Υπάρχει ένα app που στέλνεις χειρόγραφα μηνύματα από το κινητό σου

Η αλληλογραφία μόλις ανέβηκε σε άλλο επίπεδο

Υπάρχει ένα app που στέλνεις χειρόγραφα μηνύματα από το κινητό σου

Αν έχεις χρόνο να πληκτρολογήσεις ένα μήνυμα, τότε μπορείς να στείλεις ένα χειρόγραφο σημείωμα, και γι’ αυτό πρέπει να ευχαριστείς το Punkpost. Ένα δίδυμο με καλλιτεχνικές ανησυχίες, δημιούργησε μια εφαρμογή προσωποποιημένων χειρόγραφων καρτών, τις οποίες μπορείς να στείλεις κατευθείαν από το smartphone σου.

Η διαδικασία είναι απλή: διαλέγεις κάρτα, γράφεις το μήνυμα, προσθέτεις τις απαραίτητες λεπτομέρειες, όπως ημερομηνία παράδοσης ή glitter (ναι, έχει και από αυτό), και στη συνέχεια αφήνεις την ομάδα πίσω από το Punkpost να αναλάβει τα υπόλοιπα.

Η εφαρμογή διαφέρει μακράν από τις κλασικές κάρτες, μιας και οι δημιουργοί της, Alexis Monson και Santiago Prieto, αφιερώνουν χρόνο ώστε να διαλέξουν οι ίδιοι τους σχεδιαστές, στους οποίους μάλιστα δίνουν το βήμα που τους αξίζει μέσα από το blog και το YouTube της εφαρμογής. Ανάμεσα στους τωρινούς σχεδιαστές βρίσκονται δουλειές των Jess Levitz του June Letters Studio, που έχει παρουσιαστεί στο Vanity Fair, και Bridget M. Sidden της Kate Spade. Η γραφή αφήνεται σε εξειδικευμένους καλλιγράφους και παραμένει πάντα ευανάγνωστη.

Μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να αφεθείς στην τεχνολογία για να στείλεις ένα ευχαριστήριο σημείωμα ή μία κάρτα γενεθλίων, και δεν πας στο κοντινότερο χαρτοπωλείο. Ας είμαστε όμως ειλικρινείς: ακόμα κι αν αγοράσεις μια κάρτα – στην οποία ενδέχεται να κάνεις λάθος/μουτζούρα ή όχι και τόσο ωραία γράμματα – το πιθανότερο είναι να μην έχεις πρόχειρα γραμματόσημα και να μην έχεις καν τον χρόνο να πας μέχρι το ταχυδρομείο. Με το Punkpost όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς για όλα τα παραπάνω.

punkpost1

Ένα από τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής, την οποία κατεβάζεις δωρεάν, είναι ότι το πρώτο σου post είναι προσφορά του καταστήματος, οπότε πειραματίζεσαι άφοβα. Μετά από αυτό, κάθε post κοστίζει 6 δολάρια (πάνω κάτω τα ίδια ευρώ) και περιλαμβάνει ένα χειρόγραφο μήνυμα, σφραγίδα, φάκελο, και drop-off στο πλησιέστερο ταχυδρομείο. Οι διεθνείς κάρτες περιλαμβάνουν $ 1 επιπλέον χρέωση. Αν το καλοσκεφτείς, θα σου στοιχίσει το ίδιο με το να αγοράσεις μία ωραία κάρτα και να τη στείλεις μόνη σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ