;

Από όταν αρχίζουμε να εκθέτουμε το δέρμα μας στον ήλιο αρχίζουμε να αθροίζουμε και φωτοβλάβες. Με τα χρόνια που περνούν, όταν ποια έχουμε πολλές, εμφανίζονται οι δυσχρωμίες, οι ρυτίδες, η χαλάρωση... Άρα από άποψη πρόληψης της (φωτο)γήρανσης ασχολούμαστε από πολύ νωρίς με τη χρήση αντηλιακού. Από άποψη πιο ειδικής πρόληψης και διόρθωσης της γήρανσης στο δέρμα με άλλα ειδικά προϊόντα, η ηλικία που χρειάζεται κάθε δέρμα να ασχοληθεί ποικίλει... Εξαρτάται από το χρώμα, τη λιπαρότητα, τις συνθήκες ζωής... Συνήθως μετά την εφηβεία. Το ίδιο ισχύει και για το ευαίσθητο δέρμα.

Βλέπουμε ότι κάθε χρόνο προστίθεται στη ρουτίνα ομορφιάς μιας γυναίκας και ένα ακόμα βήμα. Κατά τη γνώμη μου, όμως, μία γυναίκα δεν έχει τον πολύτιμο αυτό χρόνο για να εφαρμόσει όλα αυτά τα προϊόντα (essence, serum, κρέμα, booster κτ). Σύμφωνα με την δική σας ιατρική σκοπιά, προκειμένου η επιδερμίδα να έχει όλα όσα χρειάζεται, και ενυδάτωση και προστασία και νεανική όψη και λάμψη, ποια είναι εν τέλει τα προϊόντα(essence, serum, κρέμα, booster κτλ) που πρέπει να χρησιμοποιεί και με ποια σειρά;

Νομίζω ότι τα πολλαπλά προϊόντα δεν είναι απαραίτητα για τα περισσότερα δέρματα. Ένας εύκολος κανόνας είναι η εφαρμογή αντιοξειδωτικού και αντηλιακής προστασίας το πρωί, ρετινοειδών ή πεπτιδίων το βράδυ. Ανάλογα με το δέρμα αυτά μπορεί να συνδυάζονται μεταξύ τους σε ένα σκεύασμα, να προτείνονται σε ορό, κρέμα, booster κλπ, να προσφέρουν ή όχι και ενυδάτωση. Το ευαίσθητο δέρμα ίσως χρειάζεται πιο ειδικούς χειρισμούς.

Και τέλος, επειδή στόχος δεν είναι πιστεύω να τρομοκρατηθεί κάθε γυναίκα εκεί έξω σχετικά με τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα, εσείς, με μία απλή συμβουλή, πώς θα προσπαθούσατε να πείσετε κάθε άνθρωπο εκεί έξω να φοράει το αντηλιακό του;

Θα έλεγα απλά ότι είναι απολύτως απαραίτητο για ένα όμορφο αλλά και υγιές δέρμα. Και θα προσέθετα ότι σε ότι αφορά το δέρμα του προσώπου, έχει σημασία το αντηλιακό να εφαρμόζεται όλους τους μήνες/μέρες του χρόνου. Η μεγάλη πλειοψηφία του συνόλου της ηλιακής έκθεσης στη διάρκεια της ζωής μας δεν αφορά στις λίγες εβδομάδες διακοπών το χρόνο, αλλά στις σύντομες, επαναλαμβανόμενες, καθημερινές εκθέσεις.

Και μετά από όλα αυτά, δεν θα μπορούσα να μην μιλήσω για το νέο προϊόν της La Roche Posay που απευθύνεται στις ευαίσθητες επιδερμίδες αγγίζοντας μάλιστα έναν τομέα εξίσου ευαίσθητο, αυτόν την αντιγήρανσης.

Ήξερες λοιπόν ότι το ευαίσθητο δέρμα γερνάει πιο γρήγορα;

Μετά την ηλικία των 30, οι περισσότερες γυναίκες παρατηρούν μείωση της πυκνότητας και του όγκου της επιδερμίδας. Αποτελώντας μια ειδική περίπτωση μεταξύ των διαφόρων τύπων δέρματος, το ευαίσθητο δέρμα γερνά ταχύτερα και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει.

Τι θέλει να σου πει το δέρμα σου και εσύ δε το ακούς; Διάβασε εδώ και θα καταλάβεις! - εικόνα 2

Και εδώ έρχεται η σειρά Hyalu B5 της La Roche Posay στη σύνθεσή της οποίας, για 1 η φορά, συνδυάζονται δύο τύποι Υαλουρονικού Οξέος διαφορετικού μοριακού βάρους, επιλεγμένοι ειδικά για το ευαίσθητο δέρμα, παράλληλα με τη Βιταμίνη B5 που συμβάλλει στην επανεπιθηλιοποίηση και την επούλωση του δέρματος.

Η σειρά αυτή αποτελεί το βασικό βήμα καθημερινής φροντίδας που αναζωογονεί και επανορθώνει την επιδερμίδα αποκαθιστώντας, μέρα με τη μέρα, τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού ενώ διορθώνει δραστικά τα σημάδια γήρανσης.

Τα βήματα που ακολουθείς για να «γεμίσεις» το ευαίσθητο δέρμα σου και να το δεις εμφανώς ανανεωμένο είναι τα εξής: Εφαρμόζεις στην αρχή το Hyalu B5 Serum, ένα προϊόν που θα λατρέψεις χάρη στη δροσερή και αναζωογονητική υφή gel του, και έπειτα την Hyalu B5 Care κρέμα.

MissBloom Tip: Εφάρμοσε το Hyalu B5 Serum με οποιαδήποτε άλλη La Roche Posay κρέμα, εκμεταλλευόμενη τις ευεργετικές ιδιότητές του.
Τι θέλει να σου πει το δέρμα σου και εσύ δε το ακούς; Διάβασε εδώ και θα καταλάβεις! - εικόνα 3
*Αναρωτιέσαι γιατί διαφορετικά βάρη Υαλουρονικού Οξέος;

Το υψηλό μοριακό βάρος σχηματίζει μια αόρατη ασπίδα ενυδάτωσης στην επιφάνεια του δέρματος, συγκρατεί το νερό και γεμίζει τις γραμμές και τις ρυτίδες και το χαμηλό διεισδύει πιο βαθιά στις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος, για εντατικό αποτέλεσμα αναζωογόνησης και ανάπλασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ