Σπίτι - Διακόσμηση02 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2016

Home Detective: 7 πράγματα που φανερώνει το σπίτι σου για σένα!

Κι όμως! Το σπίτι σου λέει για σένα πολλά περισσότερα απ’όσα νόμιζες

Pastel Dreams: 15+1 νέοι τρόποι να

Ναι, μπορεί “τα μάτια” να είναι “ο καθρέφτης της ψυχής”. Το σπίτι όμως είναι ο καθρέφτης της… ζωής! Και ναι, φανερώνει πολλά περισσότερα για σένα απ’όσα φαντάζεσαι. Δεν μιλάμε καν για τα κρυμμένα σου… μυστικά, για τα ντουλάπια της κουζίνας ή για τη ντουλάπα σου, αλλά για εκείνα τα πράγματα που κάθε επισκέπτης σου μπορεί να αντικρύσει.

Σύμφωνα με το Reader’s Best Digest Health, κάθε σπίτι μαρτυρά 7 πράγματα για τον κάτοικό του και αυτά είναι τα εξής:

Τις πολιτικές σου πεποιθήσεις: Σύμφωνα με μια έρευνα του Political Psychology οι συντηρητικοί τείνουν να είναι υπερβολικά τακτικοί, με πολύ φωτεινά δωμάτια, συλλέγουν αναμνηστικά και μικροαντικείμενα. Από την άλλοι οι φιλελεύθεροι τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερο χρώμα στο χώρο ενώ συχνά επικρατεί αταξία.

Αν είσαι εξωστρεφής ή όχι: Οι εξπέρ του χρώματος ισχυρίζονται πως το χρώμα της εξώπορτας υποδηλώνει πολλά για τους κατοίκους του σπιτιού. Το κόκκινο χρώμα σημαίνει πως είσαι τολμηρή και εξωστρεφής, το μπλε πως είσαι χαλαρή, το πράσινο δηλώνει πως αγαπάς την παράδοση και το μαύρο πως είσαι ήσυχη.

Το βάρος σου: Σύμφωνα με μια έρευνα του Cornell University, αν είσαι γυναίκα και έχεις ένα κουτί δημητριακά στον πάγκο της κουζίνας σου, τότε έχεις κατά μέσο όρο 10 κιλά πιο βαριά από τη μέση γυναίκα. Από την άλλη, αν έχεις μια φρουτιέρα στον πάγκο σου είσαι μάλλον αρκετά πιο αδύνατη από το μέσο όρο.

Αν είσαι γεννημένη ηγέτης: Περιέργως, αν το συρτάρι με τις κάλτσες σου βρίσκεται συνήθως σε αταξία, είσαι μάλλον ηγετική προσωπικότητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι ηγετικοί και οργανωτικοί τύποι δεν έχουν χρόνο να τακτοποιούν τα μικρά “ασήμαντα” πράγματα.

Αν είσαι γεννημένη κοντά στο 2000: Αν στο χώρο σου έχεις καδραρισμένες selfies τότε μάλλον ναι! Οι προηγούμενες γενιές θα το έβρισκαν μάλλον κακόγουστο.

Αν αγαπάς τη δουλειά σου: Μια έρευνα αποκάλυψε πως όσοι νιώθουν ευχαριστημένοι με την επαγγελματική τους ζωή τείνουν να στρώνουν το κρεβάτι τους το πρωί!

Αν υποφέρεις από άγχος: Αν δεν έχεις ούτε ένα συρτάρι που να επικρατεί…. το χάος (ούτε καν λίγη ακαταστασία κάτω από το κρεβάτι ή μέσα στη ντουλάπα) μάλλον έχεις και κάποια αγχώδη διαταραχή. Σύμφωνα με την ψυχολογία, όσοι υποφέρουν από άγχος προσπαθούν να ελέγξουν όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της ζωή τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ