Σύγχρονη Ζωή12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2019

Adopt-A-Tree: Το νέο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων μας προτρέπει να υιοθετήσουμε ένα δέντρο

Πώς μπορείς να συμβάλλεις στη διατήρηση του πρασίνου στους δρόμους της Αθήνας

Adopt-A-Tree: Το νέο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων μας προτρέπει να υιοθετήσουμε ένα δέντρο

Είμαστε η πόλη που ζούμε και έχουμε τη δύναμη για μεγάλες αλλαγές. Για να γίνουν όμως αυτές, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τις μικρότερες. Όπως να υιοθετήσουμε ένα δέντρο στην Αθήνα, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση αλλά και την ενίσχυση του πρασίνου στην πόλη.

Ο δήμος Αθηναίων εγκαινιάζει το “Adopt-A-Tree / Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα“, ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη διατήρηση του πρασίνου στους δρόμους της πόλης μας.

Το πιλοτικό πρόγραμμα Adopt-A-Tree σου δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσεις ένα δέντρο κοντά σε μια διεύθυνση (το σπίτι, την επιχείρηση, το σχολείο, κλπ.) μέσω της εφαρμογής Novoville και να δεσμευτείς να το διατηρήσεις υγιές ποτίζοντάς το.

Γιατί να υιοθετήσεις ένα δέντρο;

Ο πρωταρχικός στόχος της πρωτοβουλίας Adopt-A-Tree είναι να βοηθήσει τα νεοφυτεμένα δέντρα να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν. Βασική αιτία που ξεραίνονται τα δέντρα είναι η έλλειψη νερού κατά τους θερινούς μήνες. Είναι λοιπόν σημαντικό να κάνουμε τακτικά ποτίσματα κατά την περίοδο του καλοκαιριού ώστε να αυξήσουμε την πιθανότητα επιβίωσής τους.

Τα δέντρα έχουν πολλά ευεργετικά οφέλη σε αστικά περιβάλλοντα. Βοηθούν στην απομάκρυνση των ατμοσφαιρικών ρύπων και απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα – την κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής – ενώ αποδεσμεύουν μεγάλες ποσότητες οξυγόνου. Παρέχουν δροσιά και σκιά στην πόλη, μειώνουν τις πιθανότητες πλημμύρας και την ηχορύπανση, αποτελούν ένα φυσικό περιβάλλον για τα πτηνά και προσφέρουν αισθητικά οφέλη στις γειτονιές μας.

Adopt-A-Tree: Το νέο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων μας προτρέπει να υιοθετήσουμε ένα δέντρο

Πώς μπορείς να υιοθετήσεις ένα δέντρο;

Αρκεί να ακολουθήσεις 4 απλά βήματα για υιοθετήσεις το δέντρο σου:

  • Κατεβάζεις δωρεάν την εφαρμογή Novoville για Android συσκευές από το Google Play και για συσκευές iOS από το App Store ή επισκέπτεσαι το Novoville WebApp στην ιστοσελίδα του δήμου.
    Επιλέγεις από το μενού ‘Η πόλη μου’ και στη συνέχεια ενεργοποιείς το φίλτρο για να δεις τα διαθέσιμα δέντρα.
  • Ζουμάροντας στο χάρτη κάνεις κλικ σε ένα δέντρο κοντά σου για να μάθεις περισσότερα και να το υιοθετήσεις, πατώντας ‘Υιοθέτησέ με’.
  • Στη συνέχεια, λαμβάνεις υπενθυμίσεις κάθε φορά που είναι αναγκαίο να ποτίσεις το δέντρο σου.
  • Μπορείς να υιοθετήσεις έως τρία δέντρα, ενώ, αντίστοιχα, ο αριθμός των δημοτών που μπορούν να υιοθετήσουν ένα συγκεκριμένο δέντρο είναι έως τρεις.

Με την υιοθέτηση ενός δέντρου, συμβάλλεις με εύκολο τρόπο στη διατήρηση του πρασίνου στους δρόμους της Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες πάτησε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Best of network