Σύγχρονη Ζωή29 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2020

Στην εκρηκτική Σέριφο | Η άγρια ομορφιά των μεταλλείων συνομιλεί με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική

Ανεμόμυλοι, πλακόστρωτα δρομάκια, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, μία υπέροχη πλατεία και το μάλλον πιο cool crowd του ελληνικού καλοκαιριού συνθέτουν το μοτίβο της.

Στην εκρηκτική Σέριφο | Η άγρια ομορφιά των μεταλλείων συνομιλεί με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική

Στη βορειοδυτική πλευρά των Κυκλάδων και σε απόσταση 70 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι του Πειραιά «πλέει» η Σέριφος, που εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο under the radar ελληνικά νησιά. Πολλοί υποστηρίζουν πως είναι από εκείνα τα νησιά που είτε θα τα ερωτευτείς αμέσως είτε θα τα μισήσεις αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχεις απολύτως κανέναν λόγο για το δεύτερο. Παρότι απότομη και άγρια, έχει τρομερή ενέργεια και ασφαλώς μοναδική γοητεία.

Χώρα και τα πέριξ

Η Χώρα της Σερίφου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα από τα ομορφότερα μπαλκόνια του Αιγαίου, με θέα στην Κύθνο προς τον βορρά, τη Σύρο στα βορειοανατολικά, την Πάρο στα ανατολικά, τη Σίφνο στα νοτιοανατολικά και τη Μήλο στα νότια. Ανεμόμυλοι, πλακόστρωτα δρομάκια, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, μία υπέροχη πλατεία και το μάλλον πιο cool crowd του ελληνικού καλοκαιριού συνθέτουν το μοτίβο του μέρους που θα μπορούσε να είναι ο ορισμός της αιγαιοπελαγίτικης ανεμελιάς.

View this post on Instagram

Σαν σήμερα, πριν απο 103 χρόνια συνέβη η αιματηρή εξέγερση των μεταλλωρύχων στο Μέγα Λειβάδι της Σερίφου το 1916. Οι εργάτες απαιτούσαν ασφάλιση και οχτάωρη εργασία με αποτέλεσμα το αίτημα τους να οδηγήσει στην επέμβαση της χωροφυλακής και να προκληθούν θάνατοι. Έτσι, με την εξέγερση αυτή καθιερώθηκε το οχτάωρο στην Ελλάδα. Το Μέγα Λειβάδι ακόμα παραμένει ένα σημείο που μαγνητίζει τα βλέμματα λόγω της σημαντικής ιστορίας του αλλά και του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος… On this day, 103 years ago, the revolution of the mine workers took place in Mega Livádhi of Serifos in 1916. The workers demanded eight hours of work and insurance which led to the intervention of the company’s guards and, eventually, to many deaths. With this revolution, the working hours were settled in Greece. Today, Mega Livádhi stills remains a big part of Serifos’ history and captures the eye of the visitor with its magical sunset… Φωτογραφία 📸: @serifosphotographers

A post shared by SERIFOS ISLAND | CYCLADES GR (@serifos_island_) on

Εξωτερική φωτογραφία: Instagram Visit Serifos island

Πηγή: Womantoc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Best of network