Σύγχρονη Ζωή : Ταξίδι31 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2012

Η Αμοργός που αγάπησα

H Φλώρα Καμχή, Beauty Editor του Madame Figaro, ταξιδεύει στην Αμοργό και μας παρουσιάζει τις περίφημες χειροποίητες μαντήλες της Ποθητής Μεντρινού.

H Φλώρα Καμχή, Beauty Editor του Madame Figaro, ταξιδεύει στην Αμοργό και μας παρουσιάζει τα περίφημα χειροποίητα κεντήματα της Ποθητής Μεντρινού.

Το καράβι έκανε οκτώ ώρες για να φτάσει στην Αιγιάλη στις μιάμισυ το πρωί. Μετά έναν καλό ύπνο, το πρωινό στη βεράντα μας έδωσε την πρώτη γεύση του νησιού και η θάλασσα που βρισκόταν μόλις τρία λεπτά με τα πόδια, μας προκαλούσε να βουτήξουμε, να απολαύσουμε τα λαμπερά πεντακάθαρα νερά. Κολυμπώντας, τα βουνά γύρω, βραχώδη και επιβλητικά τυλιγμένα που και που με μαύρα διάφανα σύννεφα που έφερνε ο αέρας έμοιαζαν δελφικά, μυστηριώδη, και τα τρία μικρά κατάλευκα χωριά ήταν μια πρόκληση, έτσι κρεμασμένα και μοναχικά που στέκονταν στο ύψωμα.

Στην αρχή γνωρίσαμε το ένα, τα Θολάρια, στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τα άλλα -τον Ανω και Κάτω Ποταμό- και τέλος το χωριό Λαγκάδα, το οποίο ξεχωρίσαμε και για την ομορφιά του και για τους ανθρώπους του. Ανεβήκαμε τα μεγάλα πλατύσκαλα, είδαμε κόσμο και σε ένα καφενείο προσέξαμε μια γυναίκα που φορούσε στο κεφάλι ένα λευκό, κεντημένο μαντήλι.

Θέλαμε να γνωρίσουμε τον άνθρωπο που το έφτιαξε και έτσι φτάσαμε στο σπίτι της Ποθητής Μεντρινού, μιας νέας γυναίκας που μας έδειξε λευκές μαντήλες κεντημένες με λουλούδια ασπροκέντητα με τα ίδια της τα χέρια.

Τέλεια δουλειά, άψογο αποτέλεσμα για μια γνήσια ελληνική μαντήλα που μπορεί κανείς να φορέσει και στους ώμους του, ένα πραγματικό στολίδι.


Διάβασε την συνέχεια του ταξιδιού στην Αμοργό στην σελίδα ii

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑΞΙΔΙ

Συγχρονη Ζωη13 Δεκεμβρίου 2018

Ζήσε φέτος τις πιο μαγευτικές γιορτές στη Λάρισα

Με τη φιλοξενία του Grecotel Larissa Imperial

Ταξιδι02 Δεκεμβρίου 2018

Αυτές τις γιορτές θα τις περάσεις στο εξωτερικό! 7+1 μαγικοί προορισμοί

Οι καλύτεροι προορισμοί για Χριστούγεννα στο εξωτερικό.

Ταξιδι27 Νοεμβρίου 2018

Οι φετινές γιορτές θα είναι κάτι παραπάνω από μαγικές με θέα την Ακρόπολη, από τα Aria Hotels!

Φέτος ζήσε την μαγεία των γιορτών στην καρδιά της Αθήνας με τα Aria Hotels!

Best of network