Σύγχρονη Ζωή : Ψυχαγωγία27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2020

Αν είσαι fan της αστυνομικής λογοτεχνίας, αυτό το βιβλίο είναι για σένα

Με το βιβλίο του «Το σκοτάδι», το πρώτο μιας σειράς νουάρ μυθιστορημάτων, συστήνεται στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό ο Ισλανδός συγγραφέας Ράγκναρ Γιόνασον.

βιβλίο

Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει και κρυώνει για τα καλά και οι συνθήκες δεν μας ευνοούν να βγούμε από το σπίτι, εμείς βρήκαμε το καλύτερο βιβλίο για να περάσεις την ώρα σου.

Με το βιβλίο του «Το σκοτάδι», το πρώτο μιας σειράς νουάρ μυθιστορημάτων, συστήνεται στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό ο Ισλανδός συγγραφέας Ράγκναρ Γιόνασον.

Με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει το ενάμισι εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως, θεωρείται ευρέως ο πιο σημαντικός συγγραφέας που έχει αναδείξει η σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία τα τελευταία χρόνια. Οι βρετανικοί Times έχουν συμπεριλάβει το βιβλίο στα 100 καλύτερα αστυνομικά μυθιστορήματα από το 1945, ενώ σύντομα θα γίνει και τηλεοπτική σειρά.

Το Σκοτάδι

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το πτώμα μιας νεαρής Ρωσίδας εντοπίζεται σε μια ερημική γωνιά της Ισλανδίας. Η αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αυτοκτονία και κλείνει αθόρυβα την υπόθεση. Έναν χρόνο αργότερα, η 64χρονη επιθεωρήτρια Χούλντα Χερμανσντότιρ εξαναγκάζεται σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Έχει όμως δυο βδομάδες καιρό για να επιλέξει ποια παλιά ιστορία θα ανακινήσει. Γρήγορα θυμάται εκείνη τη μετανάστρια που είδε τις ελπίδες της για μια καινούργια αρχή να ξεβράζονται στις ακτές αυτής της άγνωστης χώρας. Η Χούλντα, πεπεισμένη ότι η γυναίκα δολοφονήθηκε, ανοίγει ξανά την ξεχασμένη υπόθεση. Ωστόσο, κανένας δεν της λέει όλη την αλήθεια…

Από τις εκδόσεις Καστανιώτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ