Follow us

Ταξίδι στη Μεσόγειο μέσα από βιβλία μαγειρικής

Κάνουμε στάση στην Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία και εμπνεόμαστε από τις εξαιρετικές γεύσεις τους

books


Κάνουμε στάση στην Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία και εμπνεόμαστε από τις εξαιρετικές γεύσεις τους

Καμιά κουζίνα δεν είναι ολοκληρωμένη εάν δεν διαθέτει και μια "μικρή" βιβλιοθήκη, μια βιβλιοθήκη που να μπορεί να σε ταξιδεύει σε διάφορες γωνιές του κόσμου και να σου δίνει τα απαραίτητα tips για να κάνεις τους δικούς σου γευστικούς πειραματισμούς.

Εμείς ανακαλύψαμε αυτά τα βιβλία, για τις γεύσεις της Μεσογείου από τις εκδόσεις Καστανιώτη και έπρεπε να τα μοιραστούμε μαζί σου!

Ταξίδι στη Μεσόγειο μέσα από βιβλία μαγειρικής

Μοτσαρέλα, πέστο, προσούτο της Πάρμας και βαλσαμικό ξίδι - τα ιταλικά προϊόντα και οι ιταλικές συνταγές εξακολουθούν να γοητεύουν σε όλες τις χώρες του κόσμου, ακολουθώντας μια πορεία που όμοια της δεν έχει βρεθεί ακόμη. Δικαιολογημένα, διότι η ιταλική κουζίνα είναι υγιεινή, νόστιμη και κάθε μάγειρος, πεπειραμένος ή όχι, μπορεί να την υλοποιήσει. Οι έντεκα Ιταλοί κορυφαίοι σεφ αυτού του τόμου συνέταξαν μία πραγματικά συναρπαστική συλλογή από τοπικές συνταγές και προσωπικές δημιουργίες: υπέροχα λαζάνια φινιρισμένα με ρόκα, ή σπαγγέτι με ολόφρεσκες καραβίδες, σολομονοπέστροφα σε σος με πορτοκάλι, αρωματικό αρνί όπως το φτιάχνουν στην περιοχή Αμπρούτσο, ή τα πεντανόστιμα πιάτα με τρούφες από την περιοχή Μάρκε. Εδώ παρουσιάζεται κάθε επαρχία της Ιταλίας, και μάλιστα με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η τοπική κουζίνα. Οι λεπτομερείς οδηγίες, βήμα βήμα, βοηθούν στο να πετύχουν χωρίς πρόβλημα ακόμα και οι πολυπλοκότερες δημιουργίες. Δε μένει τίποτε άλλο, λοιπόν, παρά να ευχηθείς στον εαυτό σου και στους καλεσμένους σου "buon appetito"...

Ταξίδι στη Μεσόγειο μέσα από βιβλία μαγειρικής - εικόνα 2

Η Τουρκία, ως χώρα που βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, μαγεύει με το γαστρονομικό της πλούτο. Καθώς περιβάλλεται από τη θάλασσα του Μαρμαρά, το Αιγαίο, τη Μαύρη θάλασσα και τη Μεσόγειο, η χώρα αυτή παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία συνταγών με ψάρια, όπου οι μάγειροι από τα παράλια τα μετατρέπουν σε ευφάνταστες δημιουργίες. Από την ενδοχώρα προέρχονται οι συνταγές για ρύζι σε αμπελόφυλλα, νοστιμότατα πιλάφια και γεμιστές μελιτζάνες, καθώς και τοπικές σπεσιαλιτέ υψηλού μαγειρικού ενδιαφέροντος. Οι «μάγειροι-συγγραφείς» αυτού του βιβλίου, με μεγάλη γνώση του αντικειμένου, μας μυούν στα μυστικά της τουρκικής γευστικής απόλαυσης, ενώ δεν παραλείπουν να μας αναφέρουν τα παρασκήνια και τα διασκεδαστικά ανέκδοτα που κρύβονται πίσω από νόστιμες δημιουργίες, όπως, για παράδειγμα, πίσω από το «ρολό του Σουλτάνου» φτιαγμένου από μους μήλου και σιμιγδάλι. Ας βυθιστούμε λοιπόν στη γοητεία μιας κουζίνας που θα μας συναρπάσει με τα αρώματα και τα μπαχαρικά της Ανατολής.

Ταξίδι στη Μεσόγειο μέσα από βιβλία μαγειρικής - εικόνα 3

Οι λάτρεις της Μεσογειακής κουζίνας θα βρουν σε αυτόν τον τόμο μια εξαιρετική συλλογή χαρακτηριστικών συνταγών της Ισπανίας, που ξεκινούν από τα κρύα και τα ζεστά ορεκτικά, περνούν σε πρωτότυπα κύρια φαγητά με κρέας και ψάρι και φτάνουν σε εκλεπτυσμένα επιδόρπια. Γνωστοί κορυφαίοι μάγειρες αποκαλύπτουν σε περίπου ενενήντα συνταγές, με περισσότερες από επτακόσιες φωτογραφίες, τις καλύτερες δημιουργίες τους και δείχνουν με λεπτομερείς οδηγίες, βήμα βήμα, πώς μπορούν να φτιάξουν αυτές τις λιχουδιές ακόμη και οι ερασιτέχνες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ