Σύγχρονη Ζωή : Ψυχαγωγία21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2018

Taste of Athens: 10 λόγοι για να μη χάσεις το μεγαλύτερο φεστιβάλ γαστρονομίας

Η γιορτή της γεύσης για 4 ημέρες στην Αθήνα

Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο ΚΠΙΣΝ. Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, το Taste of Athens ενώνει τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης και μας καλεί σε μία γιορτή γεύσης. 

12 κορυφαίοι σεφ δημιουργούν signature πιάτα (41 στο σύνολο) που απολαμβάνουμε σε προσιτές τιμές και η high end γαστρονομία μετατρέπεται σε ένα γιορτινό πικνίκ. Από μαθήματα μαγειρικής υπό την καθοδήγηση διάσημων σεφ μέχρι οινογευσίες και σεμινάρια παρασκευής κοκτέιλ, το Taste of Athens προσφέρει μία πλήρη γκάμα εμπειριών. Για 4 ημέρες, βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας στρώνουν τραπέζι και μας περιμένουν σε έναν από τους πιο όμορφους χώρους της πόλης, σε μία διοργάνωση που στοχεύει να κάνει πιο προσιτή την υψηλή γαστρονομία.

Αν δεν έχεις κάνει ακόμα την κράτησή σου, σού δίνουμε 10 λόγους για να μη χάσεις το μεγαλύτερο φεστιβάλ γαστρονομίας:

  • Το ονειρεμένο κριθαράκι με γαρίδες (12€) του Λευτέρη Λαζάρου (Varoulko).
  • Η τάρτα σοκολάτα σε βάση macaron με καραμέλα-μίσo (3€) του Μιχάλη Νουρλόγλου (Premiere).
  • Το πιάτο IL tartara (9€) μεμοσχαρι, lardo di colonata, χαβιάρι μαύρης τρούφας του Θοδωρή Παπανικολάου (Parla).

  • Ο chef Pascal Aussignac, βραβευμένος με αστέρι Michelin για το εστιατόριο του Club Gascon, θα παρουσιάσει 4 μοναδικά πιάτα καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.
  • «A tale of the Athenian cuisine», μία ενδιαφέρουσα ομιλία του Ιστορικού Νίκου Νικολαΐδη.

  • «This Senorita Needs a Margarita»: Η brand Ambassador των Reserve Brands της Diageo Άντζελα Μαριδάκη ξεδιπλώνει την ιστορία του θρυλικού cocktail και μας δείχνει πώς μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι τη δική μας απολαυστική version.
  • Το σιγοψημμένο χοιρινό (9€) με κρούστα από ποπ κορν και μουσελίν από σελινόριζα και μήλο του Άλεξ Τσιοτίνη (CTC).
  • Το καρπάτσιο λαβράκι (12€) του Χριστόφορου Πέσκια (Balthazar).
  • Τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ γλυκοπατάτας (9€) του Γιάννη Παρίκου (Bites & Wine).
  • «Zero waste recipes» από τον Δημήτρη Κατριβέση (Fuga) σε ένα μάθημα εξοικονόμησης και σωστής διαχείρισης τροφίμων.

Πληροφορίες και Κρατήσεις: athens.tastefestivals.com

Φωτογραφίες: Taste of Athens

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Suspiria
Ψυχαγωγια19 Οκτωβρίου 2018

Ο σκοτεινός κόσμος του Suspiria έχει νέο trailer και είναι υπέροχο

Είναι αυτός ο καλύτερος ρόλος της Dakota Johnson;

Ψυχαγωγια18 Οκτωβρίου 2018

Cats | Δεν θα πιστέψεις ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία

Αρκετά ενδιαφέρον cast θα έχει η κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού μιούζικαλ

Ψυχαγωγια15 Οκτωβρίου 2018

Το Explorer’s Bar του NJV Athens Plaza επιστρέφει με τις πιο hot live βραδιές!

Ο Δάκης για δεύτερη σεζόν έρχεται στο Explorer's Bar μαζί με τον Πάνο Δέρβο και την Έλενα Περβαινά

Βinge-watching
Ψυχαγωγια13 Οκτωβρίου 2018

Μήπως έχεις εθιστεί στο να... βλέπεις σειρές; Έτσι ονομάζεται και επίσημα αυτή η νέα εξάρτηση!

Οι σειρές πλέον έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και φυσικά υπάρχει σε αυτές εθισμός

Aladdin
Ψυχαγωγια12 Οκτωβρίου 2018

Aladdin | Οι πρώτες εικόνες από την real-life ταινία!

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο teaser!

Best of network