Σύγχρονη Ζωή23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

Salvador Dali | 12 infos για τον εκκεντρικό καλλιτέχνη που ίσως δεν ξέρεις

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Ισπανός σουρεαλιστής ζωγράφος

Salvador Dali

Στις 23 Ιανουαρίου 1989 πεθαίνει ο Salvador Dali, ένας από τους πιο σπουδαίους και εκκεντρικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Η εκκεντρικότητα και το ταλέντο που διέκριναν τον Salvador Dali φάνηκαν σε πολύ μικρή ηλικία, αφού ζωγράφισε τους πρώτους πίνακές του στα 6 του χρόνια! Το 1921 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στη Μαδρίτη, από την οποία αποβλήθηκε το 1924, λόγω ανυπακοής και το 1926 λόγω ατίθασης συμπεριφοράς.

Ο Dali ζωγράφισε τα πιο διάσημα έργα του στη δεκαετία 1929-1939, χρησιμοποιώντας μια εκκεντρικά παρανοϊκή μέθοδο δικής του επινόησης. Αυτή περιλάμβανε ποικίλες φόρμες παράλογου συσχετισμού.

Εκτός όμως από αυτά τα πολύ διαδεδομένα στοιχεία για τον Ισπανό ζωγράφο, υπάρχουν και 12 «δικά του μυστικά».

Ο Salvador Dali λοιπόν:

#1. Φορούσε T-shirt του Elvis Presley

Πιο συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 1963, τον επισκέφθηκε ο διάσημος τραγουδιστής στην Ισπανία και ο Dali του εξομολογήθηκε ότι θαύμαζε τα μπλουζάκια του. Έτσι ο Elvis του χάρισε ένα μπλουζάκι του και ο Dali το φορούσε συνεχώς εκείνη τη χρονιά.

#2. Είχε ένα κινούμενο τασάκι

Το μοναδικό κατοικίδιο που είχε ο Salvador Dali ήταν μια μικρή χελώνα, στην οποία είχε τοποθετήσει ένα τασάκι για τους καλεσμλενους του.

#3. Το ψευδώνυμό του ήταν Avida Dollars

Του το «χάρισε με αγάπη» ο αντίζηλός του, Andre Breton.

#4. Είχε φτιάξει ένα jacket για να πίνει με τους φίλους του

Φρόντιζε πολύ τα αγαπημένα του πρόσωπα και έτσι είχε φτιάξει ένα jacket μέσα στο οποίο είχε κολλήσει πολλά μικρά γυάλινα ποτήρια. Οι φίλοι του έπαιρναν ένα καλαμάκι και απολάμβαναν το ποτό τους από το «συντριβάνι του Dali».

#5. Ήταν εθισμένος στις ταινίες

Αγαπούσε τον Hitchcock και είχε συμμετάσχει στην ταινία Spellbound. Έπαιξε επίσης σε ταινίες του Luis Bunuel και ενέπνευσε τον Warhol για την ταινία «Warhol: Art. Fame. Mortality».

Salvador Dali

Salvador Dali

Salvador Dali

Salvador Dali

Salvador Dali

Salvador Dali

Salvador Dali

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Best of network