Σύγχρονη Ζωή08 ΜΑΪΟΥ, 2019

Οι σπαρτιάτικες συνήθειες των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη

Οι παράδοξα λιτές λεπτομέρειες που διατηρούν στην καθημερινή τους ζωή πέντε αυτοδημιούργητοι μεγιστάνες.

Οι σπαρτιάτικες συνήθειες των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη

Πιστεύεις ότι οι δισεκατομμυριούχοι ζουν απαραίτητα μια ζωή μέσα στη χλιδή, απολαμβάνοντας στο έπακρο τα πλούτη που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν με τον ιδρώτα τους (ή, έστω, με εκείνο των άλλων); Αν ναι, ιδού πέντε περιπτώσεις που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις.

Warren Buffet
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Berkshire Hathaway

Οι σπαρτιάτικες συνήθειες των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη

Κι όμως, ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στην ιστορία της Wall Street και μαζί ένα από τα «μεγαλύτερα πορτοφόλια» στον κόσμο σήμερα, εξακολουθεί να ζει στο σπίτι που αγόρασε το 1958 έναντι 31.500 δολαρίων. Όπως εξηγεί ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του «η ζωή μου δε θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένη. Για την ακρίβεια, θεωρώ ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν είχα στην κατοχή μου έξι ή οκτώ σπίτια -στην τελική ανάλυση, αν έχεις αυτά που χρειάζεσαι για να ζήσεις άνετα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγχώνεσαι για να αποκτήσεις περισσότερα».

Mark Zuckerberg
Συνιδρυτής του Facebook

Οι σπαρτιάτικες συνήθειες των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη

O εκ των δημιουργών του δημοφιλέστερου Μέσου κοινωνικής δικτύωσης, μολονότι θεωρείται στα 34 του ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, οδηγεί από το 2014 ένα μεταχειρισμένο Volkswagen Golf GTI, το οποίο, μάλιστα, απέκτησε αφού πούλησε το προηγούμενο αυτοκίνητό του, ένα Acura TSX. Το γεγονός αυτό, βέβαια, δε θα πρέπει να προξενεί εντύπωση αν λάβουμε υπόψη ότι η μοναδική πραγματικά μεγάλη αγορά στην οποία έχει προβεί ο “Mr. Facebook” τα τελευταία χρόνια δεν είναι άλλη από εκείνη του σπιτιού του, ένα «παλατάκι» αξίας επτά εκατομμυρίων δολαρίων στο Palo Alto της Καλιφόρνιας. «Ψίχουλα» αν λάβεις υπόψη ότι η περιουσία του υπολογίζεται γύρω στα 51,5 δισ. δολάρια (48,7 δισ. ευρώ).

Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Best of network