Follow us

Πώς θα βρεις ισορροπία ανάμεσα στους στόχους και τη ζωή σου

Βρες ισορροπία ανάμεσα στην οικογένεια, τη δουλειά και τον εαυτό σου

vresissoropia

Βρες ισορροπία ανάμεσα στην οικογένεια, τη δουλειά και τον εαυτό σου

Αν κάνεις και εσύ λίστες με τις υποχρεώσεις που έχεις, αν εν τέλει δεν προλαβαίνεις να φέρεις εις πέρας ούτε τις μισές τότε πρέπει να σου δεις τι κάνεις λάθος και ένα τρανταχτό παράδειγμα.

Το να κρατάς ισορροπία ανάμεσα στο σπίτι σου, την οικογένειά σου, την δουλειά σου και τον προσωπικό σου χρόνο μοιάζει περισσότερο με αποστολή που πρέπει να επιτύχει η Super Woman και όχι εσύ. Ωστόσο, η κατάσταση έτσι έχει, η γυναίκα έχει ταυτόχρονα πολλούς ρόλους στην πλάτη της και κάποια στιγμή πρέπει να βρει τον τρόπο να μοιράσει σωστά το χρόνο της.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Πώς θα βρεις ισορροπία ανάμεσα στους στόχους και τη ζωή σου

Πρώτο βήμα (και το πιο σημαντικό από όλα)

Κάνεις μια λίστα με τις προτεραιότητες σου.
Αριθμείς, με βάση τα δικά σου κριτήρια και τις ανάγκες σου. Σίγουρα δεν ξέρεις αν πρέπει να βάλεις πάνω την οικογένεια ή τον εαυτό σου αλλά πρέπει να βρεις μια χρυσή τομή. Το να βάλεις στο Νούμερο 1 την δική σου ηρεμία δε σημαίνει ότι αφήνεις στην άκρη τους άλλους τομείς. Σε περίπτωση που το ένα πάει να αποκλείσει το άλλο εσύ δε θα το επιτρέψεις γιατί οι δικές σου προτεραιότητες θα έχουν ιεραρχηθεί διαφορετικά.

Προσπάθησε οι στόχοι σου να είναι όμως και εφικτοί. Δεν είναι καλό να κάνεις μια λίστα και μετά να την αναιρείς. Γι' αυτό σου είπαμε ότι το βήμα αυτό είναι το πιο σημαντικό και ενδεχομένως το πιο χρονοβόρο. Θα πρέπει να κάνεις δοκιμές και ύστερα να αποφασίσεις.

Δεύτερο βήμα


Καθώς τα υπόλοιπα ενδεχομένως να εξαρτώνται πιο πολύ από εσένα προσπάθησε να δεις τι μπορείς να κάνεις με τη δουλειά σου. Μίλησε με το αφεντικό σου, κάνε μια αναλυτική περιγραφή του τι θέλεις να κάνεις, που στοχεύεις και προσπάθησε να έχεις ένα ολοκληρωμένο πλάνο. Ξέροντας ακριβώς αυτό που θες, θα φανείς και πιο αποφασισμένη πάνω στο στόχο σου αλλά και στο ότι θα κάνεις τα πάντα για να τον επιτύχεις.

Στο ενδεχόμενο ότι δεν υπάρξει κάποια συμφωνία, προφανώς και νιώθεις καλά με τον εαυτό σου γιατί τουλάχιστον προσπάθησες αλλά από εκεί και πέρα κάνεις μια δεύτερη προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του πλάνου σου θέτοντας διαφορετική βάση.

Πώς θα βρεις ισορροπία ανάμεσα στους στόχους και τη ζωή σου - εικόνα 2

Τρίτο βήμα


Ό,τι πρόγραμμα και να κάνεις, όπως και να το δομήσεις, ο ελεύθερος χρόνος που θα μείνει (έστω και ο ελάχιστος) προσπάθησε να χαραμιστεί συνετά και σωστά. Είσαι όλη την ημέρα μπροστά από τον υπολογιστή, δεν χρειάζεται να είσαι συν μια ώρα παραπάνω από το σπίτι σου. Κάνε μια βόλτα, παίξε με τα παιδιά σου, βρες χρόνο για τον άντρα σου και τον εαυτό σου. Ο ελεύθερος χρόνος είναι δώρο και είναι κρίμα να σκονίζεται σαν μπιμπελό πάνω σε ένα ράφι στο σύνθετο που βαριέσαι να καθαρίσεις ή απλά δεν έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο.


Μην νομίζεις ότι είσαι η μοναδική γυναίκα που τα περνάει όλα αυτά αλλά μην χρησιμοποιείς την δικαιολογία ότι καμιά δεν τα καταφέρνει. Το γνωστό παράδειγμα ήταν η Γενική Διευθύντρια του Facebook η οποία έφευγε από την δουλειά 5.30 το απόγευμα ώστε στις 6 το απόγευμα να γευματίζει ήδη με τα παιδιά της.

Όπως λέει η ίδια, με δυσκολία το παραδέχεται, αλλά δυστυχώς η εργασιομανία δεν βοηθάει στην διατήρηση μιας ισορροπίας στην ζωή και το πρόγραμμα μιας γυναίκας και πόσο μάλλον όταν αυτή είναι και μητέρα.

Αξίζει να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω...



Διάβασε επίσης:

Money Rules: Οι 8 συμβουλές καριέρας που θα οργανώσουν τα οικονομικά σου!
6 διάσημες μαμάδες μαγειρεύουν για τα παιδιά τους...
5 απλά βήματα για πιο ήρεμη ζωή
Blog: Πώς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου από την Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ