Σύγχρονη Ζωή19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Η δημιουργία του μοναδικού χώρου επισκεπτών στο εσωτερικό της ποτοποιίας Μεταξά από το ARCHstudio

Ο νέος χώρος απόσταξης της εταιρίας Skinos Mastiha Spirit

Η δημιουργία του μοναδικού χώρου επισκεπτών στο εσωτερικό της ποτοποιίας Μεταξά από το ARCHstudio

Ένας νέος χώρος επισκεπτών δημιουργήθηκε στο εσωτερικό της ποτοποιίας Μεταξά στην Κηφισιά, όπου και γίνεται η απόσταξη της εταιρίας Skinos Mastiha Spirit. Το έργο ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο ARCHstudio και κύριο ζητούμενο της δημιουργικής ομάδας ήταν ο χώρος να αποπνέει τον χαρακτήρα του brand, με μίνιμαλ διάθεση και σύγχρονα σχεδιαστικά εργαλεία. Πρόκειται για τον χώρο που θα πραγματοποιούνται τόσο οι συναντήσεις, όσο και οι παρουσιάσεις της εταιρίας με κοινό από όλο τον κόσμο.

Η δημιουργία του μοναδικού χώρου επισκεπτών στο εσωτερικό της ποτοποιίας Μεταξά από το ARCHstudio

Ο διαθέσιμος χώρος για τη δημιουργία του κέντρου επισκεπτών έχει εμβαδόν 50,00 τ.μ.. Ουσιαστικά αποτελούσε τον προθάλαμο, διαθέτοντας δύο ανελκυστήρες και ξεχωριστή πρόσβαση στο κλιμακοστάσιο. Το μοναδικό ενδιαφέρον χαρακτηριστικό ήταν ο μικρός εκθεσιακός χώρος, με τα δύο παλαιά αποστακτήρια.

Η δημιουργία του μοναδικού χώρου επισκεπτών στο εσωτερικό της ποτοποιίας Μεταξά από το ARCHstudio

Η κύρια ιδέα προήλθε από την ανάλυση της ταυτότητας του brand, τη μοναδικότητα της πρώτης ύλης και τη λευκή, μίνιμαλ αισθητική. Η μαστίχα είναι ένα μοναδικό προϊόν, απόλυτα συνδεδεμένο με τη φύση και τη γη. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί στον χώρο μία εγκατάσταση με φουτουριστική διάθεση, που να αναπαριστά τη σχέση της γης, του δέντρου της μαστίχας και του τελικού προϊόντος που είναι το δάκρυ. Έτσι, στήθηκε ένα γλυπτό δέντρο με industrial χαρακτήρα, εξολοκλήρου από σωλήνες pvc.

Η δημιουργία του μοναδικού χώρου επισκεπτών στο εσωτερικό της ποτοποιίας Μεταξά από το ARCHstudio

Το έδαφος αναπαριστάται μέσω ενός ξύλινου καθιστικού με τυχαίες καμπυλότητες που παραπέμπουν στη γη, με παραμετρικό σχεδιασμό. Στη ρίζα του δέντρου, σχηματίζεται κοιλότητα, όπου βρίσκονται τα δάκρυα της Μαστίχας.

Η δημιουργία του μοναδικού χώρου επισκεπτών στο εσωτερικό της ποτοποιίας Μεταξά από το ARCHstudio

Στον τοίχο των ανελκυστήρων εφαρμόστηκε διπλή όψη γυψοσανίδας, με
εγχάρακτη γραμμική διήγηση της ιστορίας της μαστίχας και της εταιρίας. Στην άλλη εσωτερική όψη, δημιουργήθηκαν εσοχές με οργανικό σχήμα, όπου και τοποθετήθηκαν τα συλλεκτικά μπουκάλια του Skinos Mastiha Spirit, ενώ σχεδιάστηκε και ένας τροχήλατος πάγκος γευσιγνωσίας.

Η δημιουργία του μοναδικού χώρου επισκεπτών στο εσωτερικό της ποτοποιίας Μεταξά από το ARCHstudio

Η δημιουργία του μοναδικού χώρου επισκεπτών στο εσωτερικό της ποτοποιίας Μεταξά από το ARCHstudio

Η δημιουργία του μοναδικού χώρου επισκεπτών στο εσωτερικό της ποτοποιίας Μεταξά από το ARCHstudio

Η δημιουργία του μοναδικού χώρου επισκεπτών στο εσωτερικό της ποτοποιίας Μεταξά από το ARCHstudio

Η δημιουργία του μοναδικού χώρου επισκεπτών στο εσωτερικό της ποτοποιίας Μεταξά από το ARCHstudio

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Best of network