Σύγχρονη Ζωή : Ψυχαγωγία16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2020

H αγάπη και το χιούμορ απέναντι στην πιο σκληρή εποχή

Το νέο βιβλίο που πρέπει να δοκιμάσεις

βιβλία, γυναίκα, ακουστικά, πολυθρόνα

Χειμώνας. Θλίψη και σκοτεινιά. Άνεμος τσουχτερός, γη σαν σίδερο, νερό σαν πέτρα. Σύντομες μέρες, ατέλειωτες νύχτες. Τα δέντρα τρέμουν απογυμνωμένα. Τα φύλλα του καλοκαιριού, νεκρά απορρίμματα. Ο κόσμος συρρικνώνεται. Τα φυτά κατακρατούν τους χυμούς τους. Όμως τώρα αποκαλύπτονται τα πάντα. Κι όπου υπάρχει πάγος, θα ανάψει φωτιά.

Τέσσερις άνθρωποι, συγγενείς και ξένοι, συγκεντρώνονται για τις γιορτές των Χριστουγέννων στην Κορνουάλη, σε μια έπαυλη με δεκαπέντε υπνοδωμάτια. Εκεί όλα αναδύονται. Τόσο οι διαταραγμένες σχέσεις όσο και η αγάπη, που δεν παύει να υποφώσκει κάτω από αλησμόνητες πικρίες.

H αγάπη και το χιούμορ απέναντι στην πιο σκληρή εποχή

Σε τούτο το δεύτερο μέρος του περίφημου Κουαρτέτου των Εποχών της Άλι Σμιθ, η δύναμη της ζωής συναγωνίζεται την πιο σκληρή περίοδο του χρόνου, αυτήν που διδάσκει την επιβίωση. Η διάσημη Σκοτσέζα συγγραφέας απλώνει το αντισυμβατικό της βλέμμα πάνω στους ζοφερούς καιρούς μας, όπου η αλήθεια δεν διαδραματίζει πλέον κανένα ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής και της κοινωνίας. Δημιουργεί άλλη μία υπέροχη, πολύτροπη αφήγηση, βασισμένη στην
Ιστορία, τη μνήμη και τη θαλπωρή, ο κεντρικός άξονας της οποίας είναι βαθιά ριζωμένος στις αειθαλείς αξίες της τέχνης και της ενσυναίσθησης.

Τη μετάφραση υπογράφει ο Μιχάλης Αργυρόπουλος

«Συγκινητικό… Ολοκληρώνεις ένα βιβλίο της Άλι Σμιθ με τη βεβαιότητα πως εμφανίζεται κάθε φορά μπροστά σου μια καλλιτέχνιδα η οποία σπάνια γράφει σαν τον οποιονδήποτε άλλον» The New Yorker

H αγάπη και το χιούμορ απέναντι στην πιο σκληρή εποχή

ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ