Σύγχρονη Ζωή26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2020

Άνοιξε ένα παράθυρο στην τέχνη από το σπίτι σου

Διάσημα έργα τέχνης και αγαπημένες φωτογραφίες κοσμούν τον χώρο μας με τον πιο απρόσμενο τρόπο.

Άνοιξε ένα παράθυρο στην τέχνη από το σπίτι σου

Η τέχνη περιβάλλει τη ζωή του ανθρώπου και η ύπαρξή της στην καθημερινότητά μας είναι ζωτικής σημασίας. Αποτελεί μεγάλο κομμάτι του πολιτισμού, διαμορφώνει ιδέες και μας βοηθά να κατανοήσουμε τα βαθύτερα συναισθήματά μας. Ακόμα κι αν κάποιες φορές την αγνοούμε, η τέχνη βρίσκεται στα πιο απίθανα μέρη και εμφανίζεται μπροστά μας με τους πιο απρόσμενους τρόπους.

Τους τελευταίους μήνες, η ανάγκη να “αποδράσουμε” αυξάνεται όλο και περισσότερο. Η τέχνη εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό, μέσα από όλες της τις εκφάνσεις, καθώς ομορφαίνει την καθημερινότητα, εγείρει ερωτήματα και διεγείρει συναισθήματα. Είναι ο λογαριασμός ενός φωτογράφου που ακολουθείτε στο Instagram, ένας σπουδαίος ζωγράφος που θαυμάζετε, ένα αγαπημένο Μουσείο που έχετε επισκεφτεί, μία γκαλερί που σας έχει μείνει ανεξίτηλη από ένα ταξίδι στο εξωτερικό και ακόμα περισσότερα που σας συνδέουν με την τέχνη.

Κάθε εμπειρία που έχετε βιώσει είναι αυτή που σας ωθεί να κάνετε ακόμα περισσότερο χώρο για να μπει στη ζωή σας. Τίποτα άλλωστε δε φέρνει περισσότερη χαρά και δεν αυξάνει τη δημιουργικότητα περισσότερο από την ενασχόλησή μας με την τέχνη, ακόμα και όταν είμαστε απλοί αποδέκτες αυτής. Στην εποχή των κοινωνικών αποστάσεων και περιορισμών, η σύνδεση με όσα μας φέρνουν ευχαρίστηση γίνεται πλέον με εναλλακτικούς τρόπους.

Διάβασε περισσότερα στο Harpersbazaar.gr

Sponsored by Samsung

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ