Σύγχρονη Ζωή04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2020

Κορονοϊός: Ηχηρό “καμπανάκι” Τσιόδρα | “Κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα – Ανησυχία της επιτροπής των ειδικών”

Τι είπε ο καθηγητής Τσιόδρας για τις μάσκες, τους νέους, τις ευπαθείς ομάδες και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

«Περιορίστε τον φόβο για δικό σας καλό» | Ο Σωτήρης Τσιόδρας τονίζει ότι είμαστε στο καλό σενάριο

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην έκτακτη ενημέρωση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για τον κορονοϊού στη χώρα.

Αρχικά ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος εμφανίστηκε με μάσκα, τόνισε πως “η πατρίδα μας κι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κατάσταση των 100 ετών. Σήμερα κατ’ εξαίρεση κρίναμε απαραίτητο να μιλήσω. Αρχικά να σας μεταφέρω την ανησυχία της Επιτροπής των ειδικών. Προσπαθεί να τοποθετείται με τον αρτιότερο επιστημονικό τρόπο”, ενώ αναφέρθηκε στα 121 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας.

“Χρειάζεται τήρηση των μέτρων” επανέλαβε ο καθηγητής παραθέτοντας τους λόγους που σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία περίοδο: “Αυτές είναι η αύξηση κινητικότητας του πληθυσμού μετά την άρση των περιορισμών και η αυξημένη μεταδοτικότητα σε συνθηκες συγχρωτισμού όπου δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας”.

“Χρειάζεται μεγάλη επαγρύπνηση για τυχόν εκθετική αύξηση για να μην ξεφύγουν τα πράγματα”, συμπλήρωσε αναφέροντας: “Μοναδικό θετικό στοιχείο ο μικρός αριθμός των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ”.

Δες περισσότερα στο thetoc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ