Σύγχρονη Ζωή : Ψυχαγωγία08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

Θύελλα αντιδράσεων για τη νέα Batwoman

Το αποτέλεσμα των αντιδράσεων είναι το #RecastBatwoman

Θύελλα αντιδράσεων για τη νέα Batwoman

Το CW κυκλοφόρησε ένα πιλοτικό επεισόδιο στο κοινό με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Ruby Rose στο ρόλο της Batwoman. Στην δημιουργία του πιλοτικού θα συμμετέχει και ο αντισυμβατικός σκηνοθέτης David Nutter, ο οποίος έχει βραβευτεί με Emmy για το Game of Thrones.

Ο παραγωγός Greg Berlanti με την πιθανή μεταφορά της Batwoman στην μικρή οθόνη σπάει ακόμα ένα στεγανό, αφού θα είναι η πρώτη σειρά υπερήρωα όπου τόσο η πρωταγωνίστρια όσο και ο ρόλος που θα υποδύεται (Batwoman) είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλη.

View this post on Instagram

❤️🦇🧪

A post shared by Ruby Rose (@rubyrose) on

Το CW στην περιγραφή της σειράς δηλώνει: «Η Kate Kane (Ruby Rose) οπλισμένη με πάθος για κοινωνική δικαιοσύνη βγαίνει στους δρόμους του Gotham City ως Batwoman, δηλώνοντας την ομοφυλοφιλία της και άρτια καταρτισμένη μαχήτρια δρόμου, σε μία πόλη που ψάχνει απελπισμένα έναν σωτήρα, η Kate πρέπει να ξεπεράσει τους δαίμονές της πριν γίνει το σύμβολο ελπίδας».

Το Hollywood Reporter κάνοντας μια δημοσκόπηση δήλωσε πως το 85% (περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι) ψήφισαν υπέρ της προβολής της σειράς.

Από τη μια η LGBTQ κοινότητα υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τα νέα ότι μια ομοφυλόφιλη ηθοποιός θα υποδυθεί μια ομοφυλόφιλη superhero, από την άλλη δεν λείπουν και οι αντιδράσεις.

Πολλοί επέκριναν την επιλογή της Ruby Rose για τον ρόλο επειδή η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ως άτομο ουδέτερου φύλου και όχι ως γυναίκα ομοφυλόφιλη, παρόλο που χρησιμοποιεί το θηλυκό φύλο όταν αναφέρεται στον εαυτό της.

View this post on Instagram

🖤

A post shared by Ruby Rose (@rubyrose) on

Το αποτέλεσμα των αντιδράσεων ήταν το #RecastBatwoman, το οποίο οδήγησε την πρωταγωνίστρια στο να κλείσει τον λογαριασμό της στο twitter. Η ίδια ωστόσο δήλωσε χαριτολογώντας: «Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου, ας με πάρει στο batphone μου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Best of network