Σύγχρονη Ζωή11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2019

Τι λένε για σένα τα ποσταρίσματά σου στο Facebook

Η σκληρή αλήθεια του Timeline.

8 κανόνες για την πρώτη ημέρα στη νέα δουλειά

Μπορεί άραγε η συχνότητα και η θεματολογία των posts και των status updates στο Facebook να σκιαγραφήσουν καλύτερα κι από εσένα τον ίδιο τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σου; Ακόμη χειρότερα, μήπως ο υπερβολικός αριθμός posts στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί ένδειξη κάποιας μορφής ψυχολογικής διαταραχής; Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Brunel στο Λονδίνο, η απάντηση και στα δύο παραπάνω ερωτήματα είναι καταφατική, χωρίς δεύτερη συζήτηση.

«Αν και στις ημέρες μας θεωρείται περίπου αυτονόητο ότι τα status updates στο Facebook αντανακλούν τις προσωπικότητες των χρηστών, εντούτοις είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους οι χρήστες επιλέγουν να γράψουν για συγκεκριμένα θέματα στο προφίλ τους στο Facebook» αναφέρει η ψυχολόγος Tara Marshall.

Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία που συλλέχθηκαν από 555 εθελοντές / χρήστες του Facebook, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα σχετικό ερωτηματολόγιο που εστίαζε στους – γνωστούς τοις πάσι, πλέον – Πέντε Βασικούς Παράγοντες της Προσωπικότητας, (σ.σ. την Εξωστρέφεια, τη Συγκαταβατικότητα, την Ευσυνειδησία, τη Συναισθηματική Σταθερότητα και τη Δεκτικότητα στην Εμπειρία), καθώς επίσης και σε δύο επιμέρους παράγοντες: τον Ναρκισσισμό και την Αυτοεκτίμηση. Όπως υποψιάζεσαι, τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαίωσαν την ύπαρξη μιας στενής σχέσης μεταξύ των «ποσταρισμάτων» στο Facebook και των δύο τελευταίων παραγόντων.

Δες τη συνέχεια στο gr.askmen.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Best of network