Follow us

Ο βραβευμένος Σεφ Μάνος Μακρυγιαννάκης, αποκλειστικά για ένα Σεμινάριο στην Ελλάδα!

O Μάνος Μακρυγιαννάκης είναι πρέσβης της ελληνικής κουζίνας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ιδιοκτήτης του πολύ γνωστού εστιατορίου Philema στις Βρυξέλλες

Untitled collage

Στις σύγχρονες οικονομικές συνθήκες τα ζητήματα βιώσιμης (αειφόρου/ sustainable) γαστρονομικής ανάπτυξης και λιτής διαχείρισης (lean management) αποτελούν προτεραιότητα για τους επιχειρηματίες στην βιομηχανία του Τουρισμού & Επισιτισμού. Ως εκ τούτου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και ο Ο.Η.Ε. ανέδειξαν το έτος που διανύουμε ως Παγκόσμιο Έτος αειφόρου Τουρισμού

Η Etoile διαγιγνώσκει την ανάγκη της αγοράς, παρατηρεί τις προτεραιότητες πριμοδότησης της αειφορίας από την Ε.Ε., και ηγείται των εξελίξεων στις νέες γαστρονομικές και επιχειρηματικές τάσεις για την αειφόρο γαστρονομία.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει Σεμινάριο-Εργαστήριο με ειδική έμφαση στην μίξη τεχνικών (fusion) γαλλικής και ελληνικής κουζίνας με εισηγητή τον Βραβευμένο Executive Chef Μάνο Μακρυγιαννάκη. Πρόκειται για μία συνέργεια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης IIEK Etoile by les Chefs KεΔιΒιΜ 2 με την Sustainable Food Movement in Greece.

O Μάνος Μακρυγιαννάκης είναι πρέσβης της ελληνικής κουζίνας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ιδιοκτήτης του πολύ γνωστού εστιατορίου Philema στις Βρυξέλλες, που δίνει έμφαση στην Κρήτη (τόπο καταγωγής του chef) εστιάζoντας στο συγκέρασμα παραδοσιακών και σύγχρονων γεύσεων.

Η διάρκεια του Σεμιναρίου-Εργαστηρίου «Αειφορία & Γαλλικές Γαστρονομικές Τεχνικές στην Ελληνική Κουζίνα», θα είναι 9 ώρες, και συγκεκριμένα:

  • 20/11/2017, 15.00-16.00: Παρουσίαση αρχών αειφόρου γαστρονομίας που θα παρουσιαστεί από το Ιδρυτικό Μέλος της Sustainable Food Movement in Greece, Vee Bougani (M.sc).

  • 20/11/2017, 16.00-20.00: Εργαστήριο παρασκευών.

  • 21/11/2017, 15.00-19.00: Εργαστήριο παρασκευών.

Αναλυτικότερα, η ύλη του Εργαστηρίου περιλαμβάνει τις εξής παρασκευές, στη βάση της φιλοσοφίας της αειφόρου γαστρονομίας :

Ratatouille

Κοτόπουλο με μανιτάρια

Σαρδέλες παστές

Χοιρινό με ψήσιμο 12 ωρών

Επιπλέον θα αναπτυχθούν:

Γαλλικές τεχνικές κοπών

Έξυπνη αξιοποίηση πρώτων υλών

Τεχνικές αποθήκευσης, συντήρησης

Δημιουργία συνταγών χαμηλού κόστους παρασκευών, αξιοποίηση leftovers

Αειφόρος διαχείριση προσωπικού επαγγελματικής κουζίνας

Διαδραστική δημιουργία ομάδας μέσω μικρο-project

Περιβαλλοντικός αντίκτυπος στην ευρύτερη κοινότητα

Oι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα λάβουν επιπλέον:

Υλικό της παρουσίασης

Βεβαίωση παρακολούθησης υπογεγραμμένη από τον Chef Εισηγητή

2 συνταγές του Chef εισηγητή βασισμένες στη φιλοσοφία της αειφόρου γαστρονομίας

10% έκπτωση σε μελλοντικά μέσα στο έτος εκπαιδευτικά σεμινάρια της ‘Sustainable Food Movement in Greece’ για τα οποία φέρει την ευθύνη τήρησης, διοργάνωσης και διεξαγωγής αποκλειστικά η Sustainable Food Movement in Greece’.

Για να παρακολουθήσεις το Σεμινάριο «Αειφορία & Γαλλικές Γαστρονομικές Τεχνικές στην Ελληνική Κουζίνα», δήλωσε συμμετοχή εδώ!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ