Σύγχρονη Ζωή30 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2020

Oι κορυφαίες συνήθειες των 10′ για να ξεκινάς τη μέρα σου χωρίς άγχος

Ανακαλύψαμε τους καλύτερους τρόπους να ξεκινάς τη μέρα σου.

Oι κορυφαίες συνήθειες των 10′ για να ξεκινάς τη μέρα σου χωρίς άγχος

Δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί; Και όταν το κάνεις, τελικά, καταλήγεις να χαζεύεις σε Facebook και Instagram, ή να διαβάζεις τα emails σου – και ενδεχομένως να εκνευρίζεσαι; Το ξέρεις, αλλά θα σου το πούμε κι εμείς: προφανώς, αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινάς τη μέρα σου.

Τι σου προτείνουμε; Καθιέρωσε μερικές καλές πρωινές συνήθειες –ούτε 10 λεπτά από τη ζωή σου– και θα ξεκινάς τη κάθε μέρα σου με πιο θετική διάθεση!

Γράψε

Οι δημιουργοί του Five Minute Journal, ενός κενού ημερολογίου που σε συμβουλεύει να ξεκινάς κάθε μέρα καταγράφοντας τρία πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων, πιστεύουν πως η «ευγνωμοσύνη είναι το αντίθετο της κατάθλιψης και του άγχους. Είναι η συνειδητή εμπειρία της εκτίμησης των δώρων που έχουμε στη ζωή μας και τα αποτελέσματα είναι απτά». Γράφοντας αυτά για τα οποία είσαι ευγνώμων μόλις ξυπνήσεις το πρωί, σκέφτεσαι όλα τα θετικά που υπάρχουν στη ζωή σου.

Τεντώσου

Δεν λέγεται χωρίς λόγο «χαιρετισμός στον ήλιο», σωστά; Μερικές πρωινές διατάσεις yoga ξυπνάνε αργά και όμορφα το μυαλό σου και ζεσταίνουν το σώμα σου. Χαιρετάς τον πρωινό ήλιο! Ωστόσο, δεν αγαπάνε όλοι τη yoga και αν ανήκεις σε αυτή την ομάδα, μπορείς απλά να κάνεις μία διαφορετική 10λεπτη ρουτίνα διατάσεων. Όταν ξυπνήσεις, πιες το νερό σου και τέντωσε το σώμα σου. Οι πρωινές διατάσεις μπορεί να βελτιώσουν τη στάση του σώματος, να ανακουφίσουν πόνους και ενοχλήσεις, βελτιώνουν το κυκλοφορικό και σε βοηθάνε να ξεκινήσεις τη μέρα σου με μεγαλύτερη ενεργητικότητα.

Διαλογίσου

Μια ρουτίνα διαλογισμού που σε βοηθάει να εστιάσεις στη χαλαρή αναπνοή και την ενσυναίσθηση είναι ένας εκπληκτικός τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Είναι μια απίστευτα ωφέλιμη καθημερινή πρακτική και υπάρχουν δεκάδες τρόποι διαλογισμού, π.χ. σε apps. Βρες αυτόν που σου ταιριάζει και δοκίμασέ το.

Ενυδατώσου

Όλοι γνωρίζουμε πόσο καλό για την υγεία σου είναι να πίνεις νερό, σύμφωνα όμως με τον δρ David Duizer ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσεις το πρωί είναι απίστευτα ευεργετικό. «Αν δεν ξεκινήσεις με επαρκή πρόσληψη νερού το πρωί, είναι πιθανό να παραμείνεις αφυδατωμένη για το υπόλοιπο της ημέρας. Η ενυδάτωση των κυττάρων σου με μισό με ένα λίτρο νερό μόλις ξυπνήσεις είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου. Σε βοηθάει να διατηρείς διανοητική καθαρότητα, ενεργητικότητα και καλή διάθεση».

Φάε πρωινό

Όλοι το ξέρουν πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, οπότε γιατί να μη μετατρέψεις το δικό σου σε τελετουργία; Μην τρως ένα τοστ καθώς ετοιμάζεσαι ή στο δρόμο. Φτιάξε ένα μελάτο αβγό, κάθισε στο τραπέζι με μια πετσέτα και απόλαυσε πραγματικά το γεύμα σου. Αν αγαπάς τον καφέ, αφιέρωσε το χρόνο να φτιάξεις ένα φλιτζάνι καλής ποιότητας καφέ και απόλαυσέ τον. Δώσε την προσοχή σου σε αυτά που τρως και πίνεις. Μην απαντάς email ή μπαίνεις στο Facebook, απλά φάε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Best of network