Bloggers του κόσμου: Η Ursula μας ταξιδεύει στη δική της Βιέννη (αν και ζει στη Βοστώνη)

Η @lilvienna θα δώσει λίγη νοστιμιά στο feed σου

Bloggers του κόσμου: Η Ursula μας ταξιδεύει στη δική της Βιέννη (αν και ζει στη Βοστώνη)

Με την Ursula Schersch έχουμε μία κοινή αδυναμία στο φαγητό: το χειροποίητο ψωμί. Η @lilvienna όπως θα τη βρεις στο Instagram μοιράζεται φωτογραφίες από τις περιπέτειες της στην κουζίνα – και έξω από αυτή – ενώ φροντίζει να τροφοδοτεί το κοινό της με λαχταριστές συνταγές μέσα από το blog της.

Η Ursula εργάζεται ως food & health journalist αλλά δηλώνει επίσης και food blogger. Γεννήθηκε σε μία μικρή, ειδυλλιακή φάρμα σε ένα μικρό χωριό της Αυστρίας, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια περιτριγυρισμένη από παχουλές αγελάδες, γάτες και κοτόπουλα. Μετακόμισε για σπουδές στο Salzburg και τη Βιέννη, φροντίζοντας να περάσει κάποια εξάμηνα του κολεγίου στην Ισπανία και το Σικάγο – ταξίδια που διεύρυναν τους ορίζοντές της στο φαγητό. Την τελευταία δεκαετία όμως μοιράζει τη ζωή της μεταξύ Βιέννης και Βοστώνης.

“Μετά το σχολείο ξεκίνησα να εργάζομαι ως δημοσιογράφος πάνω σε θέματα υγείας και lifestyle για τη βιεννέζικη εφημερίδα ‘Der Standard’. Δεδομένης της αγάπης μου για το φαγητό, έγινα ένας από τους τακτικούς συνεργάτες στο τμήμα μαγειρικής της εφημερίδας. Πριν από μερικά χρόνια, μετακόμισα με τον σύζυγό μου στη Βοστώνη. Ο David είναι επιστήμονας πυραύλων (ναι, αλήθεια!) και κάνει το postdoc του στο MIT. Αυτό το διάστημα γράφω μία στήλη για το αμερικάνικο φαγητό για την ‘Der Standard’”.

“Εκτός από το φαγητό, η άλλη μου μεγάλη αγάπη είναι τα ταξίδια. Μετά το πρώτο μου ταξίδι στη Βραζιλία, στα 19 μου, συνέχισα να επισκέπτομαι μαγευτικούς προορισμούς σε Νότια Αμερική, Ινδία και νοτιοανατολική Ασία για να κάνω το 2013 ένα 9μηνο ταξίδι ανά τον κόσμο. Τότε, ξεκίνησε να με απασχολεί περισσότερο το θέμα του φαγητού. Εκτός από το Lil Vienna, το οποίο εστιάζει στην αυστριακή κουζίνα και ξεκίνησε όταν μετακόμισα στη Αμερική, έχω ένα ακόμα food blog με το όνομα “taste of travel” (www.tasteoftravel.at) όπου γράφω για το φαγητό που δοκιμάζω στα ταξίδια μου. Η συμβουλή μου για τους επίδοξους bloggers; Τα πρώτα δύο χρόνια είναι δύσκολα, αλλά μην το βάζετε κάτω ακόμα κι αν έχετε λίγους αναγνώστες. Το πιο σημαντικό είναι το συνεχές περιεχόμενο”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ

Best of network