Σύγχρονη Ζωή08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Θέλω να παραιτηθώ από τη δουλειά μου: Πριν το κάνεις, διάβασε αυτά

Βαθμολόγησε με ειλικρίνεια τις παραμέτρους που μπορούν να κρίνουν τη δουλειά σου και αποφάσισε αν αξίζεις να αλλάξεις δουλειά.

Θέλω να παραιτηθώ από τη δουλειά μου: Πριν το κάνεις, διάβασε αυτά

«Θέλω να παραιτηθώ από τη δουλειά μου»: Αυτή είναι μία σκέψη που, ίσως, δεν εξωτερικεύεις συχνά γιατί πλέον υπάρχουν πολλοί που θα σου πουν πως είσαι τυχερή που έχεις δουλειά, σωστά; Κι όμως εσένα αυτή η σκέψη δε σου φεύγει από το μυαλό.

«Όσο περισσότερο μιλάω με ανθρώπους για τις δυσκολίες που ενέχει το να “κάνουν το μεγάλο βήμα” τόσο περισσότερο αποζητώ, όπως και οι ίδιοι, μια εύκολη απάντηση, ένα πλαίσιο, ένα μαθηματικό τύπο για να αποφασίσουν αν πρέπει να μείνουν ή να φύγουν. Έτσι, αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή. Αυτό είναι το προϊόν της έμπνευσής μου» τονίζει ο δρ Ben Michaelis, Ph.D., κλινικός ψυχολόγος, του οποίου η ειδικότητα είναι να βοηθά τα άτομα να επιτύχουν πνευματική υγεία και ευεξία μέσω της δημιουργικής έκφρασης.

Υπάρχουν τέσσερις παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν σκέφτεσαι αν πρέπει να φύγεις ή όχι από τη δουλειά σου: μάθηση, εκτίμηση, αποδοχές και αροοπτικές.

1. Μάθηση

Πόσα μαθαίνεις στη δουλειά σου;

Όλες οι δουλειές έχουν πάντα κάτι καινούριο να σου προσφέρουν. Το θέμα είναι να το αντιλαμβάνεσαι και να κεντρίζει το δικό σου ενδιαφέρον.

2. Αξία

Κατά πόσο νιώθεις ότι σε εκτιμούν στη δουλειά σου;

Διαχώρισε την Αξία από τις Αποδοχές. Το ερώτημα «Κατά πόσο νιώθεις ότι σε εκτιμούν στη δουλειά σου;» έχει σκοπό να σε κάνει να σκεφτείς πόσο εσύ και η συμβολή σου δέχεσαι την εκτίμηση και το σεβασμό των συναδέλφων, του προϊσταμένου και της εταιρείας σου.

3. Αποδοχές

Νιώθεις ότι πληρώνεσαι καλά γι’ αυτό που κάνεις;

«Όσο και να μη θέλεις να είναι έτσι, τα χρήματα μετρούν» λέει ο ίδιος. «Δεν είναι τα πάντα, αλλά δεν είναι και ασήμαντα. Όπως μου είπε κάποτε ένας συνταξιδιώτης “Οι μόνοι άνθρωποι που νομίζουν ότι τα λεφτά δεν μετρούν είναι οι πάμπλουτοι. Για τους υπόλοιπους είναι πολύ σημαντικά – ειδικά όταν δε σου φτάνουν για το νοίκι”. Γι’ αυτό πρέπει να λάβουμε υπόψη στην εξίσωσή μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Best of network