Σύγχρονη Ζωή : ΠΟΛΗ26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2011

Παράσταση χορού Butoh “6 Μοίρες Κάτω Από Τον Ορίζοντα”

Στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Παράσταση χορού Butoh


Η χορευτική ομάδα Indigo Fera παρουσιάζει την παράσταση χορού «6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα» σε χορογραφία Ρένας Κωνσταντάκη και Yumiko Yoshioka για τρεις μόνο παραστάσεις στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011, στις 21:00, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Από τις σημαντικές παρουσίες στο χώρο του butoh διεθνώς, η Yumiko Yoshioka συνεργάζεται σταθερά με την Indigo Fera Art Productions και τη Ρένα Κωνσταντάκη, από το 2007. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον των δύο χορογράφων στρέφεται στις 6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα, την ώρα που έχουμε το λυκόφως η το λυκαυγές, στην αρχή και το τέλος της ημέρας. Είναι μια στιγμή ποιητική, ονειρική, η οποία επιτρέπει τη σύνδεση με την ομορφιά της φύσης, άρα και της ζωής. Αυτήν ακριβώς την ώρα που είναι χαρακτηριστική η απουσία σκιών. Οι μορφές είναι δυσδιάκριτες, επιτρέποντας έτσι να φανερωθεί καθαρά μια καινούργια μορφή, προερχόμενη από την επαναληπτική διεργασία των εμπειριών του καθενός.

Το έργο πραγματεύεται την αγωνιώδη αναζήτηση επαφής με τους άλλους και τον ίδιο μας τον εαυτό. Έμφαση δίδεται στην ανακάλυψη και μάχη με τις σκιές των άλλων και της δικής μας σκιάς, η οποία, ως αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπου συμβολίζει τις άγνωστες πλευρές των άλλων και του εαυτού μας. Χορός, φως, βίντεο, ενταγμένα σε ένα λιτό – μίνιμαλ σκηνικό περιβάλλον, που παραπέμπει σε Γιαπωνέζικη αισθητική, συνομιλούν και δημιουργούν το χώρο του έργου.

Σε μία παράσταση διάρκειας 60′ η Yumiko Yoshioka μεταμορφώνεται από παιδί σε ενήλικα και στη διαδρομή αυτή περνάει από την αφέλεια στο πόνο και τελικά στη συμφιλίωση χορεύοντας με σκιές που εμφανίζονται και χάνονται. Ο Ruben Antoniano Villalobos βγαίνει από τη σκιά, τη συνοδεύει σε ένα ντουέτο και χάνεται πάλι σαν σκιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΗ