Σύγχρονη Ζωή25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2020

10 απολαυστικοί τρόποι για να ζήσεις περισσότερο

Οι μέθοδοι για να είσαι ακμαία όταν θα φτάσεις τα 80

10 απολαυστικοί τρόποι για να ζήσεις περισσότερο

Όλοι γνωρίζουμε τι θα έπρεπε να κάνουμε για να φροντίσουμε τους εαυτούς μας λίγο περισσότερο – σκάλες αντί ασανσέρ, σαλάτες αντί πίτσα στο δείπνο, λιγότερο αλκοόλ, γυμναστική. Ωστόσο, υπάρχουν και πιο απολαυστικές μέθοδοι για να πατήσεις τα 80, ακμαίος και υγιής: περισσότερο σεξ, διακοπές, καφεδάκια, εκμάθηση ξένων γλωσσών. Σου ακούγεται καλό; Ε, λοιπόν είναι και αληθινό.

1. Μην αδειάζεις το πιάτο σου

Ειδικά αν είναι ένα πιάτο γεμάτο λιπαρά και προτηγανισμένες σαχλαμάρες. Ο εγκέφαλός σου θέλει 20 λεπτά να συνειδητοποιήσει ότι είσαι χορτάτος και αν τρως λαίμαργα, τα κύτταρά σου θα υπερτροφοδοτηθούν από συστατικά (θρεπτικά ή όχι) αποθηκεύοντάς τα ως λίπος. Η παχυσαρκία είναι η δεύτερη αιτία πρόωρων θανάτων ανάμεσα σε άνδρες –προηγείται το κάπνισμα.

2. Κάνε περισσότερο σεξ

Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Αλλά, τουλάχιστον δεν είναι αγγαρεία -όπως η γυμναστική: το σεξ κάνει τόσο καλό στην καρδιά σου όσο ένα 30λεπτο τρέξιμο, μειώνει την αρτηριακή πίεση, δυναμώνει το ανοσοποιητικό, βελτιώνει τον ύπνο σου. Όλα αυτά προσθέτουν χρόνια στη ζωή σου.

3. Ξεκόλλα από την τηλεόραση

Οι μελέτες δείχνουν ότι όσοι παρακολουθούν περισσότερο από τέσσερις ώρες την ημέρα τηλεόραση κινδυνεύουν να πεθάνουν νεότεροι υποφέροντας από μια ποικιλία προβλημάτων υγείας. Αίτια; Ακινησία, πολυφαγία, κατάθλιψη.

Δες τη συνέχεια στο gr.askmen.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Best of network