Σύγχρονη Ζωή : ΠΟΛΗ23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Ό,τι καλύτερο «παίζει» στην πόλη το Σαββατοκύριακο

Μαρίνα Σάττι

Η εβδομάδα φεύγει, οι ρυθμοί χαλαρώνουν κι εσύ ψάχνεις να βρεις την καλύτερη επιλογή για να απολαύσεις το Σαββατοκύριακό σου.

Το Missbloom.gr κάνει την… δύσκολη δουλειά για εσένα και σου προσφέρει στο πιάτο τα events που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα.

Δες παρακάτω τις πέντε καλύτερες επιλογές

Μαλλιά Κουβάρια – Tangled (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

Μια ελεύθερη διασκευή του μύθου της μακρυμαλλούσας πριγκίπισσας Rapunzel, από το περίφημο παραμύθι των αδελφών Grimm, σε μια από τις ωραιότερες animated παραγωγές που δημιούργησε πρόσφατα το studio της Disney (η 50η, για την ακρίβεια!). Μεγαλωμένη αιχμάλωτη σε έναν πύργο από την κακιά μητριά της, η ηρωίδα ονειρεύεται να γνωρίσει τον κόσμο που δεν χάρηκε τόσα χρόνια κι ένας καταζητούμενος ληστής ίσως ήταν αυτό που ονειρευόταν, τελικά.
Σκηνοθεσία: Nathan Greno, Byron Howard

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα, κουβέρτα ή άλλο ύφασμα για το έδαφος. Σε περίπτωση ισχυρών ανέμων υπάρχει περίπτωση μη πραγματοποίησης της προβολής λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα, κουβέρτα ή άλλο ύφασμα για το έδαφος. Σε περίπτωση ισχυρών ανέμων υπάρχει περίπτωση μη πραγματοποίησης της προβολής λόγω τεχνικών δυσκολιών.

ΑΓΟΡΑ

Στο πλαίσιο του #ArtNightAthens- Μια «νύχτα τέχνης” στην Αθήνα από τους Atenistas

Μαθήματα Swing Χορού – Lindy Hop (Κεραμεικός)

Αυτό το Σάββατο ανοίγουμε πάλι το στούντιο μας για χορό! Ελάτε να χορέψουμε και να τα πούμε!

Θα υπάρχει μια συμμετοχή 2 ευρώ για το χώρο.

Rhythm Hoppers
Οι Rhythm Hoppers (Αυγουστίνος Τραν & Βάσια Παναγιώτου) είμαστε μια ομάδα που δημιουργήθηκε με σκοπό τη διάδοση των αυθεντικών Swing χορών που αναπτύχθηκαν τις δεκαετίες 20s-40s στην Αμερική και χορεύονται στο άκουσμα Swing μουσικής (Classic Jazz).

Βρισκόμαστε στην Αθήνα, όπου διδάσκουμε Lindy Hop, Authentic Jazz και Charleston σε εβδομαδιαία βάση, ενώ πολύ συχνά διδάσκουμε σε σεμινάρια του εξωτερικού και συμμετέχουμε σε διεθνείς διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις. Στο πλαίσιο της δράσης μας, κάνουμε Swing Parties και εκδηλώσεις και είμαστε οι διοργανωτές του Athens Rhythm Hop, του πρώτου διεθνούς φεστιβάλ Swing χορών και μουσικής της Αθήνας.

Στα μαθήματά μας, δίνουμε πάντα έμφαση στο ρυθμό καθώς και στην αυθεντικότητα του χορού και τη σχέση του με τη Swing μουσική. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να αυτοσχεδιάζουν και να βλέπουν το χορό περισσότερο ως μέσο έκφρασης παρά ως εκτέλεση μια συγκεκριμένης κινησιολογίας. Από τα μαθήματά μας, δε λείπει ποτέ το χιούμορ, καθώς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα ευχάριστο κλίμα, ώστε όλοι οι μαθητές μας να νιώθουν άνετα και δημιουργικά.

Όλα τα μαθήματά μας γίνονται στο ολοκαίνουριο στούνιτο μας, Rhythm Hoppers Dance Studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός.

Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός, 104 35 Αθήνα

Σάββατο 7:30 μ.μ. – 11 μ.μ.

Parklife Melody: Marina Satti & Fonέs (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

Το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γεμίζει από τις αρμονικές φωνές επτά γυναικών οι οποίες, από κοινού και η κάθε μία χωριστά, επαναδιατυπώνουν γνωστές μελωδίες, παραδοσιακή μουσική από τις πέντε ηπείρους και experimental ήχους. Τη συντροφιά τους πλαισιώνουν κρουστά, μπάσο και πνευστά, μετατρέποντας τη συναυλία σε αληθινή γιορτή. Οι Fonέs είναι οι Ευγενία Λιάκου, Ερασμία Μαρκίδη, Άννη Ντουμούζη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου, Βιργινία Φραγκούλατζη και Μαρίνα Σάττι.

Τη βραδιά ανοίγουν οι Jusu Foli & Senegal Rhythm, τέσσερις καλλιτέχνες από τη Σενεγάλη και την Ελλάδα (Ndioba Νgom, Αss Τhiam, Γιώργος Χριστάκης, Jeffree Diop) που πρεσβεύουν ότι όλα είναι ρυθμός και μουσική.

Κρουστά: Πέτρος Κούρτης
Τύμπανα: Μιχάλης Καπηλίδης
Μπάσο: Χρήστος Κεχρής
Κιθάρα: Γιώργος Κόλτσιου
Τρομπόνι: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Σαξόφωνο: Σπύρος Νίκας

Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, Κώστας Νικολόπουλος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Μαρίνα Σάττι

Χορογραφίες: Σοφία Κωνσταντινίδη, Μελίνα Χρονοπούλου

Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. – 10:30 μ.μ.

The World’s Biggest Eye Contact Experiment 2017 (Πλατεία Συντάγματος)

Εμπειρία οπτικής επαφής ενός λεπτού

Ζούμε σε μια κοινωνία που η δια ζώσης ανθρώπινη επαφή κοντεύει να χαθεί.
Απορροφημένοι από την εικονική πραγματικότητα στην οποία πλέον επενδύουμε όλο μας σχεδόν το χρόνο, έχουμε ξεχάσει πώς να ερχόμαστε πιο κοντά με τον συνάνθρωπο μας.

Γι αυτό αποφασίσαμε να λάβει μέρος κι η Ελλάδα φέτος στο διεθνές «πείραμα” οπτικής επαφής ενός λεπτού!

Σας περιμένουμε λοιπόν στο Σύνταγμα, το Σάββατο 23/9/2017 και ώρα 17.00 για να γκρεμίσουμε τους τοίχους που έχουμε υψώσει ανάμεσα μας και να συνδεθούμε σιωπηλά για ένα λεπτό.

Το The World’s Biggest Eye Contact Experiment 2017 Participants είναι μια πρωτοβουλία των The Liberators International που θα λάβει χώρα σε πάνω από 400 πόλεις ανά τον κόσμο και η συμμετοχή σας θα βοηθήσει να δημιουργήσουν ένα διεθνές βίντεο που θα περνάει μήνυμα ειρήνης και αληθινής ανθρώπινης επαφής.

Η ιδέα είναι απλή:

1. Θα έχουμε πινακίδες που θα γράφουν «Πώς χάθηκε η ανθρώπινη επαφή? Μοιραστείτε 1 λεπτό οπτικής επαφής να μάθετε….” (Δείτε το βίντεο που είναι pinned στην αρχή του event για να πάρετε μια γεύση από το περσινό).

2. Θα έχουμε στροματάκια γιόγκα και μαξιλάρια για να κάτσει ο κόσμος που θα ενδιαφερθεί (από τους περαστικούς) και να βιώσει την εμπειρία της μονόλεπτης οπτικής επαφής.

3. Χαλαρώστε και αφεθείτε στο βλέμμα κάποιου άλλου…κοιτάξτε πίσω στα μάτια αυτό το άτομο που σας κοιτά. Μόλις δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον αποδοχής και αγάπης, το άτομο που έχετε απέναντι σας θα νιώσει τη σύνδεση.

4. Είναι σημαντικό να εγγραφείτε επίσημα αν θέλετε να λαμβάνετε νεότερα σχετικά με την εκδήλωση και πληροφορίες από….τα παρασκήνια ->http://bit.ly/OfficialEyeContact2017

Περισσότερες πληροφορίες:
www.eyecontactexperiment.com

Επίσημο μπλουζάκι (εάν θέλετε να στηρίξετε την ομάδα των Liberators):
http://bit.ly/T-shirtsEyeContact2017

Επίσημοι διοργανωτές της εκδήλωσης οι www.theliberators.org &www.eyecontactexperiment.com

**Η εκδήλωση αυτή γίνεται εις μνήμην ενός υπέροχου ανθρώπου που έφυγε από κοντά μας ξαφνικά σε ηλικία μόλις 42 ετών, ένα μήνα αφότου οι δρόμοι μας συναντηθήκαν. Ο Τολουλόπε ταξίδεψε από τον Καναδά μέχρι εδώ για να συμμετάσχει σε ένα 3ήμερο σεμινάριο και φεύγοντας, μας άφησε λίγη από την…”χρυσόσκονη” που άφηνε στο πέρασμα του…Το κίνημα των Liberators internationals τον είχε εντυπωσιάσει, κι ειδικά ένα άλλο «πείραμα” που ενώνει τον κόσμο μέσα από το τραγούδι (Δείτε εδώ:https://www.youtube.com/watch?v=LlzYdaQhFks&feature=share). Για την οπτική επαφή είχε πει «Πιστεύω πως επειδή έχουμε χάσει την τέχνης της σύνδεσης με τον συνάνθρωπό μας και καθοδηγούμαστε πιο πολύ από τον φόβο αντί για την αγάπη, μπορεί κανείς εύκολα να μεταφράσει ένα επίμονο βλέμμα σαν εισβολή. Εγώ θα καλωσόριζα μία οπτική επαφή επειδή μου αρέσει η σύνδεση με τους ανθρώπους όμως νομίζω πως κάποιοι άνθρωποι δεν είναι σε θέση ακόμη να επιτρέψουν μία οπτική επαφή που κρατάει πιο πολύ από ένα απλό βλέμμα χωρίς να νιώσουν φόβο. Πρέπει όμως να υπάρχουν τρόποι για να το πετύχουμε αυτό χωρίς να επιτρέψουμε στον φόβο να κερδίσει την αγάπη.”Οπότε αυτούς τους τρόπους θα βρούμε μαζί στις 23 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος. Εαν θέλετε να δείτε κι εσείς λίγη από τη χρυσόσκονη που προαναφέραμε, μπορείτε να δείτε αυτό το μικρό βιντεάκι:
https://www.youtube.com/watch?v=LlzYdaQhFks&feature=share

Συναυλία Onirama (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Κηφισιά)

Με έντονη καλοκαιρινή διάθεση, οι ONIRAMA, – ένα από τα πιο
επιτυχημένα και δημοφιλή συγκροτήματα της σύγχρονης ελληνικής
μουσικής σκηνής-, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας μία στάση στην Κηφισιά!!!
Οι ONIRAMA, ταξιδεύουν φέτος το καλοκαίρι έχοντας στις αποσκευές τους τραγούδια από τη δισκογραφία τους αλλά και αγαπημένες διασκευές που ξεσηκώνουν το κοινό και δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα!!!
Παράλληλα, κυκλοφορούν το ολοκαίνουριο τραγούδι τους,
«Κλείσε Τα Μάτια 2017», που αποτελεί την ελληνική προσαρμογή του γνωστού τραγουδιού της παγκόσμιας καμπάνιας της Coca-Cola, «Taste The Feeling».
Κλείσε τα μάτια και απόλαυσε από κοντά τους ONIRAMA!!!
Το Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων θα ξεκινήσει με την ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη Κηφισιώτισσα τραγουδίστρια Μάνια Μαυρή.
Τους ONIRAMA αποτελούν:
Τραγούδι , κιθάρα: Θοδωρής Μαραντίνης Τύμπανα: Δημήτρης Κοκονίδης Πλήκτρα: Χρήστος Τρεσίντσης
Μπάσο: Άλεξ Παπακωνσταντίνου
Ηλεκτρική κιθάρα: Γιώργος Κοκονίδης
Την επιμέλεια και οργάνωση του Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων έχει ο
εμπνευστής του Σταύρος Ζαπάντης
Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 8:30μ.μ. – 11:00μ.μ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΗ

ΠΟΛΗ21 Νοεμβρίου 2017

Το πρώτο Negroni Bar στην Ελλάδα είναι γεγονός

Η τάση για αληθινά ιταλικά cocktails εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο και η Αθήνα δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει

ΠΟΛΗ18 Νοεμβρίου 2017

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Ό,τι καλύτερο «παίζει» στην πόλη το Σαββατοκύριακο

ΠΟΛΗ17 Νοεμβρίου 2017

Fooding around: 5 μαγαζιά με ιδιαίτερο χαρακτήρα

Ένας οδηγός για την επόμενη έξοδό σου στην Αθήνα

Enter Afrofuturism
ΠΟΛΗ11 Νοεμβρίου 2017

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Ό,τι καλύτερο «παίζει» στην πόλη το Σαββατοκύριακο

ΠΟΛΗ04 Νοεμβρίου 2017

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Ό,τι καλύτερο «παίζει» στην πόλη το Σαββατοκύριακο

ΠΟΛΗ03 Νοεμβρίου 2017

10 ιδέες για να περάσεις καλά τον Νοέμβριο

Όλα όσα πρέπει να κάνεις αυτόν τον μήνα

Best of network