Bloggers του κόσμου: Γνωρίζοντας τον Tal Spiegel ή αλλιώς @Desserted in Paris

Ο pâtissier που συνδυάζει τα γλυκά με τα παπούτσια του

Bloggers του κόσμου: Γνωρίζοντας τον Tal Spiegel ή αλλιώς @Desserted in Paris

Ένας graphic designer από το Tel Aviv που αποφάσισε να μετακομίσει στο Παρίσι και να γίνει Chef pâtissier , έχει τον πιο γλυκό και fancy Instagram λογαριασμό: Ο Tal Spiegel είναι @Desserted_in_Paris.

Ο 32χρονος Tal αποφάσισε να αφήσει πίσω του την παραθαλάσσια πόλη του Ισραήλ και τη δεκαετή καριέρα του ως γραφίστας και να ζήσει στο Παρίσι. Εκεί, εργάστηκε ως full-time pâtissier  στη διάσημη patisserie Gerrard Mulot και ξεκίνησε έναν Instagram λογαριασμό που πλέον μετράει πάνω από 50 χιλιάδες followers και μας δίνει μία γεύση από τα πιο λαχταριστά παριζιάνικα γλυκά. Αυτό που κάνει όμως ακόμα πιο ξεχωριστό το account του Tal είναι ότι καταφέρνει να συνδυάζει κάθε φορά τα γλυκά με τα παπούτσια του.

“Ξεκίνησα τον λογαριασμό μου στο Instagram πριν από έναν χρόνο, όταν άρχισα να εξερευνώ τις παριζιάνικες patisserie και ήθελα να δείξω στον κόσμο τι βλέπω και τι γεύομαι. Μία μέρα έτυχε να ταιριάζουν τα παπούτσια που φορούσα με το γλυκό που είχα αγοράσει, έβγαλα τη φωτογραφία και μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα, αφού διαθέτω μάλιστα και μία μεγάλη συλλογή από παπούτσια”. 

Η ιδέα για το όνομα ήρθε πολύ πριν το concept – όταν μετακόμισα στο Παρίσι, ήθελα ένα όνομα για το Instagram που θα αντικατόπτριζε την ιδέα του να βρίσκομαι μόνος σε μία νέα πόλη, περιτριγυρισμένος από γλυκά, οπότε σκέφτηκα το @Desserted_in_Paris, και νομίζω ότι ήταν τελικά πιο δυνατό από όσο πίστευα. Σίγουρα βοήθησε το γεγονός ότι έφτασα στο Παρίσι με μία βαλίτσα γεμάτη παπούτσια (έχω πολλά όπως είπα) και μάλλον βγήκε λίγο περισσότερο ο γραφίστας από μέσα μου. Αναζητώ παντού καινούργια παπούτσια και κάθε ζευγάρι που έχω ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά”.

“Γενικά, θεωρώ τα social media ένα απίστευτο εργαλείο. Το @Desserted_in_Paris δεν ήταν ένα project που είχα σχεδιάσει από πριν, οπότε ήταν απίστευτο να παρακολουθώ πώς επηρεάστηκε από τα social media και πως βοήθησαν να εξελιχθεί. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για το Instagram και φυσικά μου αρέσει πολύ που ο κόσμος βλέπει τις καθημερινές μου περιπέτειες καθώς επίσης και τα γλυκά που δημιουργώ”. 

“Νομίζω ότι πρέπει να απολαμβάνεις ό,τι ανεβάζεις στα social media, αυτό είναι πολύ σημαντικό, και να το κάνεις πρώτα για σένα. Δημιούργησα κάτι που ήθελα εγώ να δω στο Instagram και ανακάλυψα ότι ενδιαφέρονται κι άλλοι άνθρωποι γι’ αυτό. Βέβαια και η δημιουργικότητα είναι εξίσου σημαντική”.

Τα 5 πιο αγαπημένα μέρη του Tal για γλυκό στο Παρίσι

1. Un dimanche a paris – υπέροχο μικρό δρομάκι με απίθανα γλυκά
2. Hotel meurice με τον chef Cedric Grolet και τις απίστευτες δημιουργίες του
3. La grand epicerie – ένα από τα αγαπημένα μου μέρη για να περνάω τον χρόνο μου στο Παρίσι
4. Des gateaux et du pain – ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για τα chausson au citron
5. Café Pouchkine – γιατί οι Ρώσοι και οι Γάλλοι δεν ταίριαξαν ποτέ καλύτερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ

Best of network