Σύγχρονη Ζωή04 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2019

H Google γιορτάζει τα 50 χρόνια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

To doodle ντύθηκε στα χρώματα του pride parade

H Google γιορτάζει τα 50 χρόνια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Για να γιορτάσει τα 50 χρόνια των εορτασμών Pride, που ακολούθησε, η Google δημοσίευσε σήμερα ένα Doodle που προσφέρει μια γεύση από παρελάσεις Pride από κάθε μία από τις πέντε δεκαετίες.

Πριν από πενήντα χρόνια, η αστυνομία της Νέας Υόρκης ξεκίνησε μια επίθεση το πρωί σε ένα μικρό μπαρ του Greenwich Village, δημοφιλές με μέλη της ομοφυλοφιλικής κοινότητας. Πυροδοτήθηκαν έτσι οι ταραχές του Stonewall και ξεκίνησε η σύγχρονη μάχη για τα δικαιώματα LGBT στις ΗΠΑ.

Οι Doodlers της Google ήθελαν το Doodle να υπογραμμίσει πώς η παρέλαση Pride έχει αυξηθεί σε μέγεθος και ορμή τον τελευταίο μισό αιώνα, ενισχύοντας μια λαμπρή και ζωντανή κοινότητα. Με τα χρόνια, η Google έχει υιοθετήσει μια θέση υψηλού προφίλ για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

H Google γιορτάζει τα 50 χρόνια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Για να επισημάνει τον Ιούνιο ως μήνα υπερηφάνειας η Google έχει προσθέσει παραδοσιακά ένα ουράνιο τόξο στη δεξιά πλευρά της γραμμής αναζήτησης.

Για το φετινό Doodle, ο Doodler Nate Swinehart είπε ότι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει λωρίδες κομμένου χαρτιού για να απεικονίσει τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Με την προσθήκη πολλαπλών στρώσεων χαρτιού, η οποία από τη φύση της είναι επίπεδη, το Doodle αυξάνεται ώστε να αντικατοπτρίζει την επέκταση της κοινότητας.  Το χρώμα, φυσικά, είναι ένα βασικό σύμβολο της υπερηφάνειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Best of network