Σύγχρονη Ζωή : ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2018

Πες μας τι ανθοδέσμη θα λάβεις του Αγίου Βαλεντίνου να σου πούμε τι σκέφτεται για σένα

Τι συναισθήματα εκπροσωπούν τα δέκα δημοφιλέστερα άνθη της Ημέρας των ερωτευμένων;

Πες μας τι ανθοδέσμη θα λάβεις του Αγίου Βαλεντίνου να σου πούμε τι σκέφτεται για σένα

Μπορεί τα λουλούδια να αποτελούν μία από τις διαχρονικότερες και τις πιο κλασικές επιλογές δώρου για τον Άγιο Βαλεντίνο, μπορεί να πιστεύεις πως ο σύντροφός σου επέλεξε να σου δωρίσει κάτι αντίστοιχο γιατί… πάσχει από έλλειψη φαντασίας, όμως τελικά, η ανθοδέσμη αποτελεί και έναν τρόπο να εκφράσεις τα ειλικρινή και βαθύτερα συναισθήματά σου απέναντι στο έτερόν σου ήμισυ, μιας και κάθε ένα από τα παρακάτω λουλούδια έχει να πει κάτι παραπάνω για εκείνον που τα προσφέρει και κρύβει πράγματα που ίσως δεν είχες ποτέ σκεφτεί..

Τσέκαρε λοιπόν  τα παρακάτω δημοφιλέστερα άνθη και δες τι σημαίνεις για εκείνον, αλλά και τι θα ήθελες να περιέχει το μπουκέτο σου, την ξεχωριστή αυτή μέρα.

Άγιος Βαλεντίνος

Τριαντάφυλλο: Νομίζεις πως είναι τυχαίο το γεγονός ότι θεωρείται το πιο δημοφιλές λουλούδι της ημέρας αυτής; Και όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι, αφού το τριαντάφυλλο, και ειδικότερα το κόκκινο, συμβολίζει την αγάπη, τον ρομαντισμό, την ομορφιά και την τελειότητα. Άρα μην θεωρήσεις μία safe επιλογή το συγκεκριμένο λουλούδι, αλλά να σκεφτείς πως ο καλός σου μάλλον σε… λατρεύει!

Δες επίσης: Άγιος Βαλεντίνος: Να γιατί ΔΕΝ πρέπει να βγεις ραντεβού εκείνη τη μέρα

Άγιος Βαλεντίνος

Τουλίπα:Αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα λουλούδια και όχι άδικα, μιας και εκτός από το γεγονός ότι είναι πανέμορφες, οι τουλίπες συμβολίζουν και την τέλεια αγάπη. Αν την ξεχωριστεί εκείνη ημέρα αποφασίσει να σου χαρίσει μία ανθοδέσμη από αυτές, μάλλον θα πρέπει να κάνεις… πάρτι.

 Δες τα υπόλοιπα λουλούδια:

Ορχιδέα: Σύμφωνα με ειδικούς, οι ορχιδέες συμβολίζουν την αγάπη, την ομορφιά, την πολυτέλεια και τη δύναμη. Οπότε, μάλλον ο σύντροφός σου είναι διατεθειμένος να σε... αποπλανήσει τη βραδιά αυτή αν επιλέξει το εν λόγω άνθος. Plus: Οι ορχιδέες αποτελούν τέλεια επιλογή, μιας και διατηρούνται για αρκετό καιρό φρέσκες. Για το λόγο αυτό τις συναντάμε συχνότατα σε ανθοδέσμες γάμων. Κάποιος θα θέλει να σε κάνει να τον θυμάσαι για καιρό μάλλον! 

Γαρδένια:Χαρακτηρίζονται από το έντονο και ξεχωριστό άρωμά τους, ενώ συμβολίζουν την αγνότητα, τη χαρά και την βαθιά αγάπη. Οπότε η επιλογή αυτή θα σημαίνει από τη μία την έντονη παρουσία σου στη ζωή του και από την άλλη, την πίστη και την αφοσίωση του σε εσένα.

Ίριδα:Γενικότερα το μοβ χρώμα θεωρείται πως αντιπροσωπεύει την βασιλεία. Ωστόσο,πέρα από την απόχρωσή τους, οι ίριδες συμβολίζουν την πίστη και την ελπίδα. Όχι και άσχημη επιλογή λοιπόν για να σου δείξει την αφοσίωσή του! 

Ηλιοτρόπιο:Όπως ακριβώς και ο ήλιος, με τον οποίο μοιάζουν, τα ηλιοτρόπια αντιπροσωπεύουν την ευτυχία και τη ζεστασιά. Επίσης, αντιπροσωπεύουν την πίστη, επομένως, αποτελούν μία ιδανική επιλογή δώρου για τη συγκεκριμένη μέρα. 

Γαρύφαλλο: Μπορεί να σου ακούγεται μία αρκετά κοινή και συνηθισμένη επιλογή, όμως, το γαρύφαλλο συμβολίζει τη νέα αγάπη και τη γοητεία. Αν τα συναντήσεις λοιπόν στην ανθοδέσμη που θα λάβεις, τότε μιλάμε για έναν μεγάλο έρωτα! 

Κρίνος: Ο συγκεκριμένος κρίνος ξεχωρίζει τυπικά για το στυλ και την ομορφιά του. Έτσι, ένα τέτοιο μπουκέτο θα μπορούσε να συνθέσει μονάχα ένας πολύ εκλεπτυσμένος άντρας -ας μην ξεχνάμε ότι είναι αρκετά ακριβό λουλούδι- που γνωρίζει πολύ καλά ποια έχει δίπλα του. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, αν δεις μπροστά σου τα πανέμορφα κρίνα πάει να πει πως τα πάτε τέλεια μαζί! 

Αλστρομέρια: Το λουλούδι αυτό αντιπροσωπεύει την αιώνια φιλία και αφοσίωση. Ίσως μία από τις καλύτερες επιλογές λοιπόν, μιας και αν το λάβεις ως δώρο από τον σύντροφό σου, μάλλον τα πράγματα έχουν πολύ μέλλον για εσάς τους δυο. 

Ζέρμπερα: Οι μαργαρίτες γενικότερα συμβολίζουν την αθωότητα, την ομορφιά και την αγνότητα. Συγκεκριμένα, το είδος αυτό, αποπνέει επιπλέον το αίσθημα της χαράς, και λόγο γι' αυτό αποτελεί σίγουρα η ποικιλία στα χρώματα που μπορείς να το βρεις. Γι' αυτό, μην ανησυχείς, δεν στις στέλνει για να δει αν... τον  αγαπάς αλλά γιατί σε θεωρεί όλα τα παραπάνω! 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ