Σύγχρονη Ζωή : Ταξίδι29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2018

Bloggers του κόσμου: Backpacking με τον Jairo Berbeo

Από την Κολομβία σε όλο τον κόσμο

Bloggers του κόσμου: Backpacking με τον Jairo Berbeo

Ο Κολομβιανός Jairo Berbeo έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο που πολλοί έχουν άλλα λίγοι τολμούν να κυνηγήσουν: άφησε μία πολύ καλή επαγγελματική θέση και την άνεση της καθημερινότητάς του για να κάνει backpaging σε όλο τον κόσμο.

Τον γνώρισα στην Αθήνα πριν από 2-3 μήνες, του έδωσε πληροφορίες για το πώς θα φτάσει στο Σούνιο – ήθελε να δει το τέλειο ηλιοβασίλεμα – και τον ρώτησα με τι ασχολείται, για να πάρω την αποστομωτική απάντηση “ταξιδεύω ανά τον κόσμο”. Λίγο πριν μου πει “αντίο” για συνεχίσει τις περιπέτειες του στην Ευρώπη, μου υποσχέθηκε ότι θα μου αφηγηθεί την ιστορία του – μία ιστορία που ζήλευα πριν καν ακούσω.

“Ήταν μία δύσκολη απόφαση να τα αφήσω όλα για να γυρίσω τον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι σχεδίαζα πολύ καιρό να κάνω backpacking και όλο κάτι προέκυπτε τη στιγμή που ήθελα να φύγω. Στην αρχή, πήρα Υποτροφία στο Πανεπιστήμιο, έτσι δεν μπορούσα να φύγω στο κενό που είχα μεταξύ σχολείου και σπουδών. Μετά ήρθαν μερικές καλές επαγγελματικές προτάσεις που αποφάσισα να τις δεχτώ. Το ένα έφερε το άλλο. Επιτέλους, προέκυψε μία συζήτηση για προαγωγή στην τελευταία μου δουλειά, όπου εργαζόμουν ως regional manager για μία εταιρεία που άνηκε στη λίστα fortune 500. Νομίζω ότι εκείνη ήταν η στιγμή που ταρακουνήθηκα. Είχα καθυστερήσει τα σχέδιά μου για την άνεση και τη σταθερότητα που μου πρόσφερε μία δουλειά γραφείου. Έτσι, άρχισα να σκέφτομαι. Είχα και κάποιες οικονομίες, θα μπορούσα να εργάζομαι και σε επίπεδο freelance κατά κάποιο τρόπο, οπότε τι τα ήθελα τα επιπλέον χρήματα; Είχα αρκετά. Έτσι, όταν μου πρότειναν την προαγωγή, αποφάσισα να παραιτηθώ (δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα ήθελαν να ακούσουν οι περισσότεροι διευθυντές ! )

I CAN GO THE DISTANCE 👊🏽🏛️🇬🇷⚡ . . www.viajandoconberbeo.com . . NO IMPORTA LA DISTANCIA 👊🏽🏛️🇬🇷⚡ . . #ViajandoconBerbeo

A post shared by J Berbatov – Бербатов (@viajandoconberbeo) on

“Δεν είναι εύκολο να αφήσεις έτσι απλά τη δουλειά σου. Έχεις αμφιβολίες και φοβάσαι για το τι θα κάνεις. Αρχίζεις να σκέφτεσαι τις οικονομίες, τα σχέδιά σου, αν παίρνεις τη σωστή απόφαση και όλα αυτά σε αγχώνουν. Αυτά όσον αφορά στο ψυχολογικό κομμάτι. Αλλά δεν είναι αυτό μόνο. Η στιγμή που το ανακοινώνεις στην οικογένειά σου και σε θεωρούν ‘τρελό’ και σε κοιτάζουν με ένα περίεργο βλέμμα. Μετά είναι οι φίλοι σου, που δεν σε καταλαβαίνουν απόλυτα. Στην αρχή όλοι φοβούνται για το μέλλον σου και ίσως για την ψυχική σου υγεία (γέλια). Στη δική μου περίπτωση, μετά το αρχικό σοκ, οι δικοί μου φάνηκαν πολύ υποστηρικτικοί και αυτό ήταν σημαντικό γιατί όσο περνάνε οι μέρες έχεις δεύτερες σκέψεις. Το να ρίχνεσαι στο άγνωστό είναι τρομακτικό. Αλλά αξίζει να το δοκιμάσεις”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑΞΙΔΙ

Best of network