Σύγχρονη Ζωή26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2020

Ένα Σαββατοκύριακο με το Galaxy Tab S7+

Το νέο tablet της Samsung είναι η ιδανική επιλογή αν θες να δουλεύεις και να διασκεδάζεις on the go.

Ένα Σαββατοκύριακο με το Galaxy Tab S7+

Ένα καινούριο gadget είναι πάντα η καλύτερη αφορμή για να περάσεις ένα Σαββατοκύριακο βλέποντας σειρές, σερφάροντας στο ίντερνετ και βγάζοντας selfies και βίντεο. Κι αυτό ακριβώς έκανα όταν πήρα στα χέρια μου το Galaxy Tab S7+.

Με την πρώτη ματιά διαπίστωσα ότι είναι πολύ κομψό και λεπτό ενώ η οθόνη είναι ικανοποιητικά μεγάλη. Κυρίως, όμως, έχει άμεση απόκριση στο άγγιγμα –κάτι που τώρα που το βλέπω γραμμένο σε λέξεις μπορεί να μην λέει πολλά, κάνει όμως πολύ πιο άνετη τη χρήση του tablet όταν για παράδειγμα σκρολάρεις στο instagram feed σου ή περνάς από τη μία εφαρμογή στην άλλη.

Ένα Σαββατοκύριακο με το Galaxy Tab S7+

Ωστόσο, το πρώτο χαρακτηριστικό που με πραγματικά με ενθουσίασε είναι η εικόνα του. Τα ζωντανά χρώματα, η αίσθηση του βάθους, η καθαρότητα της ανάλυσης πέρασαν το πιο δύσκολο τεστ: αυτό του binge watching σειρών για ένα weekend. Ήταν από τις λίγες φορές που δεν με ένοιαζε να τις δω στο tablet αντί για την οθόνη του υπολογιστή που είναι σαφώς μεγαλύτερη –μη σου πω ότι το προτιμούσα κιόλας! Σ’ αυτό σίγουρα βοηθάνε και τα 4 ηχεία με Dolby Atmos που εξασφαλίζουν μια σχεδόν κινηματογραφική εμπειρία.

Ένα Σαββατοκύριακο με το Galaxy Tab S7+

Επίσης, μιας και είμαι αμετανόητη multitasker, μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο το ότι μπορώ να έχω ανοιχτές δύο ή και τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα και να μοιράζω την οθόνη έτσι ώστε να μπορώ να τις βλέπω παράλληλα, αλλά και  το πλαϊνό μενού για άμεση πρόσβαση στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ πιο συχνά και τις αγαπημένες μου –τις οποίες το Galaxy Tab S7+ ανοίγει με ένα απλό drag and drop στην οθόνη. Και το κερασάκι στην τούρτα; Μπορείς να σώσεις όλες μαζί τις εφαρμογές που βλέπεις σαν…σετ, ώστε να έχεις τη δυνατότητα να τις ανοίξεις ξανά και τις τρεις μαζί με μια κίνηση στο ίδιο ακριβώς set up όπως την τελευταία φορά που της χρησιμοποίησες!

Ένα Σαββατοκύριακο με το Galaxy Tab S7+

Όσο για τα pens, είναι αλήθεια ότι με εξυπηρετούν πολύ όταν χρησιμοποιώ το tablet –και το γεγονός ότι το Galaxy Tab S7+ έχει το δικό είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα για μένα. Με το S Pen μπορείς να κρατήσεις σημειώσεις «γράφοντας» πάνω στην οθόνη όπως με ένα κανονικό στιλό, να υπογραμμίζεις κείμενα και να το χρησιμοποιείς σαν mouse για να κλικάρεις πάνω σε εικονίδια. Και το καλύτερο είναι ότι έχει δύο διαφορετικά σημεία όπου το S Pen κολλάει μαγνητικά πάνω στο tablet έτσι ώστε να έχεις πάντα εύκολη πρόσβαση και εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες να το χάσεις!

Ένα Σαββατοκύριακο με το Galaxy Tab S7+

Φυσικά και δοκίμασα από την πρώτη μέρα τις κάμερες:  την κύρια dual 13MP + 5MP στο πίσω μέρος, για εντυπωσιακά «καθαρές» φωτογραφίες και βίντεο και την μπροστινή 8MP για αξιοπρεπέστατες selfies.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά πίστευα ότι στο τέλος της ημέρας δεν θα έχω καθόλου μπαταρία γι’ αυτό και εντυπωσιάστηκα όταν διαπίστωσα ότι δεν ήταν ούτε καν μέχρι τη μέση –δεν λένε τυχαία ότι κάνει «έξυπνη διαχείριση ενέργειας».

Extra tip: Συνδέοντας το  Galaxy Tab S7+ με το πληκτρολόγιο Book Cover –που πωλείται- χωριστά, έχεις έναν ολοκληρωμένο φορητό υπολογιστή. Τέλειο;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ